X

Pseudo-știința devine tot mai imorală: Băiețel cu trei părinți biologici, născut în Grecia

inchide

Doctorii din Grecia și Spania susțin că au creat un bebeluș din trei părinți biologici, încercând să trateze problemele de infertilitate ale unei femei, potrivit BBC News.

Băiețelul s-a născut marți și este sănătos. Doctorii spun că au marcat un punct important al istoriei medicale, având speranța că vor putea ajuta cupluri care se confruntă cu probleme de infertilitate din toată lumea.

Pe de altă parte, unii experți din Marea Britanie susțin că procedura ridică probleme de natură etică și că nu ar fi trebuit să aibă loc.

Forma experimentală de fertilizare „in vitro” utilizând ovulul mamei, lichidul seminal al tatălui și un alt ovul de la o donatoare.

Această metodă a fost dezvoltată pentru a ajuta familiile afectate de boli mitocondriale fatale, transmise de la mamă la copil, însă unii medici consideră că această tehnică ar putea crește șansele fertilizării „in vitro” în general. Femeia care a născut trecuse prin patru cicluri nereușite de IVF.

Dr. Panagiotis Psathas, președintele Institutului pentru Științele Vieții din Atena a declarat că „dreptul inalienabil al femeii de a deveni mamă cu propriul material genetic a devenit realitate”.

Tim Child, de la Universitatea din Oxford a atras atenția asupra faptului că s-ar putea să nu existe motive suficiente pentru a utiliza această metodă în cazurile în care nu există pericolul unei afecțiuni fatale.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.