X

Curtea Supremă din New York anulează măsurile draconice luate împotriva copiilor nevaccinati din comitatul Rockland

După cum probabil ca deja știți, în comitatul Rockland din New York se declarase stare de urgenta si copiii nevaccinati aveau interdictie în școli, mall-uri sau lacase de cult.

Iată însă ce putem citi la Judge Overturns New York County Unvaccinated Ban de pe PREPFORTHAT:

Un judecător anulează interdicţia pentru copiii nevaccinaţi din regiunea New York

Autor: Jim Satney April 6, 2019

Un judecător de la Curtea Supremă din statul New York a decis în favoarea unui grup de părinţi ce au obiectat vis-à-vis de interdicţia de urgenţă din Rockland County asupra copiilor nevaccinaţi.

Interdicţia de urgenţă a fost o continuă dispută în regiune de când a fost adoptată pe 30 martie. A fost menită să dureze 30 de zile, dar această decizie i-a redus din durată.

Ordinul directorului executiv din regiunea Rockland County, Ed Day a avut ca scop să oprească raspândirea pojarului. Totuşi, măsura a fost considerată de cei mai mulţi ca fiind prea dură, chiar draconică prin natura sa. Ordinul interzicea oricărei persoane nevaccinate sub vârsta de 18 ani să meargă în locuri publice. Asta includea biserici, şcoli şi chiar magazine alimentare.

Un procuror regional a susţinut că ordinul de restricţie ajută la împiedicarea răspândirii pojarului. Totuşi, judecătorul nu a fost de acord cu severitatea măsurii şi a limitat-o temporar. Hotărârea opreşte ordinul, cel puţin temporar. Asta le permite tinerilor nevaccinaţi să mai viziteze locurile publice.

Dl. Day a facut următoarea declaraţie la scurt timp după ce ordinul de restricţie a picat:

În timp ce decizia dată astăzi de către judecătorul Thorsen nu a mers cum ne aşteptam, doresc să-i felicit pe cei din Rockland care au folosit această Stare de Urgenţă ca pe o oportunitate de a se vaccina şi de a conversa cu prietenii şi vecinii lor despre vaccinare. Am încercat să găsim un nou mod de a lupta împotriva unei boli care a fost eradicată acum aproape 20 de ani şi am refuzat să stăm cu mâinile în sân în timp ce cei din Rockland au fost puşi în pericol.

Ce nu s-a schimbat este mesajul nostru de urgenţă. În timp ce Curtea poate să nu fie de acord cu acţiunile noastre din acest caz, boala îşi continuă drumul nestăvilită. Cineva ar putea crede că văzând 42 de expuneri la un spital local va atrage atenţia şi sprijinul judiciar garantat şi eu cred că a aştepta o catastrofă medicală este un sfat prost, cu atât mai mult că o vedem că se apropie.

Mica creştere pe care am prezis-o când am emis Declaraţia de Urgenţă a depăşit din păcate 167 de cazuri şi creşte în continuare. Departatmentul de Sănătate va continua să facă tot ce e posibil pentru a opri valul acestei izbucniri şi eu îi îndemn pe cei ce încă sunt nesiguri în ceea ce priveşte meritele vaccinării să-şi consulte doctorii.

Vaccinări gratuite cu MMR (pojar, rojeola, rubeola) au fost încă odată oferite astăzi de către Departamentul nostru de Sănătate la o clinică din Haverstraw, iar noi vom continua să lucrăm cu Departamentul de Sănătate pentru a încuraja rezidenţii să se vaccineze. Pentru mai multe locaţii de vaccinare sunaţi direct la 845 364-2497 sau consultaţi-vă medicul privat”

Această decizie ajută la crearea unui impuls pentru acei părinţi care îşi afirmă dreptul de a decide dacă sau nu să-şi vaccineze copiii. Problema a atins masa critică în media care a scris neobosită despre subiectul pojarului.

Traducerea: Costin Ştirbu

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
VaccinExterne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

În comitatul Rockland exista o numeroasa comunitate de evrei care refuza vaccinarea:

De ce mulți evrei ultraortodocși refuză vaccinarea?

 

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.