X

[VIDEO] Ereticul papa Francisc: Educația sexuală trebuie oferită în școli. Sexul nu este un ”bau-bau”, este un dar de la Dumnezeu

Un alt motiv pentru care ereticul papă nu ar trebui să calce în România, sau măcar să nu fie lăsat să intre în vreo biserică ortodoxă.

“Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi.” Asta a declarat Papa Francisc într-un răspuns dat unui jurnalist în avion, în zborul de întoarcere din Panama. Mesajul este foarte important mai ales în contextul în care, în România, Biserica Ortodoxă Română se opune educației sexuale în școli.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mesajul Papei Francisc poate fi ascultat în VIDEO de mai jos.

Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi. Că unii îl folosesc pentru a câștiga bani, sau pentru a-i exploata pe alții, asta este o altă problemă. Trebuie să se predea o educație sexuală obiectivă, așa cum e, fără colonizări ideologice.

Dacă în școli se predă o educație sexuală îmbibată de colonizări ideologice, distrugi persoana. Sexul ca dar al lui Dumnezeu trebuie educat, fără rigiditate, a educa vine de la verbul ‚e-duccere’, a obține ce e mai bun din persoană și a o însoți pe drum. Problema este la educatori, fie la nivel național, fie local sau de unitate școlară, ce profesori sunt aleși și după ce manuale…

Eu am văzut până acum tot felul de abordări. Sunt abordări care maturizează, altele care dăunează. Cred că … nu știu dacă este sau nu obiectiv, nu există educație sexuală în Panama, și spun asta fără să intru în problemele politice din Panama.

Trebuie să existe educație sexuală pentru copii. Ideal ar fi să înceapă acasa, cu părinții. Nu este întotdeauna posibil, datorită atâtor situații în familii, sau pentru că nu știu cum să o facă. Școala ajută în acest sens, și trebuie să o facă, altfel rămâne un gol care este umplut de orice ideologie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Nu mai e papa,se numeste anticrist papà cu gàndire de cap: homosexual, càne,porc,bou sau taur,ratio àn bucurie lui satan.lupta lor este peste POPORU “‘ ORTODOX'” .NU VA REUS AVEM “‘SF.CRUCE'”DE LA'”CRISTOS'”

  2. Toți oamenii trebuie să știe: Abstinență până la căsătorie!
    După aceea, sex numai pentru reproducere! Așa trebuie!

    1. Corect. Actul sexual inafara scopului reproducerii tot desfranare este, chiar daca se savarseste in cadrul casatoriei. Actul sexual trebuie intotdeauna lasat sa decurga normal pentru a nu se transforma in pacat, fara sa fie folosita vreo metoda de contraceptie. Casatoria nu este un prilej pentru desfranare. Chiar si in cadrul casatoriei, un individ tot trebuie sa se infraneze (fie ca nu mai vrea alti copii, fie ca nevasta este insarcinata, etc.). Numai ca individul din ziua de azi, in privinta infranarii, are de dus o lupta mult mai grea fata de cei din trecut… Ochii celor din trecut nu aveau unde sa vada ceea ce vad ochii celor de acum, si fie ca voiau fie ca nu voiau, se infranau…

      Plecand de la ideea ca actul sexual inafara scopului reproducerii nu este un pacat, unii trag de aici concluzia ca nici masturabrea nu este un pacat.

      Li se va spune oare copiilor la ora de educatie sexuala aceste lucruri ? Vor fi ajutati sa inteleaga sexualitatea corect si care este adevaratul ei rol ? Li se va vorbi oare despre efectele daunatoare ale desfranarii asupra trupului si a sufletului, cum ar fi lucruri descrise in cartea lui Virgiliu Gheorghe “Pornografia Maladia Secolului XXI” ? Vor intelege oare copii dupa aceste ore ce importanta benefica are infranarea in familie si societate si de ce oamenii din trecut umblau acoperiti si se infranau ? Sau li se va vorbi de lucruri descrise la “Sexul vs. Barza” ? Turnand astfel benzina peste focul desfranarii, spunandu-le ca este spre binele lor…

  3. Eu vad altfel problema: oculta il satrange cu usa rau de tot. Inceputul l-a facut Ioan Paul al II lea cu evolutionismul si cu multe altele. E de asteptat ca smintelile sa fie din ce in ce mai mari in viitor. Dupa aceea va veni si randul ierarhilor oroodocsi.
    ASTA INSEAMNA INCEPUT DE CERNERE !
    Sa nu ne iluzionam ca vom fi o oaza care sa nu fie afectata; ca vom fi doar spectatori. Arena va fi intreaga lume. Parintele Iustin Parvu a profetit inca din anii 90 ca toata lumea va deveni un lagar Pitesti…

  4. Asta nu face altceva sa puna in practica super-memorandul semnat in 2016:

    SUPER – MEMORANDUMUL
    NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ
    ŞI BISERICA ÎN PERIOADA 2016 – 2020
    Între 25 şi 29 iunie 2014, la Strasbourg a fost semnat un super-memorandum, privitor la Colaborarea politică, administrativă şi religioasă dintre Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Guvernul Greciei, Biserica de la „Istanbul” (Constantinopol), Bisericile Ortodoxe, “biserica” Romano-Catolică, Guvernul Rusiei şi Guvernul Republicii Cipru, pe de altă parte.
    SUPER-MEMORANDUMUL în discuţie urmează să intre în vigoare pe data de 1 mai 2016 şi să fie aplicat până la data de 16 august 2020.
    Documentul a fost publict de site-ul ’’APOCALIPSIS’’, la data de 14 august 2014, în limba engleză, fiind ulterior tradus în limba greacă de administratorii site-ului respectiv. Deosebit de relevant, înscrisul a rămas postat pe site doar pentru câteva zile pentru ca, cu puţin înainte de 5 sept. 2014, data la care a fost votat de către Parlamentul Greciei cunoscutul proiect de lege antirasism (vezi M.O. nr. 191 din 10 sept 2014) să fie retras şi, bineînţeles, nu a mai fost postat din nou nici în ziua de azi… După cum vor constata toţi cei care vor studia acest SUPER-MEMORANDUM, cele prevăzute în acesta urmează să intre în vigoare în perioada 2016 – 2020, depăşind orice fantezie. Mai mult chiar, pe perioada cât SUPER-MEMORANDUMUL a fost postat pe respectivul site, doar un singur ziarist, spre onoarea sa, mai precis Isaias Konstantinidis, într-un articol al său publicat în gazeta elenă “TIMPUL LIBER”, a amintit în fugă despre „semnarea unui supermemorandum zilele acestea de către Uniunea Europeană“, dar nimic mai mult.

    Referitor la invatamant uite se scrie in oroarea asta de memorandum:

    Prevederi ale SUPER-MEMORANDUMUL referitoare la Învăţământ
    TOTAL ARTICOLE: 12
    Articolul 1: ÎNVĂŢĂMÂNT MULTICULTURAL în toate instituţiile de învăţământ din ţară, începând cu data de 11.09.2016
    Articolul 2: Începând cu data de 11.09.2017 se anulează toate sărbătorile religioase şi naţionale, la toate instituţiile de învăţământ
    Articolul 3: Începând cu data de 11.11.2016, se desfiinţează educaţia religioasă a elevilor
    Articolul 4: Începând cu data de 11.11.2016, se vor organiza vizite obligatorii la sinagogă şi moschee pentru toţi elevii de ciclul primar şi, treptat, şi pentru toţi elevii de ciclul gimnazial şi liceal
    Articolul 5: Începând cu data de 11.10.2016, la ciclul gimnazial se introduce lecţia de educaţie sexuală, iar începând cu data de 11.09.2016 se furnizează gratuit prezervative tuturor elevilor de ciclu primar.
    Articolul 6: Se renunţă la predarea lecţiei de Istorie a Greciei şi la acumularea de cunoştinţe referitoare la Revoluţia Greacă şi se inaugurează cursul de Renaştere Europeană, având în prim plan Revoluţia Franceză şi Italiană a lui Garibaldi de la 1843. Această reformă urmează a fi pusă în practică începând cu data de 11.12.2018
    Articolul 7: Începând cu data de 11.12.2017, lecţia de educaţie religioasă va prevedea şi o parte practică pentru toate nivelele de învăţământ.
    Articolul 8: Începând cu data de 16.10.2016, se desfiinţează toate sărbătorile naţionale şi paradele.
    Articolul 9: Începând cu data de 17.10.2016, pentru toate ciclurile de învăţământ se vor dedica sărbători dedicate mediului înconjurător
    Articolul 10: Începând cu data de 16.10.2016 se desfiinţează toate facultăţile de Teologie. Acestea vor fi transformate în Departamente de Filozofie. De asemenea, începând cu data de 11.09.2016 se renunţă la lecţia de religie la toate ciclurile de învăţământ şi începând cu data de 12.09.2016 se introduce lecţia de morală religioasă.
    Articolul 11: Începând cu data de 01.01.2017 se va trece la concedierea de profesori din toate ciclurile şi categoriile de învăţământ şi se procedează la introducerea internetului.
    Articolul 12:
    12.a. Începând cu data de 19.09.2016 se introduc diapozitive pentru susţinerea lecţiei de educaţie sexuală.
    12.b. Începând cu data de 20.09.2017 se introduc legitimaţii electronice pentru elevi.
    12.c. Se va proceda la instalarea de detectoare de metale în toate instituţiile de învăţământ, indiferent de nivel. Accesul elevilor, al studenţilor şi al profesorilor va fi permis numai în baza unui card de acces.
    12.d. Începând cu data de 17.09.2017 se vor organiza excursii cu elevii şi studenţii în locaţii în care este promovată emanciparea sexuală.
    12.e. Începând cu data de 16.09.2016 se va începe procedura de emancipare sexuală a elevilor.

    Asa ca ce sa te mai miri?

  5. Pai ce sa le mai faca educatie sexuala in scoli? Nu e mai bine sa vina papa sa le-o faca el direct, daca asa e bine? Lui Adam si Eva le-a facut cineva educatie sexuala? Dupa caderea lor in pacat, ei si-au dat seama singuri ca sunt goi.

  6. Dar ce rau sa nu se facă educatie sexuală în școli,acasa nu faci cu copilul,nu ii explici,dar normal ca acest aspect ii spui după căsătorie,ce voi nu ati stiut ca este sexul in adolescenta,iertați limbajul,dar ma gandesc ca si papa o spune in contextul ca faci cateheza acasa sau in biserica cu copilul. Nu cred c papa e antihrist,nu mai vorbiti aiureli,antihristii suntem fiecare din noi,care nu facem voia lui Dumnezeu,nu mai aruncati cu pietre. Sa nu fim farisei si fatarnici.

    1. Papa nu e antihrist – corect ce spuneți. E înaintemergătorul lui. Va rog sa nu mai considerați antihristul ca fiind doar un concept, deoarece aceasta este o inselare; este sau va fi cat se poate de real. Nici satana nu este doar un concept – este cât se poate de real și lupta lui contra creației lui Dumnezeu are mii de ani vechime, astfel încât ne poate bate oricând și la strategie și la întelepciune. Cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur, aceasta este viclenia fără seamăn a diavolului: se străduieşte să-şi răspândească învăţăturile pierzătoare fie adăugând ceva, fie scoţând ceva, fie denaturând, fie interpretând greşit textul Scripturii.
      Iar papa actual nu este decât un purtător de cuvânt al acestei viclenii și al posesorului ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button