X

Ungaria sprijină natalitatea prin credite fără dobândă și alte înlesniri fiscale

Image result for Ungaria natalitatea

Parlamentul ungar a votat luni o lege prin care urmăreşte să încurajeze familiile să facă mai mulţi copii prin oferirea de împrumuturi fără dobândă şi stimulente fiscale, transmite dpa.

Conform noilor măsuri adoptate, anunţate de premierul Viktor Orban în luna februarie, cuplurile căsătorite în care femeia nu a împlinit vârsta de 40 de ani poate primi un împrumut fără dobândă în valoare de 10 milioane de forinţi (35.000 de dolari).

Condiţiile impuse prevăd ca ambii parteneri să aibă un serviciu şi cazier judiciar şi fiscal nepătate.

Rambursarea împrumutului va fi suspendată timp de trei ani de la naşterea primul copil. După al doilea copil, o treime din datorie va fi ştearsă, iar după naşterea unui al treilea copil, întregul împrumut va fi considerat rambursat.

Însă în cazul în care cuplul nu are copii în primii cinci ani, dobânda trebuie plătită retroactiv.

Legea a fost votată nu doar de membrii partidului de guvernământ Fidesz, dar şi de o majoritate clară a opoziţiei.

Când a anunţat această inţiativă în luna februarie, premierul Orban a afirmat că soluţia pentru natalitatea în scădere din Ungaria constă în a convinge familiile să dea naştere mai multor copii şi nu în primirea de imigranţi.

În 2016, rata natalităţii în Ungaria era de 1.45 copii/cuplu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Avem o foarte mare problemă! Cum productivitatea este prea mare, suntem ținuți sclavi! În loc ca femeia să stea acasă și să aibă grijă de casă și de copii, iar bărbatul să meargă la serviciu și să-și întrețină familia, acum merg ambii părinți la serviciu, iar copiii ajung în grija altora, de aceea nu primesc educație și avem dezastrul libertinajului din zilele noastre! Problema aceasta cine o mai rezolvă? Soluție sigur există, acum 100 de ani cum se putea?

   1. De acord cu tine!
    Dar pentru că nu te mai poți baza pe nimeni, există un mare risc pentru femeia întreținută de bărbat care, nu-l poți ține legat dacă el pleacă după alta, dacă se îmbolnăvește grav, dacă moare….femeia rămâne aninată cu copiii de gât și crede-mă, toată lumea fuge de o femeie ”cu probleme”!
    O altă problemă ar fi: cât trebuie să primească salariu un bărbat, cap de familie cu 2-3 copii, plus utilitățile?
    Toate guvernele TICĂLOASE din 89 încoace, n-au făcut decât să te simți că, fie ești pe coji de nuci, fie îți joacă nisipul mișcător pe sub călcâie…adică, ne-au ținut pe salarii minime, în condiții de muncă și orar destul de încărcat, care să nu-ți mai permită să petreci timp și cu familia…pentru că, nu-i totuna DOAR s-aduci bani în casă, ci să FII și PREZENT cu trupul, cu sufletul, cu mintea, cu atenția ta în privința femeii pe care ți-ai luat-o de nevastă și asupra copiilor care abia așteaptă să te vadă!

    Vedeți care-a fost VICLENIA?
    S-a dat drumul la granițe, românii au plecat în afară și au văzut că pot avea un alt fel de venit, că pot să acceadă la lucruri, sistem de învățământ, sănătate ALTFEL decât din propria țară unde, din an în an totul a devenit din ce în ce mai nesigur și mai degrada(n)t!
    Astfel s-au golit satele, au dispărut dispensarele, casele de cultură, rămânând bodegile și bisericile unde se oficiază aproape numai înmormântări pentru cei rămași pe ultima sută de metri.
    Dacă vine CRIZA ECONOMICĂ și DISPARIȚIA BANILOR CASH, dacă fiecare ar fi rămas pe pământul lui, dat din moși-strămoși, nu prea l-ar fi afectat CRIZA!
    Așa…au migrat fie în afară de țară, fie la oraș, pământul CINE știe cui a fost dat/vândut, pădurile la fel…deci, e vina noastră: am dat pasărea din mână, pe cioara de pe gard!
    La oraș, dacă rămâi fără serviciu, ești mort!
    La țară, puțin îți pasă! E greu, dar ai pământul care-ți dă să mănânci…

 1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  …………
  UNGARIA CREȘTINĂ LUCREAZĂ CONSECVENT PENTRU SUSȚINEREA VIEȚII DE FAMILIE, PENTRU REDUCEREA AVORTURILOR. (articol în engleză din 17 martie 2019; scurtă anunțare a știrii). ROMÂNIA CREȘTINĂ AR TREBUI SĂ IA EXEMPLU DE LA UNGARIA!
  http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/03/ungaria-crestina-lucreaza-consecvent.html

  „Astăzi, Guvernul Ungariei cheltuie aproape 5% din PIB-ul său pe recompense pentru acele persoane din această națiune predominant creștină care se căsătoresc și au copii – multe dintre acestea.”  

  Astfel că, din anul 2010, de când Viktor Orbán a reluat controlul guvernului în Ungaria, numărul căsătoriilor a crescut cu 43% (cel mai mare număr în 20 de ani), numărul divorțurilor a scăzut cu 22,5%, fertilitatea a crescut cu 21%, iar avorturile au scăzut cu 33,5%.

  Guvernul Ungariei îi ajută pe părinții care au copii să-și cumpere case și mașini, acordând concediu de maternitate până la trei ani, primele șase luni fiind plătite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.