X

VIDEO (Italia): Mii de activisti gay și pro avort au protestat împotriva conferintei Congresului Mondial al Familiilor

Protesters demonstrate against an anti-abortion conference in Verona, Italy (picture-alliance/dpa/C.Martinelli)

Italia: Mii de oameni protestează împotriva conferinţei anti-avort

Activiştii pro-avort au mărşăluit pe străzile din Verona pentru a protesta împotriva conferinţei anti-avort la care a participat ministrul de interne Matteo Salvini. Partenerul său de coaliţie, Luigi Di Maio a descris retorica anti-avort ca fiind medievală.

Zeci de mii de oameni au mărşăluit prin oraşul din nordul Italiei -Verona- sâmbătă pentru a protesta împotriva unei conferinţe internaţionale anti-avort.

Întâlnirea de trei zile organizată de Congresul Mondial al Familiilor (WCF) cu sediul în SUA a început vineri şi l-a avut ca principal vorbitor sâmbătă pe ministrul de interne Matteo Salvini.

Ce trebuie să ştiţi:

  • Ziarele locale au estimat că au demonstrat între 20.000 şi 30.000 de oameni pro-avort. Organizatorii spun de circa 100.000.

  • Salvini le-a spus celor de la WCF că legea avortului nu a fost revizuită. În schimb, guvernul ar trebui să răspundă mai bine nevoii femeilor dacă acestea îşi doresc un avort din cauze financiare, a mai spus acesta.

  • Partidul Italian de extremă dreaptă Forza Nuova nu a participat oficial la congres, dar l-a folosit ca paravan pentru a anunţa că plănuieşte să organizeze un referendum pentru a face avortul ilegal.

  • Alţi vorbitori la conferinţă au fost preşedintele Moldovei Igor Dodon, ministrul ultra-conservator al Familiilor din Ungaria Katalin Novak, şi Dmitri Smirnov, o înaltă faţă din Biserica Ortodoxă Rusă.

Matteo Salvini (picture-alliance/AP/A. Calanni)

Matteo Salvini a spus la conferinţă că dreptul la avort e aici să rămână

Avortul aparţine ‘evului mediu’

Partenerul de coaliţie al lui Salvini, Luigi Di Maio, liderul miscării anti-establishment Mişcarea Cincue Stelle, a vorbit împotriva viziunii organizaţiei WCF.

„Viziunea apărată de acest congres în Verona este o viziune asupra lumii ce aparţine celei mai mari părţi ale evului mediu, care considera femeia o supusă” a spus acesta.

World Congress of Families: Fondată în 1997 de către Brian Brown, un american, organizaţia WCF a ţinut câte un miting anual din 2012. Situl web al organizaţiei afirmă că ţinta lor este să „afirme, celebreze şi să apere familia naturală ca singura unitate fundamentală şi sustenabilă a societăţii.”

Avortul în Italia: Avortul a fost legalizat cu mai bine de 40 ani în urmă în Italia, dar politicienii de dreapta au militat în campanii pentru a schimba legea.

Cine este Matteo Salvini? El este vice-prim ministru şi ministru de interne de când Liga sa de dreapta a format o coaliţie de guvernare cu Mişcare Cincue Stelle în iunie 2018. Ca ministru de interne, a înăsprit măsurile împotriva migranţilor ce incercau să traverseze Marea Mediterană către Europa.

NOTĂ OrtodoxINFO

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Oamenii ies in strada sa ceara dreptul de a pacatui légal, dar cand vine cate o catastrofa isi spun ca sufera fara să aiba nicio vina ! Oare ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.