X

VIDEO (Italia): Mii de activisti gay și pro avort au protestat împotriva conferintei Congresului Mondial al Familiilor

Protesters demonstrate against an anti-abortion conference in Verona, Italy (picture-alliance/dpa/C.Martinelli)

Italia: Mii de oameni protestează împotriva conferinţei anti-avort

Activiştii pro-avort au mărşăluit pe străzile din Verona pentru a protesta împotriva conferinţei anti-avort la care a participat ministrul de interne Matteo Salvini. Partenerul său de coaliţie, Luigi Di Maio a descris retorica anti-avort ca fiind medievală.

Zeci de mii de oameni au mărşăluit prin oraşul din nordul Italiei -Verona- sâmbătă pentru a protesta împotriva unei conferinţe internaţionale anti-avort.

Întâlnirea de trei zile organizată de Congresul Mondial al Familiilor (WCF) cu sediul în SUA a început vineri şi l-a avut ca principal vorbitor sâmbătă pe ministrul de interne Matteo Salvini.

Ce trebuie să ştiţi:

  • Ziarele locale au estimat că au demonstrat între 20.000 şi 30.000 de oameni pro-avort. Organizatorii spun de circa 100.000.

  • Salvini le-a spus celor de la WCF că legea avortului nu a fost revizuită. În schimb, guvernul ar trebui să răspundă mai bine nevoii femeilor dacă acestea îşi doresc un avort din cauze financiare, a mai spus acesta.

  • Partidul Italian de extremă dreaptă Forza Nuova nu a participat oficial la congres, dar l-a folosit ca paravan pentru a anunţa că plănuieşte să organizeze un referendum pentru a face avortul ilegal.

  • Alţi vorbitori la conferinţă au fost preşedintele Moldovei Igor Dodon, ministrul ultra-conservator al Familiilor din Ungaria Katalin Novak, şi Dmitri Smirnov, o înaltă faţă din Biserica Ortodoxă Rusă.

Matteo Salvini (picture-alliance/AP/A. Calanni)

Matteo Salvini a spus la conferinţă că dreptul la avort e aici să rămână

Avortul aparţine ‘evului mediu’

Partenerul de coaliţie al lui Salvini, Luigi Di Maio, liderul miscării anti-establishment Mişcarea Cincue Stelle, a vorbit împotriva viziunii organizaţiei WCF.

„Viziunea apărată de acest congres în Verona este o viziune asupra lumii ce aparţine celei mai mari părţi ale evului mediu, care considera femeia o supusă” a spus acesta.

World Congress of Families: Fondată în 1997 de către Brian Brown, un american, organizaţia WCF a ţinut câte un miting anual din 2012. Situl web al organizaţiei afirmă că ţinta lor este să „afirme, celebreze şi să apere familia naturală ca singura unitate fundamentală şi sustenabilă a societăţii.”

Avortul în Italia: Avortul a fost legalizat cu mai bine de 40 ani în urmă în Italia, dar politicienii de dreapta au militat în campanii pentru a schimba legea.

Cine este Matteo Salvini? El este vice-prim ministru şi ministru de interne de când Liga sa de dreapta a format o coaliţie de guvernare cu Mişcare Cincue Stelle în iunie 2018. Ca ministru de interne, a înăsprit măsurile împotriva migranţilor ce incercau să traverseze Marea Mediterană către Europa.

Categorii
Avort
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

 

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Oamenii ies in strada sa ceara dreptul de a pacatui légal, dar cand vine cate o catastrofa isi spun ca sufera fara să aiba nicio vina ! Oare ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.