X

Social-democraţii europeni, deschiși la participarea Marii Britanii la viitoarele alegeri UE

Shutterstock

Social-democraţii europeni ar putea fi deschişi la participarea Marii Britanii la alegerile europene programate pentru luna mai, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Udo Bullmann, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a sugerat că Marea Britanie ar trebui să organizeze un al doilea referendum, dacă parlamentul rămâne blocat privind modul de a părăsi Uniunea Europeană.

Regele Salman al Arabiei Saudite respinge decizia lui Trump privind Platoul Golan

„Dar este de asemenea dreptul lor inalienabil de a participa la alegerile pentru Parlamentul European”, a declarat el pentru dpa.

Atâta timp cât Marea Britanie rămâne membră a UE, „nu există alternativă” în conformitate cu legea UE, a adăugat el.

Aceste comentarii îi plasează pe social-democraţii europeni în contradicţie cu principalul grup din PE, Partidul Popular European (PPE), comentează dpa. Manfred Weber, liderul grupului PPE din PE, a respins sâmbătă cu fermitate ideea ca Marea Britanie să participe la viitoarele alegeri europene.

„Dacă o ţară vrea să părăsească UE, atunci nu mai poate avea nicio influenţă în modelarea Uniunii”, a declarat Weber la Nurnberg.

Principalii trei candidaţi în cursa prezidenţială din Ucraina au votat

Marea Britanie urmează să părăsească blocul comunitar pe 12 aprilie, dacă parlamentul nu va solicita o amânare pe termen mai lung care ar putea obliga ţara să ia parte la alegerile europene din mai. O eventuală cerere de amânare suplimentară a Brexitului ar trebui să fie aprobată de cele 27 de state rămase în UE.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uniunea europeană

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.