X

Iohannis în conflict direct cu Patriarhia Română și episcopul de Huși

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După discursul extrem de violent al lui Klaus Iohannis privind familia tradițională o altă replică a venit din Biserica Ortodoxă.  Episcopul Hușilor, Ignatie, i-a răspuns președintelui spunând că a devenit „nihilist cu acte în regulă”, după .

Episcopul Hușilor, Ignatie, spune că „dragostea fără măsură față de minoritățile sexuale l-a metamorfozat pe președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid”.

„Având în fundal definiția lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă: ”Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează”. Dragostea fără de măsură față de minoritățile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid (cred că, mai pe românește, așa-i spune flitului) față de ”majoritățile”(heterosexuale). Ăsta se numește progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul ”tolerant” al omului recent. Sau ”așa cum se spune popular”, în timp ce unii suntem niște muște intolerante, infatuate și vrednice de a fi ucise cu flitul, alții sunt oameni cu ”mințile luminate” la neonul progresismului și vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranței neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată și neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul președinte”, a scris Episcopul Ignatie pe contul său de Instagram.

Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu există stat de drept fără drepturile omului iar când vine vorba de toleranță societatea are un drum lung de parcurs. Acesta a precizat că românii „i-au tratat cu flit” pe politicienii care au propagat ura, referindu-se la referendumul pentru familie.

„Stat de drept fără drepturile omului nu se poate. Trebuie să ne reamintim că aceste lucruri sunt statuate și în Constituția noastră. Le avem în Constituție. Nu e suficient ca un lucru să fie scris în Constituție. Trebuie să fie respectat și pus în practică. În această zonă cred că societatea mai are un drum lung de parcurs. E vorba de acceptare, educație și toleranță. Vă amintiți când a apărut lucrul cu referendum, eu de îndată am devenit inamicul numărul 1 când am spus că trebuie să fim toleranți. Din păcate, am avut dreptate. Românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și pur și simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult asupra clasei politice care au promovat agresiv, cu un discurs bazat pe ură și intoleranță acel referendum. Românii au arătat că sunt un popor deschis și că acționează cu totul și cu totul altfel decât acționează unii politicieni și sociologi”, a afirmat Klaus Iohannis, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”.

Președintele Iohannis a răspuns astfel la întrebarea unui reprezentat de la ACCEPT care a întrebat care e rolul politicienilor pentru combaterea homofobiei, în contextul în care Senatul a respins două proiecte care vizează parteneriatul civil și dacă poate exista stat de drept fără drepturile omului.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a decis să îi răspundă președintelui României.

”A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic.”, scrie Bănescu pentru STIRIPESURSE.RO.

”A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață –  exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr.”, adaugă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Senatul a respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de același sex puteau încheia în fața notarului sau la Starea civilă un parteneriat civil în scopul organizării vieții comune ca familie. Actele normative arătau drepturile și obligațiile partenerilor.

Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, din 6 şi 7 octombrie 2018 nu a fost valabil, întrucât nu au participat cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Ma intreb eu pe mine însămi și pe dumneavoastră: de ce nu se repetă Referendumul? Caci doar e legal sa se repete. Sau, ce ar trebui sa facem ca sa se repete Referendumul?

  2. @Gabriela
    Ai dreptate, cred că ar fi o oportunitate să se repete referendumul chiar acum când vrea Iohannis să mai facă încă două, pt justiție. Astfel se fac trei referendumuri într-unul și nu se mai cheltuiesc nici bani în plus.
    Cred că ar trebui propusă o petiție la guvern în acest sens


  3. Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:

    Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

    O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.

    Cu ingaduirea patriarhiei Romane, atunci cand vrajmasi rad, sa se citeasca si
    Molitfele sau Blestemele Sf. Vasile cel Mare

    https://www.youtube.com/watch?v=hFxH3BOtKIw

    Vedeti sfintilor parinti, daca nu se randuieste citirea molitfele sau blestemele Sf. Vasile cel Mare cel rau rade de noi.

    Deci: https://www.youtube.com/watch?v=hFxH3BOtKIw

  4. Slavă Domnului că un episcop a luat atitudine împotriva afirmațiilor deplasate (în acest caz) ale Presedintelui!?
    Of, of! Cum mai smintesc poporul dregătorii vremelnici ai zilelor noastre!

  5. Cred că avem ca popor român în mod predominant două mari patimi mândria (fudulia) şi curvia. Din aceste două duhuri ale răutăţii ne-au venit şi celelalte păcate: pruncuciderea ( crimă abominabilă împotriva unor fiinţe nevinovate şi total lipsite de apărare, de aceea suntem şi fugari în toată Europa căci criminalul mai ales fudul nu poate fi decât fugar ca şi Cain oarecând), trădarea neamului şi a credinţei ortodoxe mântuitoare ( necanonizarea sfinţilor închisorilor comuniste, vinderea pe nimic a pământului şi resurselor ţării strănilor – pământ, resurse şi credinţă pentru care părinţii noştri au plătit preţ de sânge, părăsirea ţării de tineretul snob şi debusolat şi ecumenismul cras practicat de sus în jos atât în ţară cât mai ales în diaspora) şi dezbinarea ca ultimă capcană în care suntem captivi aproape cu toţii ca români
    chipurile creştini dornici de unitate , înşelaţi de propaganda antihristică făcută în fiecare zi de media aservită. Nu vom avea altă soluţie decât lupta generalizată a întregului popor împotriva acestor patimi prin post, spovedanie sinceră, rugăciune curată ortodoxă şi mucenicie în cele din urmă căci nu luăm nimic cu noi. Iar ca formă de luptă omenească să nu mai mergem la nici un fel de vot căci oricum vor fi aleşi tot cei care sunt rânduiţi de duşmanii lui Hristos, noi fiind nişte manipulaţi de media antihristică. În cazul în care nu vom mai merge în mod semnificativ la vot îşi vor da seama că au o problemă cu legitimitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button