X

Studiu – Sinuciderea asistată este dureroasă, agonizantă și inumană

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei care susțin sinuciderea asistată pretind că aceasta este o soluție pentru curmarea suferinței și o moarte cu demnitate.  Un studiu recent efectuat asupra protocoalelor medicale ale sinuciderilor asistate sau eutanasierilor din Olanda arată că după administrarea substanțelor letale pentru o treime dintre pacienți moartea a survenit într-un interval de până la 30 de ore, în timp ce pentru 4% a fost nevoie de până la 7 zile până la producerea decesului.

Studiul, apărut luna trecută în revista Anaesthesia relevă complicațiile care apar în sinuciderile asistate. Pacienților li se administrează adesea barbiturice pentru a-i seda până la pierderea cunoștinței și provoca oprirea funcționării inimii și plămânilor. Potrivit studiului, 9% dintre pacienți au probleme în a înghiți întreaga doză de medicamente, iar 10% le-au vomitat. Eșecul administrării dozei complete de sedative poate duce la situația când pacientul este perfect conștient, dar incapabil să reacționeze, atunci când i se injectează substanța letală și până să moară va agoniza și va simți cum îi cedează organele. Studiul arată că 1,3% dintre pacinenții din Olanda au fost perfect conștienți în momentul uciderii prin injecție letală, unii ridicându-se chiar în picioare, ceea ce indică faptul că riscul eșecului anesteziei totale în cazul sinuciderii asistate este de 190 mai mare decât în cazul unor intervenții chirurgicale.

Evident, cei care au realizat studiul nu sunt contra sinuciderii asistate, ci doar doresc îmbunătățirea procedurilor. Pentru a elimina riscurile menționate, autorii studiului propun efectuarea de teste suplimentare pentru pacienții sedați, cum ar fi monitorizarea activității creierului sau utilizarea unor substanțe letale cu acțiune mult mai rapidă.

Chiar dacă nu acesta a fost scopul urmărit, concluziile studiului arată că eutanasia sau sinuciderea asistată nu însemnă întotdeauna o moarte demnă, fără dureri, așa cum pretind cei care susțin aceste „soluții”, ci sunt multe cazurile de „erori medicale” în urma cărora pacienții au trebuit să treacă prin grele suferințe înainte de a muri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE