Condamnare la închisoare pentru preoții ce au făcut publică filmarea cu fostul episcop de Huși

Author:

Image result for Pedeapsa primită de preoții care l-au șantajat cu filmări intime pe fostul episcop al Hușilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei trei preoţi acuzaţi de şantaj, în urmă cu doi ani, de către fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, merg la închisoare. Curtea de Apel din Iaşi i-a condamnat definitiv, joi, la pedepse între 3 şi 3 ani şi jumătate de detenţie, cu executare.

Pe partea bisericească, s-a stabilit interdicţia de a sluji cel puţin pentru 5 ani.

În instanţă, înaltul prelat a susţinut că preoţii i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice imagini în care el apărea în ipostaze intime alături de un fost elev al seminarului teologic.

Unul dintre acuzaţi era preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, un altul era preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, iar cel de-al treilea slujea într-o parohie de ţară.

Pe lângă închisoare, cei trei au interdicţia de a profesa pe o perioadă de cinci ani.

În 2017, în urma scandalului fără precedent pentru Biserica Ortodoxă Română declanşat de apariţia imaginilor, fostul episcop al Huşilor, pe numele de mirean Corneliu Onilă, a renunţat la funcţie. Acum este la mănăstirea Văratec, din Neamţ, cu rang de “episcop retras”.

12 thoughts on “Condamnare la închisoare pentru preoții ce au făcut publică filmarea cu fostul episcop de Huși”

  1. Și după ce se și răzbună, Satan Onilă rămâne în continuare nevinovat, infailibil, puritan, cu preoție validă și membru BOR. Oare maicile de la Văratic s-o fi spovedind la prea sfinția sa ?

  2. Bună întrebare!
    Eu i-aș da o SMETIE peste ochi, i-aș pune piedică și nu l-aș primi pe prea-spurcat în casa/mănăstirea mea!
    În staulul cu vite, la porci…DA!
    Dar cu o CONDIȚIE – SĂ FIE CASTR!
    Nu de alta, dar să nu agreseze sexual inclusiv animalele!

    1. Magda, acolo la Văratec clanul Jiosanu face legile, sa nu uitam felul în care cele 13 Măicuțe care sau îngrădit de erezie ce au pățit, adică fiind alungate in plina iarna pe un ger cumplit

  3. Cei trei preoți nu au fost deranjați de conținutul casetei video, ci au socotit doar că e un prilej nimerit de a obține diferite foloase. Pe drumul șantajului, s-a pierdut de fapt motivul în baza căruia s-au întâmplat toate. De aceea sfârșitul e tot mai aproape.

  4. Şantajul preoților se pedepseşte, dar pedofilia, homosexualitatea, violarea/şantajarea şi pervertirea unor suflete curate care s-au dus la seminar ca să-L găsească pe Dumnezeu sunt răsplătite cu belfereală la Văratec. Nu caterisire, nu penitenţă, nu beciul domnesc, astea-s doar pentru plebe!

  5. Sunt si eu preot din episcopia Husilor.Vreo doua saptamani ma spalam in fiecare dimineata pe ochi si-mi spuneam ca nu este adevarat.Mai aveam niste colegi care-l faceau asa,dar imi spuneam ca au ciuda pe el pentru ceva.In fine, pana la un punct,inteleg ca avea o mare problema.Dar de ce nu s-a retras?!De ce a persistat?Si inca ceva:cred ca Dumnezeu in marea sa iubire l-ar mai fi rabdat,dar,vai cu noi era un zbir:betivule,curvarule,paduche,sa nu te vad in ochi!Ne dispretuia.Cand stii ca ai o,,mare problema”esti painea lui Dumnezeu cu niste amarati de preoti.Dar nu!Cred ca de asta nu l-a mai rabdat Dumnezeu.

  6. E limpede de ce nu s-a retras: nu s-a retras pentru că el nu s-a făcut episcop ca să-I slujească lui Dumnezeu, ci ca să dărâme Biserica din interior. La el, sodomia era anterioară hirotonirii ca episcop, nu a fost o cădere ulterioară. Ce om cu frică de Dumnezeu ar accepta să fie episcop, ştiindu-se cu un păcat pe care Dumnezeu l-a pedepsit cu foc şi pucioasă, spre veşnică aducere aminte a gravităţii lui? De ce să se retragă, dacă scopurile lui erau împlinite perfect în această funcţie? Poate acum face penitenţă?
    O întrebare mai bună ar fi de ce nu a fost pedepsit de instanţele bisericeşti? Atitudinea extrem de blândă a acestora, încercarea de a ascunde sub preş o mârşăvie fără putinţă de tăgadă, vădită la nivel national, nu arată că mulţi alţi episcopi au în cap bube la fel de mari? Preoţii au fost pedepsiţi şi de instanţele lumeşti, şi de cele bisericeşti, dar Onilă petrece în lux, slujit de maici bezmetice care cred că ascultarea de oricine te duce în rai.
    Şi, interesant, protecţia copilului se sesizează în cazuri închipuite, dar în cazurile copiilor nevinovaţi de care Onilă a profitat sexual de pe poziţii de autoritate, pentru a-i perverti şi distruge pe viaţă, s-o fi sesizat careva? Halal!

  7. Conform:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Corneliu_Onil%C4%83

    Corneliu Onilă s-a născut în satul Corni-Albești, comuna Albești, județul Vaslui la 25 iulie 1966.

    Studiile:
    – 1982-1987 Seminarul Teologic Liceal Ortodox « Veniamin Costachi » din cadrul Mănăstirii Neamț.
    – 1988-1992 cursuri universitare de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă în cadrul Universității din București.
    – 1992 acceptat la Școala doctorală, specializarea Noul Testament, din cadrul aceleiași facultăți de teologie.
    – 1993 obține o bursă de cercetare din partea Diakonische Werk (DW), orgnizație caritabilă a Bisericii Evanghelice din Germania (Evangelische Kirche in Deutschland – E.K.D.). Această bursă îi va oferi tânărului doctorand șansa de a continua în paralel, până în 1996, cursurile doctorale la Facultatea de Teologie Protestantă, din cadrul Universității Marburg.
    – decembrie 1999 va primi din partea Guvernului german prin intermediul Fundației Konrad Adenauer Stiftung (K.A.S.) o bursă care îi va oferi posibilitatea de a studia și de a se edifica asupra relațiilor dintre biserici și statul german, precum și implicarea celor două instituții în viața religioasă, socială și politică.

    Evoluție sacramentală:
    – 21 noiembrie 1997, a primit tunderea în monahism la Catedrala Episcopală din Huși, sub numele de Corneliu.
    – 22 noiembrie 1997 a fost hirotonit în treapta de ierodiacon.
    – 23 noiembrie 1997 a primit darul preoției, în treapta de ieromonah
    – 25 decembrie 1997 a primit prin punerea mâinilor episcopului Ioachim al Hușilor, prin hirotesie, rangul monahal de protosinghel.
    – 26 iunie 1999, protosinghelul Corneliu a primit prin hirotesie, din parte Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, rangul monahal superior de arhimandrit.
    – 21 noiembrie 1999, în ziua praznicului Intrării Maicii Domnului în biserică, la Catedrala Episcopală din Huși, arhimandritul Corneliu avea să primească, prin Taina Hirotoniei administrată de către părintele Mitropolit Daniel, pe atunci arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Moldovei și Bucovinei, darul celei mai înalte treapte a preoției: arhieria sau episcopatul.

    Profsor de teologie:
    – 1996-1997, imediat după finalizarea cursurilor doctorale, fără a reuși să obțină titlul de doctor, asistent al profesorului universitar Barth, în cadrul Facultății de Teologie Protestantă a Universității Marburg – Germania, la catedra de Teologie și Spiritualitate a Bisericii Ortodoxe, sub îndrumarea emeritului profesor Hans-Martin Barth așa cum rezultă din arhiva facultății.
    – 1998 cariera de profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox « Sfântul Ioan Gură de Aur » din Huși, liceu proaspăt reînființat la insistențele părintelui episcop Ioachim.
    – 1998-2000, ieromonahul, profesorul și episcopul-vicar Corneliu Bârlădeanul al Hușilor va exercita și funcția de director al acestui liceu teologic. Fiind singurul profesor multispecializat, conform modelului de învățământ german, și din cauza lipsei unui corp profesoral adecvat și competent, în anii care vor urma, îl vom regăsi pe Corneliu Onilă predând la diferite catedre, precum Noul Testament, Vechiul Testament, Dogmatică, Limba greacă, Omiletică, Catehetică, Patrologie, Istoria Religiilor, exercitând un rol determinant în formarea profesională și duhovnicească a viitorilor slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române.

    Funcții deținute:
    1. 1997-1998 – Consilier cultural la Centrul Eparhial al Episcopiei Hușilor.
    2. 1998 – numit de către părintele episcop Ioachim al Hușilor vicar administrativ al Eparhiei Hușilor.
    3. 27/10/1999-17/06/2009 – Arhiereu Vicar al Episcopiei Hușilor cu titlul de „Bârlădeanul”, recunoscut prin decretul prezidențial (nr.415 din 7 decembrie 1999) semnat de Emil Constantinescu.
    4. 18/06/2009 – 18/08/2017 – Episcop al Hușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X