X

Început de Postul Mare. Să ne iertăm unii pe alții pentru a călători ușori spre lumina Învierii Domnului Hristos

Să începem postul cu inima ușoară, iertând pe aproapele și pe vrăjmașul nostru, aducându-ne aminte doar cu pace de necazurile ce ne-au fost pricinuite, căci dacă Domnul i-a iertat pe ei, cine suntem noi sa nu iertam? Mai cu seamă că dacă vrem să fim iertați, trebuie la rândul nostru să iertăm. Însă pentru ce am greșit altora să ne mustram neîncetat și să încercăm a îndrepta greșeala noastră prin ajutorul nostru față de cel pe care l-am mâhnit.

Rugam cititorii acestui portal să ne ierte pentru ce le-am greșit, să se ierte și între ei, să fie înțelegători unii cu alții și măcar în perioada Postului să lase deoparte polemicile și judecarea aproapelui.

Vă dorim post binecuvântat, cu roade duhovnicești care să ne întărească pentru vremurile în care trăim. Să ne întâlnim bucuroși și luminoși în Ziua Învierii Domnului, ca într-un cuget să strigăm: HRISTOS A ÎNVIAT!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Postul Sfintelor Paști
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. A inceput Sfantul si Marele Post.
    Cred ca ar fi binevenit un articol despre diferenta dintre postul ortodox si cel asa zis „post” dar care de fapt este o metoda de detoxifiere cu influente yoghine. Este la moda detoxifierea cu clisme, foarte multi o practica; desi clisma, mie personal mi se pare ceva nenatural (tehnica in sine de a elimina in mod fortat continutul colonului) este mentionata in multe „regimuri” yoghine. Ce parere aveti?

    1. De altceva nu puteai pomeni? Tu ce parere crezi ca ar putea avea cititorii acestui site despre … practica respectiva? Pentru detoxifiere si tranzit se poate bea ceai de crușin, nu e nevoie de alte … manevre.

  2. Cred ca m-am exprimat gresit. Ce am vrut sa sugerez este ca ar fi binevenit un articol despre diferenta dintre postul adevarat, cel ortodox si dietele de detoxifiere care au influente yoghine, ele fiind la moda acum si amestecate cu postul; asta pentru ca sunt foarte multi oameni inselati de astfel de diete pentru ca printre recomandarile acestor diete este strecurat si „postul ortodox dupa invatatura Sfintilor Parinti”. De curand am avut ocazia sa vad astfel de „recomandari” intr-o dieta a unui medic care cere 1000 de lei pentru o „consultatie” si un „program” de dieta si cred ca multi nu stiu ca sunt de influenta yoghina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.