X

Facebook va lansa o criptomoneda pentru WhatsApp în 2019?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asta e tot ce stim despre marele efort Facebook de a propulsa in secret cripomoneda

*Facebook are intenția de a lansa o criptomoneda pentru WhatsApp în prima jumătate a anului 2019. 

*Compania are câțiva executanți cheie care lucrează la acest proiect de blocaj secret.

*Iata câteva dintre detaliile cheie

Facebook incepe usor sa materializeze planurile in domeniul criptomonezilor.

În mai 2018, gigantul de rețele sociale din California a anunțat că a format o echipă pentru a explora tehnologia energica din spatele unui bitcoin și a vedea cum ar putea fi încorporată în produsele sale, dar de atunci a nu a mai dat alte detalii publicului.

Cu toate acestea, o serie de scurgeri de informatii din ultimele luni – cel mai recent într-un articol al The New York Times – au început să ne dea o idee și când eforturile ei ar putea să vadă în sfârșit lumina zilei. Iată detaliile cheie.

Se presupune că Facebook pregateste o monedă digitala pentru WhatsApp

Potrivit rapoartelor de la Bloomberg și ulterior The New York Times, Facebook creaza un sistem de plăți digitale pentru WhatsApp, aplicația sa criptată de mesaje folosite in sisteme de la un capat la altul. Aceasta ar permite utilizatorilor să trimită și să primească numerar fără să plătească taxe.

Și se spune că este o “moneda stabilă” – adică valoarea monedei virtuale este raportata la valoarea unei monede tradiționale. Acest lucru înseamnă că utilizatorii nu trebuie să-și facă griji cu privire la valoarea monedelor lor fluctuante sălbatic (criptomonede instabile, cum ar fi bitcoin ale carui fluctuatii sunt de notorietate si duc la imbogatiri sau falimente peste noapte). New York Times raportează că Facebook intenționează să-și fixeze valoarea raportata fata “de un cos de valute străine, mai degrabă decât doar de dolar”.

Are o echipă de top

Acesta nu este un secret: Facebook a cooptat niște nume grele in domeniu care lucrează la proiect.

Proiectul este condus de David Marcus, care anterior a fost capul Facebook Messenger. De asemenea, el a stat pe tabla de cripto-startup Coinbase, dar a plecat în august 2018.

James Everingham, fostul șef al ingineriei Instagram, preia conducerea pe tehnologia blocurilor, iar fostul Vice-presedinte Instagram al produsului Kevin Weil, este acum vice-presedintele de blocaj al produsului. Toți au spus ca mai mult de 50 de persoane lucrează la asta in prezent.

Ar putea fi lansat în prima jumătate a anului 2019

In articolul New York Times de joi se preconizeaza un plan temporar pentru momentul în care ar putea fi lansat în sfârșit: sursele ziarelor spun că Facebook are drept scop lansarea unui produs în prima jumătate a anului 2019. De asemenea, compania a vorbit despre schimburi de criptomonezi, platforme în care utilizatorii pot cumpara si vinde valute digitale, despre sustinerea produsului Facebook.

Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze articolul recent aparut in New York Times si a dat o declaratie la cald :”Ca si multe alte companii, Facebook exploreaza modalitatile de a exploata puterea tehnologiei blockchain. Aceasta miniechipa nou formata exploreaza multe aplicatii diferite. Pentru moment nu mai avem ce declara.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button