X

LOCUINȚE sociale și alte facilități pentru IMIGRANȚII impuși de guvernul României primăriilor

Cote obligatorii de refugiaţi pentru primării. Care sunt celelalte drepturi de care vor beneficia emigranţii. Guvernul intenţionează să impună cote obligatorii de refugiaţi pentru primării prin modificarea legislaţiei.

 Cel puţin aşa prevede un document obţinut de profit.ro, conform căruia autorităţile locale vor fi obligate să le asigure refugiaţilor o locuinţă socială în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenilor români.

În cazul în care aceştia nu vor primi o locuinţă socială, persoana refugiată ar avea, conform documentului citat, posibilitatea de a închiria o locuinţă urmând a primi de la stat până la 50% din valoarea chiriei. Însă doar pentru un an, prevede documentul guvernamental.
Concret, Executivul intenţionează să modifice normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Guvern numărul 44/2004, privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România, în scopul sprijinirii accesului străinilor. Aceştia ar trebui să aibă acces, pe lângă locuinţe sociale, şi la servicii de asistenţă socială şi medicală dar şi la sistemul educaţional.

Cui vor fi repartizate locuinţele sociale

Potrivit profit.ro, propunerea aparţine Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi ar urma să fie finanţată de la bugetul de stat, urmând a fi implementată după o consultare cu ministerele de resort: Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, respectiv Ministerul Sănătăţii.

Locuinţele sociale vor fi repartizate străinilor care au dobândit o formă de protecţie în România de către autorităţile administraţiei publice locale competente, pe baza criteriile de eligibilitate aplicabile cetăţenilor români.

Un studiu recent evidenţiază că deşi primăriile au obligaţia legală de a sprijini accesul străinilor care au dobândit o formă de protecţie la educaţie, sănătate şi asistenţă socială, se remarcă o „lipsă de interes” a autorităţilor locale faţă de aceştia.

De unde provin cei mai mulţi refugiaţi

Doar în anul 2018, peste 2.000 de persoane au solicitat acordarea protecţiei internaţionale din partea statului român, însă doar în 464 de cazuri a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecţie subsidiară, mai arată sursa citată.

În ceea ce priveşte numărul beneficiarilor unei forme de protecţie care au fost înscriţi în programele de integrare derulate de Centrele Regionale Integrate, acesta se ridică la 3.000, subliniază IGI. Potrivit sursei citate, cei mai mulţi refugiaţi provin din Siria, Irak şi Afganistan.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

  1. Nu are de a face cu crestinismul. Ei nu se vor integra niciodată, ci își vor impunevmodul lor de viață și cultura, vor cere din ce in ce mai multe drepturi – deși de cele mai multe ori au drepturi mai multe decât băștinașii. Ca sa nu mai vorbim de agresivitate sau lene. Am lucrat 1 an jumatate ca pedagog social pentru refugiați ,,minori” în Germania, asa ca nu sunt doar afirmații gratuite, ci în cunoștință de cauză.

 1. Pentru că imigranții nu sunt sirieni care fug de război împreună cu familiile lor!
  Ci sunt doar bărbați, nu femei sau copii, iar dintre aceștia sunt mulți infractori!

 2. Igore, o să-ți spun o poveste. În anii de după revoluție a trebuit să merg în repetate rânduri prin Germania.

  Care crezi că era povestea principala Germaniei de la acea vreme? Îmbătrânirea populației. Nu mai aveau copii.

  Din cauza carierei, homosexualității, lesbianismului, transgenderismului și altor prăpastii care erau mai importante decât nașterea de copii.

  Ce au făcut păpușarii lumii când am văzut acest lucru? S-au gândit ei să genereze o migrație de populație tânără dintr-o țară în alta.

  Și cum se face treaba asta?

  Destabilizand economic respectiva țară, România, sictirindu-i pe oameni să plece de bunăvoie în occident să muncească pe bani frumoși. Mă rog, atât de frumoși că pot fi.

  Și pentru că noi suntem niște ortodocși nesuferiți care avem în societatea noastră niște călugări denumiți de păpușarii lumii “ciorile negre din Carpați”- Van Rompuy, trebuiau să fim stricați, deteriorați.

  Și cum se face treaba asta?

  Înlocuind populația plecată la muncă cu imigranți de altă religie.
  Musulmani de preferință

  Și cum fac păpușarii treaba asta?

  Generează războaie în țări precum Siria, sperie lumea care iși ia lumea în cap către occident, iar occidentul îi redirecționează către noi.

  Spunându-ne “primiți-i că vă dăm noi bani ca să le dați alocație și ajutoare sociale.”

  Păpușarii au destui bani ca să susțină astfel de acțiuni.

  Odată stabiliți la noi, imigranții, vor avea toate drepturile. Inclusiv dreptul de a-și face moschee.

  Și uite așa ne facem noi frați cu musulmanii într-o țară ortodoxă.

  Iar tu ne acuzi pe noi că nu avem milă milă față de niște oameni fugăriți de război? Ia mai gândește-te

 3. Esti cumva cu treaba pe aici? RAZBOIUL DIN SIRIA E APROAPE INCHEIAT. Sirienii care fug din calea razboiului au venit cu ceva ani in urma, de obicei sunt cei care deja aveau aici rude si mai sunt cativa foarte-foarte putini, care in trecut au facut studii in Romania. De ce crezi ca ultimii nu s-au dus in Germania, cu grosul multimii? PENTRU CA ACESTIA NU VOR SA PROFITE DE PE URMA BENEFICIILOR SOCIALE, CI VOR LINISTE, si pentru ca tot ei stiu cel mai bine ce inseamna o ideologie fundamentalista, plantata într-o multime fara educatie.

 4. @ Igor

  Igore draga, ne e mila de ei, dar de noi ni se rupe sufletul.

  Noi suntem intr-o situatie mult mai grava: pentru banii, cas asi masa care ii primeste un refugita sirian sau orice alta natie ar fie el, un roman trebuie sa munceasca.

  Da, asta se intampla in tara lui, in Romania. Dar cred ca tu stiai asta deja, dar vroiai sa ne testezi, asai ?

 5. Igor, zici tu ca: Daca sunteti crestini de ce nu va e mila de sirienii care fug din calea unui razboi nenorocit?
  Hai sa analizam un pic nationalitatea „sirienilor” care au invadat Europa in ultimii ani.
  In Italia zeci de mii de imigranti sint proveniti din Africa de nord si zona centrafricana, asta probabil ca se datoreaza tot razboiului din Siria.
  In Germania au venit toate rasele pamintului, incepind din India si pina in Africa, probabil tot de frica razboiului din Siria. La fel si in Franta, Spania si toate tarile europene.
  Te intreb: de „Primavara Araba” ce mai stii, s-a facut vara…toamna…iarna, cine a facut aceasta rebeliune zonala si in ce scop?
  De ce crezi tu ca pe stramosii nostri, care erau mult mai credinciosi ca noi cei de azi, nu i-a apucat mila asta crestineasca fata de popoarele migratoare care ne-au invadat teritoriul ( huni, goti, vizigoti, cumani,etc)?
  Pina una alta ia tu te rog vreo 2 imigranti musulmani la tine in casa ca sa vezi cum e si dupa aceea sa vii sa ne spui si noua. Dar mai stii… se poate ca odata ajunsi aici, musulmanii sa afle despre Dreapta credinta crestina ortodoxa si sa se converteasca si ei.

 6. Eu ca român din străinătate care vreau sa ma intorc in Romania, imi va da statul român locuinta sociala ? Sau eu nu sunt prioritate, ci doar alte neamuri ! E clar ca se urmareste inlocuirea populatiei României cu straini !

 7. Privind obiectiv problema as zica ca refugiatii astia sunt niste zdrente si niste lasi. Adica din calea razboiului au fugit doar barbatii tineri iar surorile, mamele si eventual sotiile si copii lor au ramas acolo, nu? Aiurea! In general, in filmarile cu refugiati adevarati, apar foarte multe femei cu copii si chiar si oameni in varsta. La astia vad numai grupe de tipi tineri, bine imbracati si hraniti. Ai putea jura ca sunt studenti straini nicidecum refugiați. Deci, pas!

 8. DE CE NU-I PRIMESC ȚĂRILE ARABE CARE-S FOAARTE BOGATE?

  De ce să le dai ăstora, CÂND copiii ROMÂNI din orfelinate, după ce că-s lepădați de părinții iresponsabili prin cămine unde-s abuzați, crescuți vai mama lor, la 18 ani (culmea cruzimii!) îi arunci în stradă!!!
  Mă mănâncă pielea de nervi numai când mă gândesc!

  De ce nu se dau GRATIS locuințe tinerilor căsătoriți care vor să-și întemeieze o familie, având de unde să pornească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.