X

Vrancea, MODEL de urmat. Din motive RELIGIOASE, cca 1090 din persoanele asigurate au REFUZAT cardul de sănătate

În urma luptei anti-cip dusă de părintele Iustin Pârvu în 2009, credincioșii au obținut adeverința de asigurat ca alternativă la cardul de sănătate cu cip. La finele lunii ianuarie 2019 rezultă că 1090 din asigurații județului Vrancea au refuzat cardurile de sănătate pe care sistemul ni le-a vârât pe gât începând cu anul 2015. Refuzul lor este un model de urmat, deși presa precum antena 3 (în cazul de față) îi ridiculizează.

 

Redăm știrea:

Peste 1.000 de vrânceni au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, acestea făcând dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

Invocând motive diavolești, aceste persoane au ales ca, din trei în trei luni, să se prezinte personal la CAS Vrancea pentru reînoirea unei adeverințe din care să reiasă că sunt asigurați.Cererea pentru solicitarea de eliberare a adeverinţei va fi însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind refuzul cardului.

„De când a început distribuirea cardurilor de sănătate, în anul 2015, şi până la finele lunii ianuarie 2019, circa 1.090 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase. Aceste persoane pot face dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului, eliberată de CAS Vrancea”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iustina Papuc.

CAS Vrancea deserveşte o populaţie de 388.495 persoane, din care 264.351 sunt asigurate. Până la data de 31 decembrie 2018, în Vrancea au fost distribuite de către Poşta Româna un număr de 267.499 carduri naţionale de sănătate.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Cum „jumatate” au refuzat cardul?
  Titlul articolului e urmatorul:
  „Din motive RELIGIOASE, aproape jumătate din persoanele asigurate au REFUZAT cardul de sănătate”
  Mai jos…:
  „până la finele lunii ianuarie 2019, circa 1.090 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase”
  Si mai jos:
  „CAS Vrancea deserveşte o populaţie de 388.495 persoane, din care 264.351 sunt asigurate.”

  Pai, fratilor, din 264.351 de asigurati vi se pare ca 1.090 sunt „jumate”?

 2. E ultima sansa sa ne unim impotriva actelor cu cip,poate ne vor da o portita daca vom fi cat mai multi.Biserica oficiala (,,ierarhia”)vad ca doarme in papuci.

 3. Subscriu la ce a scris Neaosul. Pentru ca este vorba si de buletine pe care vor sa ni le bage pe gat in 2 ani. Daca are cineva o solutie concreta și eu mă alătur.

 4. Trebuie ceruta varianta fara cip. Acu câțiva ani când era vorba sa introducă buletinele electronice acceptaseră o varianta fara cip pentru cei cu obiecții religioase.

 5. Pentru refuzarea cardului de sanatate pe motive religioase , trebuie sa semnezi pentru ridicarea lui. Am trecut prin asta ! Am ales sa ignor total !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.