X

Documentarul “Hail Satan?” la Sundance Film Festival 2019

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Festivalul_de_film_Sundance

“Sundance Film Festival este un festival de film anual care are loc în statul american Utah începând cu 1978. Este considerat a fi cel mai mare festival al cinematografului independent din Statele Unite ale Americii.”

Regizoarea Penny Lane despre documentarul “Hail Satan?”:

Iata si ce putem citi pe site-ul official al festivalului, la Hail Satan?:

Penny Lane și Lucien Greaves (Fondator The Satanic Temple) la premiera „Heil Satan?” © 2019 Institutul SUndance | Dan Campbell

 

De Eric Hynes

„Am realizat un film pentru audiența care este pro-satanism”, a spus regizoarea Penny Lane după o vizită la concursul american de documentare Hail Satan?, la Teatrul MARC, miercuri. „Nu este o mișcare evidentă.” Poate fi o provocare surprinzătoare, dar ceea ce este mai surprinzător este faptul că administrația Districtului Arc Lane, odata cu cea de-a treia piesă a Festivalului (Our NixonNuts!) consideră idei aparent radicale ca exemple de democrație, justiție și bun-simț. Filmul urmărește creșterea Templului Satanic, o organizație care a împins religia satanismului în arena politică americană. Mai exact, Templul Satanic a acționat ca un disruptor efectiv în cazurile în care limbajul, simbolurile și ideologia creștină au fost acceptate sau sancționate în procedurile guvernamentale oficiale și, în cazul bine publicat al unui monument al celor zece porunci care au fost ridicate la Arkansas State Capita, pe proprietatea guvernamentală. Organizația folosește în bună măsură ireverența și comedia și stilul goth-metal, dar obiectivele lor sunt serioase și inteligente în ceea ce privește împingerea instituțiilor americane pentru a respecta în realitate legea constituțională.

În timpul întrebărilor și răspunsurilor post-screening, Lane a vorbit despre propriul drum și modul în care ea a căutat să reproducă pentru audiență propria sa evoluție de gândire cu privire la satanisti. „Am auzit de Templul Satanic, la fel ca mulți oameni – prin titluri de știri hilare”, a spus ea. Ca ateu de-a lungul vieții, ea a spus că „evaluează în mod inerent rolul ereticului, hulitorului, scepticului. Acesta este un rol foarte important în societate și este o sarcină ingrata – nimeni nu vă mulțumește că ați fost acea persoană”. Dar la început nu i-a văzut mult mai mult decât un grup de satiră – valoros ca atare, dar și limitat. „Numai atunci când am avut contact cu Lucien [Greaves] și Jex [Blackmore]” – doi lideri ai mișcării – „mi-am dat seama că am greșit. A fost ceva mai interesant și mai complicat.”

Într-adevăr, atât Greaves, cât și Blackmore apar ca voci convingătoare în film, primul supraveghează crearea unor avanposturi ale Templului Satanic în toată țara, creând o organizație națională activă și vizibilă și fiind purtător de cuvânt al Templului în mass-media; Al doilea, un artist cunoscut care locuiește în Detroit, fidel etosului radical și revoluționar al mișcării. „E ceva ce mi s-a părut interesant încă de la început”, a spus Lane. „Cum ar putea această mișcare în devenire să-și mențină caracterul radical, atrăgând tot mai mulți oameni, și cum mizele au devenit mai mari și mai mari pentru persoanele implicate? Ei au dorit întotdeauna să folosească legea pentru a arăta care este adevărata diversitate religioasă. Ceea ce a diferențiat Templul Satanic de sataniști în trecut a fost dorința lor de a fi în public, influentand sistemele de putere”.

– Cultura contează, continuă ea. „Simboluri, ceremonii și slogane – este atât de ușor să crezi că nu contează. Cui îi pasă dacă politicienii jură pe Biblie? Este doar un simbol, pentru cine contează acest motto național? Dar filmul arată că acest lucru chiar contează.”

Având în vedere tratamentul favorizant pentru subiecții din film si onvingerile lor, este inevitabil ca cineva să n-o întrebe pe Lane dacă s-a convertit. „Este foarte amuzant. N-am crezut că voi fi într-un loc în viața mea unde ar trebui să explic de ce sunt nu sunt o satanista“, a spus ea. „Dar nu sunt. Tot ce pot spune este că, în timp ce eu admir cu desăvârșire această mișcare religioasă – cu toată inima mea – și mă consider un aliat al mișcării politice sataniste și apreciez doctrina lor religioasă – cred că e super inteligent și reprezintă viitoarea religie în modernitate – la final, este o identitate religioasă, și care vine de undeva dinăuntru, greu de definit dacă ești ateu. Nu poți să-i spui sufletul. Îi iubesc, dar nu sunt [o satanistă]”.

Totuși, deși nu a devenit satanistă, ea a crezut în mișcarea și realizarea acestui film pentru a-și schimba ideile despre religie în general. „Am început acest proiect ca un simplu ateu, urând religia. Este jenant să recunosc că acum, pentru că într-adevăr doar în acest film am înțeles cât de uimitoare este religia, cât de importantă este pentru oameni și de ce ne întoarcem la ea”, a spus ea. „Așadar, pentru mine a fost o călătorie foarte surprinzătoare de la punctul de a considera religia o boală mentală la punctul în care am ajuns s-o iubesc. O parte a călătoriei a fost, sper, reprodusă pentru oamenii din audiență”.

Nu exista a treia cale. Esti ori cu bunul Dumnezeu, ori cu dracul. Vei fi ori in Rai, ori in iad.

Dracul l-a „invatat” pe om ca nu exista Dumnezeu, dar nici diavol. Lui nu-i pasa ca se spune despre el ca nu exista caci astfel lucreaza mai lejer dar se bucura cand se spune ca nu exista Dumnezeu:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/razboiulcrestinilor3.htm

Astfel s-a inventat ateismul, care nu este a treia cale, chiar daca multi atei zic ca nu sunt satanisti din moment ce ei nu cred in existenta ingerilor cazuti. Dar de fapt fac voia lui lucifer prin insasi faptul ca zic ca nu exista Dumnezeu. Si multe altele le fac dupa voia lui. Mai merita amintit si faptul ca stalpi ai ateismului erau de fapt satanisti pe fata, ca de exemplu Karl Marx:

CITATE CELEBRE. Au spus-o cu gura lor iar altii ne-au avertizat …

Asadar, nu este de mirare ca regizoarea atee a ajuns sa-i iubeasca pe satanisti.

N-am vazut documentarul ca sa-mi dau cu presupusul in detaliu, insa este evident din articolul de mai sus, ca promoveaza actiunile politice ale respetivei miscari sataniste.

Cititi va rugam si:

Sculptură satanică instalată la sediul parlamentului din Illinois

Video și transcriptul: SATANIȘTII luptă pentru DREPTUL la AVORT / Lumea antihristică legitimează crimele și închinarea la DIAVOL

 

Categorii
Satanism
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

 1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  …………
  ÎN SUA, CURTEA SUPREMĂ I-A DEZAMĂGIT JOI, 7 FEBRUARIE 2019, PE LUPTĂTORII CONTRA AVORTURILOR, BLOCÂND TEMPORAR STATUL LOUISIANA DE LA APLICAREA UNUI REGULAMENT CLINIC CU PRIVIRE LA AVORT. ÎN ROMÂNIA INIȚIAZĂ CINEVA LA NIVEL DE STAT LEGI CONTRA CRIMEI AVORTULUI? (articole în engleză din 8 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii) https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/02/in-sua-curtea-suprema-i-dezamagit-joi-7.html
  ……
  BISERICA ORTODOXĂ BULGARĂ CERE INTERZICEREA AVORTURILOR, EDUCAȚIE RELIGIOASĂ OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI, NEACCEPTAREA EDUCAȚIEI SEXUALE ÎN ȘCOLI ȘI SE OPUNE INTERDICȚIEI ABSOLUTE DE A PEDEPSI CORPORAL COPILUL ETC (articole în engleză din 9 și 11 februarie 2019; și în română din 8 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)
  https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/02/biserica-ortodoxa-bulgara-cere.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.