În Marea Britanie meteorologii avertizează că în zilele următoare se întorc ninsorile puternice, dar şi gerul, cu temperaturi arctice, din cauza faptului că vortexul polar care a lovit săptămâna trecuită America va ajunge deasupra Regatului Unit.
Se aşteaptă ca o secţiune de aproape 2000 de kilometri din Vortexul polar să traverseze Marea Britanie după sfârşitul săptămânii, declanşând un alt „potop” de zăpadă peste ţară.
Mai mult, meteorologii spun că gheaţa şi gerul ar putea să persiste până în luna aprilie, aducând cel mai rece început de primăvară din ultimii şase ani.
În următoarele trei luni sunt posibile temperaturi reci sub medie, potrivit prognozei pe termen lung a agenţiei meteo Met Office.
Meteorologii se aşteptă la căderi suplimentare de zăpadă, după cum arată previziunile pentru luna februarie. Este posibil ca unele dintre cele mai puternice ninsori să lovească Marea Britanie în această perioadă, deşi în ultima parte a lunii se anunţă o vreme mai blândă. Meteorologii se aşteptă ca temperaturile să ajungă sub medie în întreaga lună. De asemenea, sunt posibile cantităţi de zăpadă peste medie, care s-ar putea înregistra în multe zone înainte de sfârşitul lunii”, a declarat James Madden, meteorolog de la Exacta Weather. Diagramele meteo arată o bandă imensă de aer îngheţat care coboară peste Marea Britanie din Arctica, după acest weekend
În nord, temperaturile se aşteaptă să scadă până la -10 grade C peste noapte, în timp ce în sud este puţin probabil ca mercurul din termometre să urce peste temperatura de îngheţ. O schimbare a vortexului polar aduce aer rece arctic, care se deplasează spre sud către Europa de Nord şi Marea Britanie.
„Pentru lunile februarie, martie şi aprilie în ansamblu, temperaturile sub medie sunt mult mai probabile decât temperaturile peste medie. Probabilitatea efectelor negative ale frigului este mai mare decât în mod normal, mai ales în prima parte a perioadei de trei luni”, precizează agenţia Met Office.
Tiparele climatice extreme observate în ultimele săptămâni, când mai multe regiuni din Europa şi America de Nord au fost acoperite cu zăpadă şi gheaţă în timp ce incendiile de vegetaţie au izbucnit în Australia pe fondul caniculei, se vor înrăutăţi odată cu topirea calotelor glaciare de la ambii poli, conform unui nou studiu publicat joi, citat de agenţia DPA.
”Vom începe să vedem mai multe astfel de (fenomene) meteorologice extreme, atât caniculare cât şi reci – cu efecte incredibil de perturbatoare pentru agricultură, infrastructură şi viaţa umană în sine”, a declarat într-un comunicat Nick Golledge de la Centrul de Cercetare a Antarcticii de la Universitatea Victoria din Wellington. ”Acest lucru nu este luat în considerare în cadrul actualelor politici climatice globale”, a subliniat specialistul.
Publicat în Nature, studiul condus de Golledge şi realizat împreună cu oameni de ştiinţă din Canada, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, a utilizat modele climatice pentru a simula ce s-ar putea întâmpla când apa rezultată în urma topirii calotelor glaciare din Groenlanda şi Antarctica va pătrunde în oceanele de pe Pământ.
Potrivit estimărilor modelizate, în unele zone ale lumii schimbările la nivelul oceanelor vor conduce la înmulţirea fenomenelor meteorologice extreme şi la o variaţie mai mare a temperaturilor înregistrate de la un an la altul.
În ciuda valului de ger din Statele Unite, unde valorile de temperatură au scăzut în unele cazuri – cum s-a întâmplat în Chicago – sub cele de la Polul Nord, temperaturile la nivel global au crescut şi, în conformitate cu politicile actuale, se preconizează că acestea vor fi cu 3 până la 4 grade Celsius mai mari până în anul 2100, a precizat Golledge.
Cantităţi semnificative de apă rezultată în urma topirii gheţii de la ambii poli vor conduce la perturbarea curenţilor oceanici şi la modificarea climei la nivel mondial, a adăugat cercetătorul.
Studiul a utilizat în premieră modele foarte detaliate care au luat în calcul atât calota glaciară a Groenlandei cât şi pe cea din Antarctica, coroborate cu observaţii satelitare recente care au contribuit la realizarea unor previziuni mai exacte, a explicat Golledge.
O „mini-epocă de gheaţă” va veni până în 2030, potrivit unor oameni de ştiinţă
Un grup de oameni de ştiinţă prevăd că Pământul ar putea fi lovit de o ”mini epocă de gheaţă” până în 2030, ceea ce va conduce la îngheţarea marilor râuri în mai puţin de un deceniu.
Predicţia surprinzătoare se bazează pe un model matematic al energiei magnetice a Soarelui, model care sugerează şi faptul că temperatura Pământului ar putea începe să scadă în 2021, potrivit blindfold.com, citat de sputnik.
Temperaturile scăzute vor conduce apoi la „minimul Maunder”, care se referă la o „mini-epocă de gheaţă” care a avut loc între 1646 şi 1715, afirmă oamenii de ştiinţă.
Cea mai recentă cercetare, condusă de profesorul de matematică Valentina Zharkova de la Universitatea Northumbria, se bazează pe o cercetare anterioară care prevede mişcările a două valuri magnetice produse de Soare. De asemenea, se anticipează scăderea rapidă a undelor magnetice în trei cicluri solare care vor începe în 2021 şi vor dura până la 33 de ani.
În timpul ciclului 26, care va avea loc între 2030 şi 2040, valurile magnetice se vor desincroniza, ceea ce va cauza o reducere a activităţii solare cu până la 60%.
Deşi Zharkova susţine că există o precizie de 97% a modelului care corespunde mini-epocilor de gheaţă anterioare, ea a avertizat că modelul ei nu poate fi folosit ca dovadă a unei viitoare mini-epoci de gheaţă, parţial din cauza fenomenului încălzirii globale. Noua lucrare de cercetare despre aceste descoperiri a fost publicată în acest an în revista Astronomy & Geophysics.
„Sper ca încălzirea globală să fie anulată de acest efect, oferind omenirii şi Pământului un răgaz de 30 de ani pentru a rezolva problema poluării”, a declarat Zharkova pentru Sky News. Aceasta a adăugat că orice posibil impact care ar putea diminua încălzirea globală va dura până în anii 2050, când cele două valuri magnetice ale Soarelui vor deveni active din nou.
Se încălzește planeta…plătești… se răcește planeta…nu stiu,tot tu plătești… cu mașina ta ,cu centrala ta,plătești contribuabile…plătești. Ce facem cu banii ? Finanțăm Haarp și Chemtrails ca să reglăm noi clima…asta facem.
Deci: mini epoca glaciara pentru ca, incalzire globala.
Normal,
orice incalzire vine prin …. ati ghicit …. racire.
E ca la calculator, ori aduni, ori scazi, microprocesorul face ambele operatii prin adunare. Deci scaderea se obtine prin adunare.
Semne,semne.