X

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA despre legea statului New York ce permite avortul pana la 9 luni

Orthodox Bishops meet in NYC today May 26, 2010. 
Photos:Dimitrios Panagos

DeclaraÈ›ia privind sfinÈ›enia vieÈ›ii – Adunarea Episcopilor ortodocÈ™i canonici din Statele Unite ale Americii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Adunarea Episcopilor OrtodocÈ™i Canonici din Statele Unite ale Americii – 5/2/19

Joi, 31 ianuarie 2019

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii afirmă sfințenia vieții pe baza convingerii ferme că viața începe în momentul concepției. Adunarea rămâne hotărâtă în convingerea că orice ingerință în dezvoltarea vieții este o problemă gravă și, prin urmare, participă în mod regulat la o varietate de evenimente relevante și, de asemenea, prezintă declarații pertinente pe această temă.

Recunoscând că există cazuri medicale rare, dar grave, în care mama È™i copilul pot necesita acÈ›iuni extraordinare, Adunarea Episcopilor este profund îngrijorată de faptul că luarea vieÈ›ii nevinovate prin avort a devenit o normă culturală acceptabilă. Acest fenomen – din ce în ce mai răspândit pe parcursul societăților contemporane – a fost exacerbat de o lege recentă a Senatului de Stat din New York (Bill S.240). Adunarea Episcopilor ortodocÈ™i canonici din Statele Unite ale Americii denunță categoric aceste evoluÈ›ii negative care permit avortul, în anumite circumstanÈ›e nejustificate, chiar È™i în cel de-al treilea trimestru al existenÈ›ei.

Adunarea Episcopilor le amintește în continuare credincioșilor că Hristos este un far de speranță în această lume provocatoare. În consecință, Biserica este întotdeauna pregătită și dispusă să sprijine femeile care au în vedere avortul pentru a găsi căi alternative pentru a atenua orice povară fizică și spirituală. Biserica este mamă iubitoare, înțelegatoare și protejeaza întrega viața umana.

Reclame

NOTÄ‚ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Fratilor,cu mana pe inima va spun ca am vorbit aproape o ora cu episcopul meu.N-a negat nimic din ce i-am spus eu.A spus ca este impotriva sinodului din creta.A spus ca n-a semnat actele sinodului.A spus ca este o singura biserica si este impotriva rugaciunii cu ereticii.Am vorbit multe,multe,multe..Daca m-a mintit e pacatul lui,dar nu cred.Eu nu pot sa-l gandesc de rau aca,asa ca i-am reluat pomenirea.La urma ne-am imbtatisat.N-am simtit ca sunt in prezenta unui superior,ci a unui coleg.

    1. Iisus Hristos in mijlocul nostru.
      E bine ca mai avem si astfel de episcopi.
      Eu cred ca e mai bine sa nu-i spuneti numele fiindca de se va sti il vor inlatura. Lasa totul in voia Domnului, fiindca doar asa se mai pot face si lucruri bune.
      Sarut dreapta ta cat si a episcopului.

    2. Doamne ajuta! Sa ne rugam mereu lui Dumnezeu sa-i intoarca pe toti crestinii si ierarhii, monahii, preoti -la dreapta credinta, la trairea si marturisirea ei chiar cu pretul vietii. De traim sau murim,ai Domnului sa fim.

  2. Cine este acest episcop, căci se știe ca aproape sau toți au semnat la Bucuresti lpentru ecumenism. Dacă este împotriva ecumenismului sa facă public,sa vorbească public. Aceasta înseamnă a fi ortodox, chiar dacă momentan nu a oprit comuniunea cu ereticii, după cum eretic este cel ce propovăduiește public o erezie, nu în particular. Rău a-ți făcut ca a-ți reluat pomenirea unui astfel de episcop.

  3. Fratilor,
    De ce aruncati margaritarele voastre la porci ? Iata-i mai sus cum cautata sa afle cine-i ca sa-l calce si sa-l sfasie cu dintii. Uitati sunt doi doar din cei ce scriu.
    Voi nu intelegeti ce spunea Hristos: fiti intelepti ca serpi si blanzi ca porumbei.
    Daca exista un astfel de episcop, e mai bine sa ramana ascuns dar sa stie fratii de el sa mearga la el, ca nu ne va folosi deloc o marturisire si o alungare a acestuia. Sunt timpurile intelepciunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE