X

STATISTICĂ cruntă: În 2018, România a avut cel mai mic număr de copii nou-născuți din ultimii 50 de ani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anul trecut în România s-au născut cei mai puțini copii din ultima jumătate de secol, potrivit datelor oficiale disponibile și a celor obținute de Edupedu.ro. Practic, de la decretul dat în 1966 de Nicolae Ceaușescu, nu s-au mai născut atât de puțini copii într-un singur an la noi în țară.

Potrivit datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică (INS), în primele 11 luni ale anului 2018 s-au născut doar 173.936 de copii. Am solicitat INS datele despre natalitate din ultimul deceniu și am comparat aceste cifre din 2018 cu cele ale nașterilor pe primele 11 luni din anii 2008-2017. Rezultatele (graficul de mai jos) dezvăluie faptul că în anul 2018 au fost chiar mai puține nașteri și față de anul de criză 2011 (180.414 copii născuți), an în care în România s-au luat măsurile de austeritate (de ex. reducerea salariilor în sectorul bugetar, concedieri masive, limitarea indemnizației concediului de creștere a copilului prin plafonarea indemnizației în timp și cuantum) și an în care România trecea printr-o perioadă de criză majoră.

SURSA: Edupedu.ro

Datele statistice oficiale pentru luna decembrie 2018 vor apărea pe data de 11 februarie, potrivit calendarului INS. Ca să putem avea o concluzie asupra întregului an, nu doar pentru primele 11 luni, am apelat la datele nașterilor raportate de sistemul sanitar public. Așa că am obținut, pe surse, informația că în luna decembrie 2018 s-au născut aproximativ 15.500 de copii. Dacă nu cumva acest număr se dublează în maternitățile private, atunci numărul nou-născuților pentru 2018 va fi în jurul valorii de 190.000 – în 2011 s-au născut 196.242 de copii.

COMPARAȚIA CU ULTIMII 52 DE ANI

Numărul anual de nou-născuți nu a mai scăzut atât de mult din 1967, anul următor decretului dat de Ceaușescu, decret prin care a interzis avorturile și metodele contraceptive. Potrivit datelor Academiei Române și INS, anual între 1970 și 1989 s-au născut câte 360 de mii de copii, în medie. În 1989 s-au născut 369.000 de copii, iar în 1990, numărul a fost de 314.746. De atunci natalitatea a scăzut aproape continuu, cu ușoare reveniri. Până acum, însă, 190.000 de mii de nou-născuți nu am mai avut din anii ’60.

Citiți și: MORTALITATEA INFANTILA este mai mare in tarile unde se administreaza mai multe VACCINURI copiilor

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Cu adevărat, crunt este adevărul acesta! Dar, ați ținut seama și de copiii români născuți în diaspora, sau, dacă ați contorizat numai copilașii născuți de populația efectiv prezentă în România, ați calculat această cifră în mod real, prin raportare procentuală, sau acestea sunt cifrele nominale care nu țin seama în niciun fel de migratie?

    1. din pacate aproape juma’ din copii nascuti in diaspora vorbesc stricat romaneste sau deloc. nu am nevoie de statistici, se vede la fata locului! si nimic nu e mai cumplit decat deznationalizarea de buna voie.

  2. E logic de ce nu mai sunt nasteri. Pentru ca oamenii se casatoresc f. tarziu ori amana mult nasterea de copii.
    La restul lumii, lucrurile stau mai bine, dar in cercul meu de ortodocsi practicanti sunt baieti care au 50 de ani si nu sunt casatoriti si fete de 40 necasatorite, si in cazul asta, de unde sa ceri fertilitate? Unii ai impresia ca amana momentul pentru cand le vine prima pensie. Dumnezeu a lasat in intelepciunea Sa fertilitatea doar pana la o anumita varsta. O sarcina dupa 35 de ani este numita de medici sarcina geriatrica. Dar oamenii gasesc zeci de lucruri mai importante decat casatoria.

    1. De ce oamenii se căsătoresc foarte târziu sau chiar deloc? Unii dintre ei pentru că nu doresc sau nu au cu cine, însă foarte mulți pentru că pot curvi în voie fără obligații! De unde avem atâtea milioane de avorturi, dacă nu din cauza mizeriei din trei litere (mai ales în afara căsătoriei!) care a ajuns scop al vieții? Ortodocșii practicanți probabil că știu în ce hal se află lumea și ajung la concluzia că nu au cu cine să se căsătorească, toate lumea vrea doar activitate în dormitor, iar eventualii urmași trebuie educați pentru ferirea de lumea satanizată din zilele noastre, în condițiile în care femeile merg de nevoie la serviciu și nu au timp de altceva! Decât căsătorie pentru că trebuie și copii care ajung să fie educați de stat, nu de familie, mai bine prietenie între bărbat și femeie! Adică fără sex! Sunt lucruri mult mai importante decât căsătoria! Valabil pentru oamenii care se abțin! Problema absenței căsătoriei și a urmașilor se pune pentru că se presupune că oamenii fac ce fac (trei litere), nu pentru că ar fi o problemă în sine în cazul celor care nu o fac! Consider că ar fi mult mai bună o femeie naturală, feminină, îmbrăcată decent cu care să fiu prieten (sau să îmi fie iubită, dar fără se știe ce) decât una care vrea căsătorie pentru a face sex! Câți se căsătoresc și fac copii pentru că așa doresc (și consideră rațional să o facă) și câți o fac doar pentru că așa devine justificată activitatea din dormitor? Pe vremuri se putea practica căsătoria astfel, pentru că atunci era mult mai ușor de educat copiii, femeia putând sta acasă! Chiar și atunci când a început femeia să aibă serviciu, tot putea să își educe copiii, întrucât erau ușor de ținut în frâu! Acum omenirea se îndreaptă spre un mare dezastru, în care generațiile viitoare vor fi din ce în ce mai puțin umane! Ce se observă acum la tineri este rareori ceva care trece, este un comportament care va rămâne! Când nu vor mai fi bătrânii zilelor noastre, atunci câți oameni vor mai avea pic de bun simț (adică să nu fie destrăbălați)? Vor fi foarte puțini, dar vor exista! Problema este că se vor ascunde, pentru că în vremurile din urmă, oamenii normali vor fi considerați nebuni! Trăim acele vremuri! Iar oamenii mai puțin tineri tot cred că tineretul este viitorul, că acesta va face ceva! Bătaie de joc la adresa a ce este sfânt, asta fac mulți! Poate că dacă nu făceam avorturi (deci nici sex), atunci ajungeam undeva cu tineretul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button