X

„Episcop” mexican ține Sfânta Liturghie pentru un grup LGBT

San Elredo 1

Pe 20 ianuarie 2019, episcopul Raul Vera Lopez – pastor dominican și din anul 2000 episcop titular al diocezei din Saltillo – a ținut Sfânta Liturghie pentru a comemora a șaptesprezecea aniversare a Comunității San Elredo.

San Elredo este compus dintr-un grup de lesbiene și homosexuali care s-au adunat pentru a lupta pentru „drepturile” LGBT. Fondată de un preot american, părintele Robert Coogan, San Elredo a fost susținută încă de la început de episcopul Jose Raul Vera Lopez.

Vera a ținut Liturghia în Capela Santo Cristo din Saltillio  iar la predică le-a spus celor prezenți: „Aveți o lucrare importantă în interiorul bisericii; voi m-ați ajutat să intru în lumea voastră. Fără voi, noi cei din biserică nu am fi înțeles că aveți un loc și propria voastră identitate în această lume.”

Comunicatul emis de dioceză pentru a celebra aniversarea este intitulat „Pentru o lume a iubirii și fără fobii”. El se încheie spunând: „Vizibil mișcați iarăși și iarăși, cu lacrimi în ochi, cei care au participat la actul liturgic au venit pentru a participa la Ospățul Domnului cu certitudinea că este loc pentru toată lumea”.

Liderii din San Elredo au mulțumit episcopului Vera pentru a fi „păstorul comunității LGBT” și au salutat eforturile lui „în favoarea incluziunii”.

Fotografiile sunt luate de pe mediile de socializare, ultima înfățișând un reprezentant al homosexualilor citind din Apostoli și ținând lângă el un steag-curcubeu.

Acest episod arată încă un fruct putred din copacul rău al progresismului. Acesta curent a cucerit papalitatea cu Ioan al XXIII-lea și și-a stabilit doctrina cu ajutorul Bisericii la Cel de-al Doilea Conciliu Vatican și al consecințelor sale.

San Elredo 2

 

 

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Cât de „sfântă liturghie” a fost acolo, nu are rost să mai comentăm… Ne întrebăm dacă, la umbra steagului-curcubeu, or fi citit din Epistole și acest pasaj:

„9. Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu va amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.” (Corinteni, 6:9-10)

Fotografiile vorbesc de la sine, nu are rost să mai spunem noi ceva.

Ne-am opri însă asupra unui alt aspect: autorul articolului, probabil catolic și el, sesizează corect la final o legătură între progresism, catolicism și „momentul” San Elredo…  El face trimitere la Al Doilea Conciliu al Vaticanului, acolo unde au fost stabilite foarte multe lucruri interesante… Am aminti doar inițierea mișcării ecumeniste (Documentul I, Unitatis Redintegratio) sau lansarea ideii că și musulmanii, închinându-se Dumnezeului lui Abraham, fac parte din planul mântuirii (Documentul III, Lumen Gentium), adică tot ecumenism.

În treacăt mai fie spus, Conciliul Vatican II, care a durat mai bine de trei ani, din octombrie 1962 până în decembrie 1965, s-a terminat pe data de 8 decembrie, cu o slujbă – cum altfel? – închinată „Imaculatei Concepții”…

Mai multe despre Conciliul II Vatican puteți afla de aici, dacă vreți:

https://www.bisericacatolica.org/conciliul-vatican-ii

O mie de ani s-a muncit diavolul până a rupt Biserica lui Hristos în două. Altă mie de ani i-a trebuit pentru ca să ajungem să privim poze precum cele din articolul de mai sus. Vedem însă cum toate se leagă: schismă, progresism, ecumenism, LGBT și câte și mai câte… Să nu uităm însă că nimic nu ar fi putut satana fără voia (sau slăbiciunea!) noastră.

Doamne, apără-ne și întărește-ne!

 

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.