X

În Serbia au apărut bisericile MOBILE pentru satele îndepărtate

În Serbia a apărut o inovație în materie de creștinism ortodox: bisericile mobile. Ele sunt destinate localităților mici și îndepărtate, în special din zonele montane.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sunt construite din prefabricate din oțel, piatră și granit.  Din acestea se poate ridica destul de repede o încăpere de 16 metri pătrați, suficient pentru a primi la slujbă 20 de credincioși.

Ideea îi aparține patronului unei companii de construcții în vârstă de 60 de ani, Svetislav Mancic, care a pus-o la punct împreună cu angajații săi.

Sunt construite din prefabricate din oțel, piatră și granit. Din acestea se poate ridica destul de repede o încăpere de 16 metri pătrați, suficient pentru a primi la slujbă 20 de credincioși.

Ideea îi aparține patronului unei companii de construcții în vârstă de 60 de ani, Svetislav Mancic, care a pus-o la punct împreună cu angajații săi.

Svetislav Mancic, antreprenor: “Ştiam că în multe sate nu sunt biserici şi mi-a venit ideea să fac unele mici, pentru 20 – 25 de credincioşi. Am muncit timp de 5 ani, iar finanţarea a fost realizată din donaţii”.

O biserică mobilă cântărește 9 tone și poate fi transportată cu ajutorul camioanelor.

Ca orice lăcaș de cult ortodox, bisericile mobile au fost proiectate potrivit normelor canonice. Respectă toate regulile, dar sunt mai mici.

Mancic a construit 12 biserici mobile, pe care le-a răspândit în toate colțurile Serbiei.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nimic nou sub soare . In Grecia , sunt firme de constructii , care fac exact acelasi lucru . Pe net , pe youtube , sunt videoclipuri cu depozite , din care cei interesati aleg si cumpara ce doresc ! Eu nu stiu limba greaca , dar calculatorul m-a corectat . am tastat pe youtube : aggelis tehniki prokataskenastiki ( calculatorul mi-a recomandat un site scris cu caractere grecesti , apoi am tastat site-ul inclusiv imagini). E vorba de Biserici , dar si de troite in forma de Biserici . Cand se vrea , – ce nu se poate !!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button