X

GRECIA: Preot ortodox batut de imigranti sirieni in fata bisericii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un preot ortodox grec a fost bătut de o pereche de solicitanți de azil sirieni în fața bisericii sale. 

Preotul a observat că imigranții și-au parcat motocicletele în curtea sanctuarului Sfântul Nicolae din Patisia, un cartier din Atena, vineri după-amiaza, și a mers să-i confrunte, scrie ziarul  Proto-Thema .

După ceartă aprinsă, se spune că perechea a lovit preotul și apoi a fugit. Poliția a arestat inițial doi suspecți pe care i-a interogat la secția de poliție Agios Panteleimonas, dar i-a lăsat să plece din cauza lipsei de probe.

Nu mult timp după eliberarea suspecților inițiali, autorii au venit la secția de poliție și s-au predat autorităților.

Atacul vine la doar cateva luni după distrugerea unei cruci de piatră în Lesbos pe care ONG-urile de stânga au cerut anterior să fie eliminată, susÈ›inând că crucea promova “ură” împotriva imigranÈ›ilor de pe insulă, care găzduieÈ™te o mare tabără de migranÈ›i.

În alte țări europene, violența anti-creștină a migranților a devenit o problemă majoră, cum ar fi în Germania, unde arhiepiscopul romano-catolic Ludwig Schick a ridicat problema condamnării violenței adresate creștinilor și convertiților creștini de către migranții islamici extremiști.

Oficiul Federal German de Poliție Penală (BKA) a dezvăluit, de asemenea, că în 2017 au avut loc aproximativ 100 de atacuri de ură împotriva creștinilor din țară cu cel puțin 14 cazuri care au implicat solicitanți de azil și refugiați, inclusiv uciderea unui convertit creștin.

În 2017, Franța a raportat, de asemenea, o creștere puternică a atacurilor anti-creștine, iar Ministerul de Interne susține că incidentele anticreștine au crescut cu 245%  din 2008, în timp ce atacurile rasiste, anti-musulmane și antisemite au scăzut în aceeași perioadă.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. pai NU exista “migranti” , ii doar o expresie politically correct. europa (doar alba in vest si crestina/Ortodoxa in Rasarit) acum este supusa unei agresiuni triple.. invazie”pasnica” islamica/marxismul cultural/ “drepturile minoritatilor sexuale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button