X

Video: NATIONAL GEOGRAPHIC despre PAMANTUL PLAT

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

  1. Ortodox info , hmm, daca sunteti intradevar ortodocsi apoi ramaneti ortodocsi pan la capat ! NU mai publicati rahaturi amagitoare pline de confuzie de la National Geografic (si restul televiziunilor masonice Discoveri, History , animal planet, civilization etc) total evolutioniste , fara NICI UN PIC de Dumnezeu !!! Cine citeste vietile sfintilor parinti STIE CLAR ca Pamantul ESTE PLAT si crede fara tagada in GEOCENTRISM !

    1. sunt ortodox da pamantul este rotond ,mai mult cred ca nevoia de rotund este peste tot in universul material! nu suntem in evul mediu sa credem ca pamantul este plat

      1. Nelu, cauta flatearth in facebook, vei gasi grupuri cu argumente de la oameni simpli. Trezestete, atitea ani soarele se misca undeva in spatiu si noi dupa el si vedem aceleasi stele pe cer – minciuni cu efecte video

  2. Din păcate, credința Ortodoxă combinată cu o gândire delăsătoare va rezulta în concepții pripite și nejustificate despre știință. Dumnezeu să te lumineze! Pământul este rotund și este normal să fie așa! Caută argumentele fizice!

  3. Sti ce e ciudat in toate filmele pro pamant plat ?
    Totul incepe cu demontarea basmului cu calatoria omului pe luna. Normal ca omul nu a ajuns pe luna, Ba n-a ajuns nici atat de departe incat sa fotografieze pamantul de la cateva mii de km.
    Dar acesta minciuna, cea a ajungerii omului pe luna nu-i un argument pro pamant plat.
    Personal, daca este sa cantaresc dovezile si constatarile, imi da ca pamantul este glob, dar din punct de vedere crestinesc pamantul este plat.
    Daca pamantul este sferic, dupa logica noastra iadul fiind sub pamant, iar cerurile deasupra va rezulta ca iadul este in centrul creatiei, inconjurat din toate partile de ceruri. Pe de alta parte sfintii parinti spun despre un pamant plat. (a se citi viata sfantului Andrei nebun pentru Hrisos, calatoriile sale in duh in interiorul si exteriorul pamantului).
    Hmm, complicat, nu stiu ce sa cred.

    1. “Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
      Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.”

    2. Pe lângă mărturia Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos mai există și cea a Sfântului Grigorie de Nyssa în Tratatul despre facerea omului.

  4. Mai e o chestie care pune la îndoială chestiunea pământului (dacă e sferic). În anii 80 erau radio amatori care și-au contruit stații de emisie-recepție pe unde lungi sau medii. Știu că astfel se putea comunica și cu alți radio-amatori tocmai din Japonia de exemplu. Mai erau și aparatele acelea de radio vechi cu care prindeam posturi din China, India, etc. Oare pot trece undele radio prin pământ?

    1. Asta cu undele radio, iara nu poate fi argument pro plat fiindca stii si tu ca undele se reflecta, ba din pamant ba din straturile admosferice.
      O demonstratie mai simpla ar fi asta: se ia un super laser, se duce la marile lacuri din america, sau prin alte lacuri fara valuri, poate fi si balaton la fratii nostri unguri :)) se pune in pozitie orizontala la o inaltime de cativa cm de apa si duci un element de masura la vreo 50 de km distanta (uite balaton are vreo 78 km). Daca fasciculul laser se vede la tinta de la peste 50 km, atunci inseamna ca pamantul e plat, altfel …… Este undeva o formula cati sm devin ascunsi sub curbura pe km, dar sigur dupa 50 de km nu ar mai trebui sa se vada laserul la 50 de km distanta.

  5. Imi aduc aminte de cartea de joc din jocul de carti Illuminati Game Cards, cea denumita Flatearthers, care continea urmatorul mesaj: Flathearther-ii stiu ei ceva dar inexact, sau cam asa ceva.

    Parerea mea personala este ca, Pamantul e sferic, dar are alte dimensiuni decat cele comunicate oficial. Posibil sa fie mult mai mare.

    De asemenea, soarele cred ca e mai mic si e situat la o distanta mult mai mica de Pamant, fata de cum e comunicat oficial.

    Nu pot argumenta acum decat cu informatii inca sarace, prefer sa ma abtin.

  6. Nu, teoriile cosmogonice nu influenteaza mantuirea cuiva. Dar adevarul si minciuna influenteaza. Am mai auzit la oameni din biserica chestii de genul “dar ce conteaza asta?”. Pai voi aveti impresia ca Duhul Sfant grăiește lucruri care nu conteaza? Aveti cumva impresia ca in Sf Scriptura sau in scrierile Sf Parinti sunt scrise cuvinte care nu conteaza, adica cuvinte desarte? Daca puteti voi crede asta, nu aveti decât. Conteaza pentru ca “Cerurile spun Slava lui Dumnezeu, si facerea mainilor Lui o vesteste tăria”.
    Sf Vasilie cel Mare a scris Hexaimeronul ca sa se afle in treaba? Hai sa fim seriosi fratilor.
    Sunt multi sfinti spre exemplu care au spus ca numai daca contempli lumea vazuta a lui Dumnezeu cu toate minunatiile si complexitatea ei iti dai seama de Creator si de maretia Lui.
    Cat despre evul mediu, prietene, mai cauta, mai sapă, mai intereseaza-te. De ce oare nenorocitii astia nu ai ales un tarm de pe care daca privesti sa nu se vada decat marea orizontul si cerul? De ce nu au acceptat experimentele in aceleasi conditii in care au fost facute de oameni cu telescopul pe mal. De ce nu au calculat curbura pt a se indeparta de mal pana disparea tot steagul conform curburii. Pt ca sunt vicleni, pt ca exista oameni de stiinta care confirma pamantul plat, iar ei nu vor decat sa ii scoata nebuni pe toti astia… Vai de ea saracuta ce speriata era ea ca poate exista pericolul ca guvernele sa n mai finanteze stiinta. Minciunostiinta e deja superfinantata si pregatita pt marele show prin BlueBeam, chemtrails si haarp.
    Cred ca s-a scris destul pe temele astea. Trebuie doar sa cauti si sa te smeresti ca sa poti intelege niste treburi. Daca o tinem pe asta gen “ce frate suntem in evul mediu?”, inseamna ca ramanem spalati pe creier si nu suntem in stare sa ne deschidem pt a primi adevarul din cauza mandriei si a slavitei tehnologii postulatoare de minciuni la scara mondiala. DOAMNE AJUTA!

  7. Pamantul este plat, deoarece la 1600 km pe ora,oceanele ar inunda uscatul cu toata ,,gravitatia”lor.Elicopterul s-ar ridica si ar astepta ca pamantul sa se invarta,apoi ar cobora,iar pasarile nu s-ar putea ridica de la pamant din cauza aceleiasi ,,gravitatii” care tine oceanele in matca?!

  8. Am verificat pe internet cu duratele zborurilor Australia Africa de Sud – liniile aeriene sin Australia.
    Daca pamantul ar fi plat, distanta Cape Town – Sidney ar fi mai lumga decat Cape Town – Abu Dabi- Sidney conform argumentarii unui film de pe internet. In realitate lucrurile stau cum e norma;l in cazul in care pamatul e rotund.

    La adresa https://www.qantas.com/us/en.html se gasesc rute, durate preturi. Pt cine vrea sa verifice.

    PS: http://www.cunoastelumea.ro/cercetatori-chinezi-au-obtinut-incoltirea-primei-seminte-de-bumbac-pe-luna/

  9. pamantul e plat si nu se roteste nimic inafara de soare, luna si stele.

    De ce un zbor Bucuresti – Londra dureaza 3 ore si retur tot 3 ore ? pamintul doar se roteste, trebuie sa fie intr-o directie sa zicem 2 ore si in alta vreo 3,5 – 4

    TREZIREA LUME

    1. serj_b,
      Tu ai mers cu trenul sau metroul. Spune, cand trenul sau metroul merge cu 100 la ora, tu poti merge inntrun alt vagon in fata ? Dar in spate ? Desigur ca in ambele directii mergi la fel, nu depui un super efort sa mergi spre fata trenului, iar spre spatele trenului daca sari in aer aterizezi direct in usa din spate.
      Lucrul acesta se intampla daca conductorul pune frana sau accelareaza dar aici vorbim de o viteza constanta si in acest caz omul si trenul fac un sistem inchis cat nu dai drumu la geam sa intrvina ceva din afara.
      Deci, acest argument cu timp diferit in directii diferite cade.

    2. Acest experiment nu poate fi valid pentru ca in spate exista pamant si chiar munti care supriza nu dispar (probabil ca la momentul in care a fost filmat steagul era in spatele unui val mai inalt). oricum experimentul se face doar in fata unei intinderi nesfarsite de apa pentru ca numai asa poti certifica ceva. si asta numai pana la un anumit punct indepartat pana unde lentila poate functiona.
      as dori acest experiment repetat pe mare unde teoretic exista intinderi vaste de apa.
      In zilele insorite se pot vedea Bucegii din Bucuresti iar asta e destul de ciudat pe un pamant rotund.
      FenomenulTunguska de asemenea ciudat cand explozia a fost vazuta de la mii de km de catre cele mai vestice capitale europene. acest lucru nu ar fi posibil cu un pamant rotund.

      Scripturictic vorbind sunt multe exemple ce ne indica un pamant plat iar in psalmi fara numar ca sa ma exprim mai plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button