X

Netanyahu: Nu se pune problema dacă, ci când își va muta Brazilia ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că preşedintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, i-a declarat că nu se pune problema dacă, ci când va muta ambasada ţării sale din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informează duminică Reuters, scrie agerpres.

Bolsonaro, de extremă dreapta, care îşi va prelua atribuţiile la 1 ianuarie, este gazda lui Netanyahu şi a liderilor din alte ţări care vor participa la ceremonia de învestitură a preşedintelui brazilian. El a declarat că ar dori să urmeze exemplul preşedintelui american Donald Trump şi să mute ambasada. Dar Bolsonaro s-a confruntat cu presiuni serioase din partea puternicului sector agricol din Brazilia, care i-a cerut să nu facă acest lucru, deoarece ar putea afecta exporturile braziliene către ţările arabe.

O astfel de decizie luată de Bolsonaro ar reprezenta o cotitură semnificativă în politica externă a Braziliei, care a susţinut în mod tradiţional soluţia a două state în conflictul israeliano-palestinian.

Şi Liga Arabă l-a avertizat pe Bolsonaro că mutarea ambasadei la Ierusalim ar afecta relaţiile cu ţările arabe, potrivit unei scrisori văzute de Reuters la începutul lunii decembrie.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.