X

VIDEO Miting împotriva Pactului pentru Migrație. Peste 2000 de cetățeni au cerut retragerea României din acest pact

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform celor prezenți, peste 2000 de oameni au ieșit, duminică seara, în stradă în București. Ei au plecat în marș pe Calea Victoriei, înconjurați de polițiști și jandarmi. Manifestanții au strigat lozinci împotriva documentului agreat de România, Pactul pentru Migrație, dar și împotriva refugiaților care sunt deja în țară.

Înainte de 10 decembrie, când Pactul a fost aprobat formal la Marrakesh (Maroc), cei care luptă împotriva migrației au manifestat aproape zilnic în fața Ministerului de Externe în încercarea de a convinge oficialii români să se alăture țărilor care nu participă la ceremonia din Marrakesh. Documentul urmează să fie semnat oficial în 19 decembrie.

Proiectul final al Pactului a fost aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului.

Pactul pentru migrație a fost singurul subiect care nu a iscat divergențe între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a semnat imediat Memorandumul Guvernului României care a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație

,,Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, declara Klaus Iohannis.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Cinste lor….nationalisti adevarati, o mana de romani curajosi…restul sunt niste paiate nepasatoare, carora nu le pasa de nimic …care nu merita sa aibe o tara, o limba ….libertate

  2. Cinste celor care au fost acolo in acele conditii meteo. Ca ironie, cei care treceau cu masinile pe langa ei, nepasatori probabil, nu reusesc sa constientizeze, ca acei oameni de la miting, au iesit si pentru ei si copii lor.

    Tot Bucurestiul trebuia sa fie in strada, macar pentru o jumatate de ora. Era atat de usor.

    Dumnezeu sa le rasplateasca celor care au fost acolo!

  3. Acele câteva sute de oameni am fost vreo două zeci de sute adică vreo 2000 de oameni care am manifestat și filmările au fost luate de pe pagina de Facebook a frăției ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button