X

România regionalizată pas cu pas: Va fi lansată provincia “Transilvania de Nord”, după Alianța Vestului

Fără prea mult tam-tam, regionalizarea României are loc pas cu pas, fiind invocate motive economice. Nu este exclusă o capcană parșivă a ungurilor în care politicienii noștri slabi au căzut

Image result for Transilvania de Nord

Mai multe localităţi şi consilii judeţene din Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa vor lansa, până în 15 ianuarie 2019, o asociere numită „Provincia Transilvania de Nord”, scopul fiind consolidarea statului prin dezvoltarea economică a zonei, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iniţiatorul ideii, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că „Provincia Transilvania de Nord” nu va fi o replică la Alianţa Vestului, nefiind un proiect cu tentă politică. ”Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe. Scopul este consolidarea statului romîn prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanţă doar la nivel regional sau naţional, ci să construim ceva bun şi pentru Europa şi să sprijim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate şi echilibru”, a spus Cherecheş.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit acestuia, nu va exista o structură în care cineva va fi numit preşedinte, ci va fi o structură colegială în care se va urmări ca proiectele discutate să fie lansate în dezbatere publică timp de două săptămâni, iar oricine va avea un punct de vedere se va putea exprima prin vot, printr-un sistem informatic. ”Lansarea Provinciei Translvania de Nord va avea loc la Bucureşti, după care va urma o altă lansare la Bruxelles”, a precizat Cătălin Cherecheş.

Edilul a explicat că viitoarea structură susţine dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, urmând să fie realizate din fonduri proprii studii de prefezabilitate şi fezabilitate care să fie avizate de autorităţile centrale de la Bucureşti, dar proiectele strategice să fie finanţate direct de la Bruxelles.

”Primul lucru la care ne gândim este drumul rapid, sau un soi de autostradă, între Baia Mare şi Satu Mare, completat cu o centură metropolitană a municipiului Baia Mare, apoi vom continua cu drumul spre Baia Sprie şi unul spre Sighetu Marmaţiei, pentru a dezvolta şi oraşele mici. Vom continua cu un pod rutier care să lege România de Ucraina, după care să facem drumul rapid Baia Mare – Zalău, respectiv intersecţia cu Autostrada Transilvania. Ne dorim şi infrastructura rutieră şi feroviară spre Bistriţa”, a subliniat Cherecheş.

În acelaşi timp, Provincia Transilvania de Nord se va implica în dezvoltarea unor proiecte pe turism, cultură, sport, educaţie – învăţământ profesional. ”Sunt lucruri importante pe care le-au gândit şi colegii noştri din Alianţa Vestului şi mă aştept să se întâmple o regionalizare informală a României pe aceste baze ale unor asociaţii create din dorinţa de a ne dezvolta economic, social, cultural. Cred că patriotismul local va deveni motorul dezvoltării României”, a conchis primarul de Baia Mare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. INFRACŢIUNI CONTRA SECURITĂŢII NAŢIONALE
    Trădarea Art. 394. – Fapta cetăţeanului român de a intra în
    legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu
    agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi
    unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau
    independenţa statului, prin:
    a) provocare de război contra ţării sau de
    înlesnire a ocupaţiei militare străine;
    b) subminare economică, politică sau a
    capacităţii de apărare a statului;
    c) aservire faţă de o putere sau organizaţie
    străină;
    d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine
    pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva
    securităţii naţionale,
    se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi
    interzicerea exercitării unor drepturi.

    1. Omule,Filip, din tara asta sa scape care cum poate.Sa ramaneti voi angajatii de la stat degeaba cu salarii ff mari si cei 9000 cu pensii speciale fericiti fara Ardealul de care v.ati batut joc.Voi nu aveti voie sa mergeti in strainatate la munca sa aduceti bani in tara ci numai sa mancati banii truditi de altii

      1. Sunt angajat la privat. Ce vina am eu că legea arată așa cum am postat mai su?. Abureli superficiale precum cele pe care le-ai înșirat am mai întâlnit. Hai, vino cu ceva mai tare care să susțină fragmentarea României.

      2. Flucus Ioan,
        Serios ? adica cei din Ardeal sunt cu crucea-n san ?
        La fel, sunt exact aceeasi proportie, unguri+romani, care paraziteaza statul acesta prin salarii, sporuri, pensii suuuuuuper speciale. BA CHIAR MAI MULTI ca-n sud.
        Dar tu esti cu “treaba” pe aici. Uite dedicatie pentru tine, esti si tu precizat in opera asta de arta:
        Cedry2k // Romania Furata
        https://youtu.be/_-Sd3HV8PPI

  2. Zic sa demaram o petiție ca aceasta lege sa fie aplicată. Somam serviciile secrete, jurnaliștii și procurorii sa își facă treaba. Altfel, schimbam foaia.

  3. Chiar crede cineva că o să stăm cu mâinile în sân privind cum România va fi invadată de imigranți și făcută bucăți de inițiative pline de “intenții bune”? Vă înșelați domnilor păpușari.

  4. Stăteam aseară pe budă, și sună telefonul. Era Nigel Farage. Zice: hai să trăiești bă nea Filipe, ce mai faci?.
    – Ce să fac, zic, rezolvam o problemă la matematică. O euclidiană. Ajunsesem la curba lui GAUSS și determinasem punctul de inflexiune când ai sunat mata. Care-i treaba?
    – Păi uite bre care-i treaba, zice Nigel. Nu știu dacă te-ai uitat pe la știri dar noi ne cerem afară din Uniunea europeană. Avem noi motivele noastre. Dar nu știu ce i-a apucat pă aiuriții ăștia de francezi că și-au mâzgălit până și arcul de triumf. Mamă ce l-a ofticat chestia asta pe Macron. Bine frate, tocmai arcul de triumf?!. Acuma faza e că mai e unul pe la italieni Mateo Salvini care trage și el tare cu imigrația, cu chestiile astea. Macaronarul se ține tare. Ba a mai băgat și cu familia atacată de homosexuali. Tare bre ăsta. Nu m-am gândit la asta.

    La un moment dat Netanyahu ăla al Israelului le-a zis la polonezi că să-și pună cenușă în cap pentru crimele făcute de nemți la Auschwitz. Să vezi ce smetie i-a dat peste față primul-ministru polonez lu Netanyahu pe chestia asta. I-a zis că “nu suntem vinovați de prăpădul nemților pe teritoriul Poloniei”.
    I-a luat ceva lu Netanyahu să-și revină din nauceală. Dup-aia i-a zis lu polonez că cică nu cunoaște istoria, auzi.
    La un moment dat l-a invitat Merkel pe Orban al ungurilor la ea acasă. Să-l convingă pe ăla pe treaba cu imigrația. A lăsat-o Victor să vorbească nițel și dup-aia zis și el.
    Să vezi circ și panaramă nea Filipe!
    Merkel era cat pe ce să se dea după el!

    Acuma, vecinii matale ăia din Bulgaria, care au absorbit fonduri europene ca buretele, îi zic lu nea Junkers și Timermans că ei sunt alături de Victor Orban. E râsul după lume bre nea Filipe. Să cadă Junkers și Timermans sub masă de pe scaune când au auzit.

    Când eram pe acolo prin parlamentul european am văzut o armată de vreo 1200 de instalatori cu vaselină multă. Junkers și Timermans îi chemaseră pe ăștia ca să ungă încheieturile de la Uniunea Europeană că scârția așa de tare încât nu ne mai putem ține discursurile în amfiteatru.

    Ce să zic bre nea Filipe. Tare aia voastră, Dancila, cum o cheamă. Frate, când s-a apucat aia să le zică la alde Timmermans că n-a venit să dea socoteală a început producția de ros unghii prin parlament. Când a început să vorbească Maria Grapini deja ajunseseră până la prima falangă.
    Bre nea Filipe. Vezi și mata cum e treaba că Trump s-a dus la o inaugurare a templului lui Solomon și acolo i s-a comunicat să pună masa că vine mesia.
    Bre nea Filipe, păi eu am auzit că ăla e antihristu’! Că mai mergea prințul nostru Charles la un călugăr din muntele Athos. Și de-acolo aflat și el.

    Altădată s-a dus și Putin pe acolo, pe la zidul plângerii si și-a pus cipilică din aia pe cap, cred că era pentru wireless. Ha, ha, ha! Bre nea Filipe, Putin ăsta nu cumva era ortodox? Că noi nu prea ne pricepem la religie. Hai să trăiești că eu sunt prin mall acuma și mi-a venit pizza. Te mai sun eu când s-o gripa motorul.

    1. Iertare frate Vasile. Scrisesem asta pentru almanahul Urzica din 1987. Dar au văzut-o copiii mei și au tras de mine “tati tati public-o public-o”.

  5. Dragă frate Vasile. Te rog să faci cumva să ajungă această scrisoare la fratele Mihai Silviu Chirilă.

    Frate Mihai, sunt Romeo Vasile, un hăbăuc care s-a fâțâit vreo douășcinci de ani prin media sub numele de Filip Stoler. Dacă e cazul îți voi da detalii.
    Voiam doar să-ți spun că te afli într-o ușoară greșeală dogmatică. Fratele Dinu Tigoianu de la Râmnicu Sărat nu este frizer. Este hairstyle-ist . A-l plasa pe Dinu în rândul frizerilor produce consecințe grave în ortodoxie.

    El te poate tunde în multe feluri. Mai puțin într-unul: în monahism. Pentru asta va trebui să apelezi la niște specialiști cum ar fi părintele Petroniu Tănase sau
    părintele Stefan Nutescu.
    Dinu și cu mine ne mai ocupăm în timpul liber cu pusul de bombe. Una dintre ele, acea scrisoare publicată, a explodat la Radeni. Teroriști în toată regula. Până și Gheron Savva Lavriotul ne ceartă: “băi mirenilor români, ce faceți voi acolo?. Ca să nu mai zic de Staicu care ne-a întocmit deja dosarul de psihanaliză.
    Adevărul este că societatea trebuie să facă ceva cu noi: așa nu se mai poate continua. Cred că trebuie angajat în această situație părintele Hrisostom Filipescu. El este the Ghostbuster care trebuie angajat să ne lichideze. Bine, asta după ce se întoarce din lumea cu elefanți roz care zboară. Ortodoxia are nevoie de liniște, nu de circ și panaramă.

    Ce te faci cu doi dilimani ca noi?
    Să luăm doar un exemplu. Am pus mînă de la mînă și ne-am cumpărat o mitra. Când apucăm să ne vedem probăm pe rând mitra mergând cu ea prin cameră ca să vedem care e mai bun de episcop. Numai că avem o problemă. Mie îmi vine prea largă și trebuie să bag șomoioage de hârtie pe sub ea ca să stea, iar lui ii vine prea strâmtă și ii cade de pe cap.

    În încheiere aș vrea să-ți mărturisesc o dilemă care ma muncește: dacă Dinu hirotoniseste un episcop în calitate de hair-stylist, noua noastră organizație cum se va numi? Styliști?

    1. Thalex,banditule,iar ai primit o misiune de trollare a Siteurilor ortodoxe si nationaliste!!!!!
      Te-au dat o tresa in plus si te au trimis iar in “campul tactic” desemnat??!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button