Premieră în România: Sistem de recunoaștere facială în masă, folosit de SPP

Author:

Image result for RECUNOAȘTEREA FACIALĂ romania

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oficialii europeni, prezenţi la Bucureşti în perioada 2-5 decembrie, au fost informaţi în legătură cu pregătirile întreprinse de SPP şi au primit asigurări că toate „posibilele ameninţări” din prezent sunt sub controlul ofițerilor care formează componenta de securitate română, în vederea asigurării securităţii pe parcursul întregii perioade de Preşedinţie a Consiliului UE.

Delegaţia europeană a vizitat sediul SPP şi departamentele Serviciului, printre care Centrul de Pregătire, fiind prezentate măsurile luate din punctul de vedere al instruirii şi pregătirii, astfel încât să se asigure o buna gestionare a evenimentelor ce se vor desfăşura în perioada următoare.

Oficialii europeni au fost informaţi şi despre faptul că experţii în securitate tehnică din cadrul SPP vor folosi sistemul de recunoaştere facială în cadrul summit-ului care va avea loc în mai 2019 la Sibiu, fiind pentru prima dată când un astfel de sistem este implementat în timpul unui summit european.

În conformitate cu jurisprudenţa şi cu legislaţia internaţională, ţările care găzduiesc organizaţii internaţionale au responsabilitatea să asigure securitatea acestor organizaţii şi a activităţilor întreprinse de acestea. De asemenea, au sarcina să asigure securitatea şi siguranţa deplasărilor delegaţilor care urmează să participe la activităţi. Ţările gazdă trebuie să ia toate măsurile preventive şi de siguranţă faţă de organizaţiile internaţionale de pe teritoriul lor şi faţă de delegaţiile care vor veni cu ocazia diverselor evenimente la nivel înalt.

Astfel, în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, SPP trebuie să asigure securitatea evenimentelor găzduite şi să furnizeze, în mod constant, analize privind nivelul de ameninţare şi să întreprindă verificări de securitate pentru toţi participanţii, străini sau de naţionalitate română, prezenţi la evenimente.

Totodată, pe durata evenimentelor găzduite de România, ca ţară deţinătoare a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, SPP va colabora cu Departamentul de Siguranţă şi Securitate al Consiliului UE.

România va prelua la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE. Aceasta este asigurată în prezent de Austria.

8 thoughts on “Premieră în România: Sistem de recunoaștere facială în masă, folosit de SPP”

  1. Evident, de-asta avem nevoie de refugiati-teroristi… ca sa putem justifica astfel de sisteme de „protectie”!… Adica intai primim cu bratele larg deschise teroristii, le dam si bani etc., iar apoi montam camere peste tot si filmam tot ca sa-i oprim. Bineinteles sistemul nu va fi chiar 100% eficient… (ca sa nu spun nici macar 10% eficient) iar adevaratii teroristi vor fi „ingaduiti” la nivel inalt ca si in strainatate!…

    Probabil intr-o zi or sa ne bage cipurile in mana cu acelasi slogan: „pentru protectie”, ca sa stie exact cine e „baiat bun” si cine e terorist.

    1. Intr-adevar un scriitor foarte bun a fost Soljenitin.
      De citit discursul sau la Universitatea Harvard 1978, un bun crestin si un vizionar.
      Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

  2. In afara de acestea, exista deja dispozitive care incap intr-un rucsac, si care servesc „colectarii” identitatii telefoanelor mobile (numerele de telefon), aflate pe o anumita raza in jurul lor. Serviciile care au nevoie de asa ceva sunt deja dotate. De aceea s-a insistat foarte mult la un moment dat cu declararea identitatii personale la achizitia unei cartele preplatite, deoarece la noi sunt inca destui care nu au abonament. Asa ca, la orice demonstratie, manifestatie etc., fiti siguri ca serviciile interesate vor sti exact numerele de telefon ale celor care au participat acolo, si chiar daca respectivii nu au abonament, probabil exista posibilitatea de a-i identifica si localiza in alt mod – cumparaturi on-line, datele furnizate la crearea e-mailului, cont facebook, sau chiar a unui cont bancar etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X