Studiu: IMPLANTURILE in FRUNTE ajuta la tratarea depresiei

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Implanturile cerebrale ar putea ajuta la tratarea depresiei conform unui nou studiu

În caz că erai curios cum ‘ei’ vor încerca să ne convingă că avem cu toții nevoie de implanturi cerebrale, nu căuta mai departe. Conform unui nou studiu, dispozitivele s-ar putea dovedi benefice în tratarea depresiei, și cine nu a fost deprimat?

Tot mai frecventă dar încă puțin înțeleasă, depresia este o epidemie modernă a sănătății mintale, afectând 300 de milioane de oameni la nivel mondial în fiecare an. Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco, cred că au descoperit o nouă cale de a trata afecțiunea prin intermediul deep-brain stimulation (DBS). Actualmente folosit pentru tratarea Bolii Parkinson și a epilepsiei, DBS implică implantarea de electrozi în anumite zone ale creierului și generarea de doze controlate de electricitate printr-un dispozitiv asemănător cu un pacemaker. Se crede că impulsurile pot restaura un tipar normal de activitate electrică, atenuând simptomele pacientului.

Citește mai mult: ‘N-am văzut niciodată ceva asemănător’: Ratele de sinucidere în SUA ating maximul din ultimii 50 de ani

Tentativele anterioare de a utiliza DBS pentru tratarea depresiei au dus la rezultate mixte, uneori catapultând pacienții deprimați în manie sau făcându-i și mai deprimați, dar echipa UC s-a concentrat pe cortexul orbitofrontal (OFC) – un teritoriu neurologic necercetat ce părea avantajos atât pentru rolul său în procesarea emoțiilor cât și pentru abundența de conexiuni către alte părți ale creierului implicate în reglarea emoțiilor.

Având acces la un mic grup de epileptici ce aveau deja electrozi implantați în diverse părți ale creierului pentru a identifica locațiile din care provine epilepsia – o populație hiper-specializată, așadar fiind puțin probabil ca rezultatele lor să poată fi replicate prea curând – cercetătorii au stimulat diferite regiuni ale creierului într-un interval de câteva zile, uneori alternând cu stimulări simulate pentru a deservi ca o metodă de control.

După aceea subiecții erau întrebați în privința dispoziției lor. Subiecții deprimați erau în mod repetat mai fericiți în urma stimulării OFC într-un mod în care subiecții ce nu sufereau de depresie nu erau, iar efectul nu-și făcea apariția în urma stimulărilor simulate. Spre deosebire de experimentele DBD anterioare, dispoziția pozitivă părea naturală – atât prin felul prin care se comportau subiecții cât și prin aparența undelor cerebrale ale lor în electroencefalograme.

Rezultatele studiului, publicate în Current Biology, conferă o stimulare mult-dorită pentru paradigma DBS-pentru-tratamentul-depresiei, ce a suferit o lovitură majoră după ce un mare studiu din 2013 a fost întrerupt pentru producerea de rezultate slabe. Alte studii s-au încheiat pe o notă mai ambiguă cu îmbunătățiri temporare și instabilie, dar rezultatele acestui studiu au încurajat echipa să continue să dezvolte OFC ca tratament de depresie.

Depresia este notorie pentru rezistența la tratamente, iar terapiile medicamentoase actuale eșuează în cazul multor pacienți. Surprinzător de puțin se cunoaște în privința cauzei depresiei, teoria dezechilbrului serotoninei fiind în mod repetat contestată, deși în urma marketingului eficient 13% dintre americani continuă să ia antidepresive cu devotament.

Cercetătorii admit că nu se cunosc multe despre cum exact produce DBS “schimbările comportamentale complexe” prezentate în studiu, dar unde-i răul în a face noua tehnologie mai mainstream? Oh, da… Doar luna trecută experții de securitate informatică au avertizat asupra vulnerabilităților tehnologiilor de implanturi neuronale ce pot expune creierul uman, deschizând calea unei noi ere de brain hacking, furt de identitate și o piață neagră a memoriilor.

De asemenea pe RT.com

Brain-hacking și piața neagră a memoriilor: Experti de securitate informatică avertizează în privința riscurilor iminente ale implanturilor neuronale

 

4 thoughts on “Studiu: IMPLANTURILE in FRUNTE ajuta la tratarea depresiei”

  1. O piata neagra a memoriilor ar fi putin probabil sa existe daca ar fi cu putinta asa ceva, ca vanzatorii si cumparatorii ar fi vanati mai rau decat orice teroristi.
    https://ortodoxinfo.ro/2017/08/05/citatul-zilei-bertrand-russell/
    „În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie.”
    Nu e nevoie de reproducere selectiva sau inginerie genetica, numai de asa ceva. Cei din clasa conducatorilor si-ar putea insusi cunostintele laureatilor de Premiul Nobel si ar tine tehnologia numai pentru ei cu orice pret.

  2. Vânzarea Nebuniei – Drogurile psihotrope pe reţetă (24.02.2011)

    THE MARKETING OF MADNESS (2010)

    In data de 24.11.2010, prietenul nostru Marian Matei a publicat prima parte a acestui film avand urmatorul articol:
    „The Marketing of Madness este un documentar extrem de amplu şi incisiv, privind industria drogurilor psihiatrice şi a marilor venituri generate de parteneriatul dintre psihiatri şi companiile farmaceutice, care a creat o piaţă imensă, cu un profit de peste 80 de miliarde de dolari anual.

    Trebuie să recunosc că nu pot fi obiectiv în critica acestei profesii, pe care o detest profund din diverse motive:

    – intuitiv, nu am avut niciodată încredere în diagnosticele psihiatrice, fiindcă este mai mult decât evident pentru oricine, că dinamica şi fiziologia creierului uman continuă sa rămână o enigmă pentru medicină, chiar şi în acest secol.

    – aroganţa stupidă, cu care psihiatrii îşi arogă statutul de experţi în probleme ale comportamentului uman, dobândind în timp o poziţie din ce în ce mai solidă şi respectabilă în societate, deşi nu are nici cea mai mică urmă de susţinere ştiinţifică, o consider din multe puncte de vedere un atentat la adresa libertăţii umane.

    – complicitatea psihiatrilor cu aparatele represive statale, a dus la crearea în întreaga lume a unei reţele diabolice de stabilimente psihiatrice, folosite pentru anihilarea fizică şi socială a indezirabililor. Fenomenul nu a ţinut şi nu ţine cont de regimul politic şi în nici un caz de mascarada numită „democraţie”, deşi mai cunoscute rămân SPS-urile sovietice popularizate de Aleksandr Isaevici Soljeniţîn în Arhipelagul Gulag. Am menţionat în articolul despre Mihai Eminescu, cum el însuşi a fost una dintre primele victime ale acestei tagme.
    https://fymaaa.blogspot.com/2011/02/vanzarea-nebuniei-drogurile-psihotrope.html?fbclid=IwAR3kSLV6-NlpldQhw5i7gi7OWdsKYk1w3KgO67AZ_liODR-2tD_iiPaSUoo

  3. Elitele vor sa ne controleze mințile cu orice preț. Cauta modalități de a a ne înrobI, de a ne face incapabili de a mai reacționa în vreun fel atunci când suntem nemulțumiți de vreo decizie politica. Modalități de a aduce omul în moarte cerebrala deja s-au găsit, dar se pare ca nu sunt suficiente. Piata de organe infloreste.

    Sfintele Masluri nu mai sunt bune în lupta cu bolile? E nevoie de electrozi, pentru a scăpa de depresie? Dacă oamenii sunt sexualizațI de mici, normal că vor cădea în depresie atunci când nu vor mai putea face fata ,,concurentei”. Absenta Duhului Sfânt nu poate fi substituit de nicio invenție omeneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X