X

Cum ii invata un ONG pe refugiati sa pacaleasca granicierii UE

Migranți îngrămădiți la granița cu Grecia – 11 martie 2016 © Reuters / Stoyan Nenov

Un ONG a fost expus învățându-i pe migranți cum să păcălească grănicerii UE ‘ai naibii de proști’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un grup ce a ajutat peste 15. 000 de refugiați și migranți să ajungă în Europa a fost înregistrat recunoscând cum îi pregătesc sistematic pe solicitanții de azil să exploateze interviurile de evaluare simulând traume și persecuție.

Ariel Ricker, directorul executiv al Advocates Abroad, un ONG non-profit major ce oferă asistență juridică migranților, a fost prinsă în înregistrare discutând deschis despre felul în care îi învață pe migranți să mintă agenții de graniță. Filmarea a fost publicată de activista de dreapta, autoarea și personalitatea de Internet, Lauren Southern, și va face parte din noul ei documentar, ‘Borderless,’ ce abordează criza migrației din Europa.

https://twitter.com/Lauren_Southern/status/1062030780422008833?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1062030780422008833&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F443812-migrants-acting-ngo-exposed%2F

“Directorul unui ONG european major le spune echipei noastre sub acoperire cum îi învață pe migranți să mintă și să se prefacă că sunt creștini persecutați poliției de frontieră. Anul trecut au lucrat cu 15.000 de migranți. ONU a răspuns investigației noastre numind-o ‘alarmantă’ –

Pe website-ul său, Advocates Abroad a afirmat că a ajutat până la 15.000 de migranți să treacă de granița grecească, și încă 2.500 în afara Greciei. Organizația e una masivă, luând voluntari de la universități majore și chiar făcând subiectul unui film documentar al Asociației Baroului Internațional.

În înregistrare, Ricker descrie cum organizația îi pregătește pe migranții ce doresc să pătrundă în Europa, învățându-i cum să se comporte în interviuri cu agenții de graniță:

“Le spun că totul se rezumă la actorie… pentru a trece de graniță trebuie să-și joace rolul.”

Ea numește personalul EASO (Biroul European de Sprijin pentru Azil) responsabil de evaluarea migranților “ai naibii de proști”, și descrie o formulă elaborată de organizație pentru a-i exploata în interviuri.

O metodă pe care o predă migranților este să exploateze presupusele simpatii creștine ale Greciei predominant ortodoxe prefăcându-se că au fost persecutați pentru că sunt creștini. Chiar și descrie cum le spune să se roage în timpul interviurilor, în mod ironic pentru că asta reflectă “sinceritate”.

Organizația a răspuns inițial, postând:

De atunci însă, paginile de Twitter și Facebook ale grupului cu peste 140.000 de urmăritori au fost ambele șterse în urma dezvăluirilor.

Organizația fondată în 2016 a ajutat migranții să se amestece într-o Grecie sărăcită ce se zbătea să-și revină din criza datoriilor guvernamentale de termen lung. Majoritatea migranților dorind să intre în Europa ajungeau inițial în Grecia, apogeul sosirilor fiind atins în 2015.

În mod ironic, unele dintre adevăratele victime ale tacticilor ONG-ului sunt refugiații înșiși – adevărații refugiați ce erau forțați să intre în competiție cu candidați falși pregătiți să înșele sistemul. “Școala de actorie” a lui Ricker chiar i-a și instruit să imite emoțiile supraviețuitorilor de traume, aparent fără nici o preocupare față de solictanții de azil ce nu au nevoie să se prefacă că suferă de traume.

În ultimii ani, tabărele de migranți din Grecia au devenit periculos de aglomerate, rezultând în violență și boli, ONU declarând că s-a atins “punctul de fierbere”. Dar Advocates Abroad nu este responsabilă de întreținerea tabărelor de refugiați, singura lor sarcină fiind trecerea oamenilor peste graniță.

Southern susține că UNHCR a reacționat deja la înregistrări declarând că e “alarmată de aceste relatări”, iar criticile de pe social media au fost puternice.

Citește mai mult: Războiul criminal și sărăcia se află la inima crizei migrației din Europa și SUA

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button