X

Rabini: NETANYAHU deține cheile pentru “MESIA”

Dar mesia așteptat de rabini este ANTIHRISTUL…

Primul Ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, când a fost ambasadorul Israelului la ONU, se întâlnește cu Lubavitcher Rebbe. (Credit: YouTube screenshot)

Netanyahu deține cheile pentru Mesia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Precum apa canalizată este mintea împăratului în mâna lui Hashem; El o conduce la ceea ce dorește. Proverbe 21: 1 (Biblia Israelului)

O ruptură în coaliția condusă de premierul Benjamin Netanyahu poate conduce la noi alegeri, ceea ce îi face pe unii să își facă griji, în timp ce alții observă că această evoluție ar fi putut fi prezisă de mai multe ori ca precursor al vremurilor mai bune, vremuri mesianice.

Ruptura a survenit după ce Hamas a tras aproape 500 de rachete în Israel săptămâna trecută. Avigdor Liberman, ministrul apărării născut in Uniunea Sovietică și aliatul politic Netanyahu de mult timp, a renunțat la poziția sa, susținând că încetarea focului înseamnă “o predare în fața terorii”. Plecarea lui Liberman a debalansat coaliția fragilă a lui Netanyahu.

Naftali Bennett, ministrul educației și șef al Partidului de origine evreiască, a văzut criza ca pe o oportunitate, cerând poziția eliberată de Liberman, o poziție pe care a râvnit-o de când coaliția a fost formată pentru prima dată după alegeri acum doi ani. Dacă Bennett își va părăsi partidul din coaliție, va scădea de la 61 de locuri Knesset, minimul necesar pentru o majoritate în Knesset-ul de 120, la 53.

Primul ministru a exacerbat lupta internă, numindu-se pe sine ca și ministrul apărării, atacând miniștrii vinovați într-un discurs la Ministerul Apărării din Tel Aviv duminică seara.

“Suntem în mijlocul unei campanii militare și nu poți abandona lupta pentru jocuri politice”, a spus Netanyahu. “Securitatea statului este mai presus de toate.”

Dacă efortul depus de Netanyahu nu reușeste să aducă armonie coaliției, el poate fi nevoit să inițieze alegeri anticipate. Deși alegerile ar putea pune capăt lungii șederi ale lui Netanyahu pe scaunul premierului, unii cred că va marca începutul unei ere complet nouă, mult mai mesianice.

Cea mai solidă legătură a lui Netanyahu cu Mesia a fost prin Rabinul Menachem Mendel Schneerson, liderul Lubavitch Chabad, care a murit în 1994. Cei doi s-au întâlnit în 1984, când Netanyahu a fost ambasadorul Israelului la Națiunile Unite.

Înainte ca Netanyahu să se întoarcă în Israel în 1988 pentru a se alătura partidului Likud, Rebbei i-a dat sfaturi care s-au dovedit a fi cel puțin parțial profetice.

“Veți lupta cu 119 de persoane”, prezentând problemele de coaliție care afectează primul ministru până în prezent.

Rabbi David Nachshon, un prieten apropiat al prim-ministrului israelian Binyamin Netanyahu, care a fost martor al dialogului, a relatat că Rebbe era încrezător că un mare bine va ieși din studiile politice ale lui Netanyahu.

“Mă doare într-adevăr, ca prieten, ca un frate, ca prieten apropiat, să văd cum oamenii varsă în mod constant sângele lui Netanyahu”, a spus Rabbi Schneerson lui Nachshon. “Dar am o surpriză pentru tine, el reuși și va triumfa, pe partea lui G-d. El are o promisiune din partea Rebbei și el va reuși să treacă prin asta. Am văzut că se întâmplă până acum și așa va fi și acum. El va face acest lucru și va continua și sper că va putea să-și înmâneze cheile lui Moshiach (Mesia) și vom avea răscumpărarea completă și adevărată “.

Lubavitch Rebbe nu a fost singurul tzaddik proeminent (om neprihănit), cu așteptări mari pentru Netanyahu. Rabbi Yitzchak Kaduri, unul dintre cei mai influenți conducători spirituali ai secolului care a murit în 2006 la vârsta de 106 de ani, s-a întâlnit cu Netanyahu în 1997, în timpul primului său mandat de premier. Rabbi Kaduri șopti un mesaj lung în urechea politicienilor. Rabbi Shmuel Shmueli, un urmaș al rabinului Kaduri, a arătat că Kaduri întotdeauna susținea că Netanyahu ar fi slujit mult timp și că după încheierea mandatului său Mesia ar ajunge. Înainte de moartea sa, Kaduri spusese că se aștepta ca mesagerul evreu să vină în curând și că el s-a întâlnit cu un an mai devreme.

În mai, Breaking Israel News a raportat opinia rabinului Levi Sudri, a remarcat numeroasele paralele dintre actualul prim-ministru și Jonathan, fiul regelui biblic Saul. Sudri a sugerat că Netanyahu deservește funcția lui Moshiach ben Yosef (Mesia din casa lui Iosif) prima jumătate a procesului Mesianic în două etape.

Moshiach ben Yosef este un proces practic, banal, care cuprinde strângerea exilaților și construirea Țării lui Israel. A doua etapă, Moshiach Ben David (Mesia din casa lui David) este un proces miraculos care include restabilirea dinastiei Davidice și finalizarea celui de-al Treilea Templu.

Rabbi Sudri a explicat că, reîncarnarea lui Jonathan și manifestarea lui Moshiach ben Yosef, Netanyahu pregătește calea pentru Moschiach ben David mai transcendent, care va urma imediat.

“Este foarte clar că vedem în primul-ministru Benjamin Netanyahu că își îndeplinește destinul ca Moshiach ben Yosef, adică reîncarnarea lui Jonathan”, a spus Rabbi Sudri pentru Breaking Israel News la vremea respectivă. “Numele” Netanyahu “(נתניהו) este compus din aceleași litere ca și numele “Jonathan (יהונתן)”.

Acest sentiment a fost repetat de rabinul Moshe Ben Tov, cunoscut pentru capacitatea sa de a percepe trecutul și prezentul oamenilor, uitându-se la mezuzahul (o decorațiune de cult evreiască din piele) de pe ușa lor. După atașarea unui mezuz în biroul premierului, Rabbi Ben Tov a făcut o declarație remarcabilă primului ministru.

“Este foarte important ca iubirea voastră de Israel să continue până la Moshiach, pentru că voi veți rămâne în funcție și îl veți întâlni”, a spus Rabbi Ben Tov lui Netanyahu. Tu ești cel care îi va da cheile acestui birou.

Poate că cel mai puternic mesaj care leagă evenimentele politice actuale față de Mesia a venit din cea mai obscură sursă. Aproape cu un an în urmă, o femeie israeliană Haredi (ultra-ortodoxă) pe nume Talia Caroline Eliyahu trecea printr-o criză spirituală după naștere. Ea a simțit o prezență întunecată în casa ei. Într-o seară, s-a trezit să schimbe scutecul copilului. Când s-a întors la culcare, a visat un car ferm, cu mulți oameni în ea, inclusiv un membru al familiei ei. A urmat carul într-o cameră mare, unde mulți oameni au fost bătuți.

În acea cameră, ea s-a întâlnit cu bunica ei decedată, care a spus: “Sunteți parțial aici și parțial acolo”.

A văzut de asemenea mulți rabini sfinți pe care i-a recunoscut, unii vii și unii deja decedați. Unul dintre rabini pe care la recunoscut a fost Rabbi Dov Kook, un mistic cunoscut de la Tiberias.

“Când guvernul lui Netanyahu se sfărâmă, este timpul să ne pregătim pentru Moshiach”, a spus Rabbi Kook în vis.

Viziunea lui Talia este luată în serios în comunitatea ei de evrei Haredi, cu atât mai mult cu cât evenimentele actuale indică faptul că acestea pot avea relevanță.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rugam si:

Ce dovedesc toate aceste articole? Ca rabinii asteapta sa le vina mesia intr-un viitor foarte apropiat. Iar mass-media evreiasca ia foarte in serios aceasta tema.

Iar rabinii nu doar ca asteapta, ci se si pregatesc:

Dar mesia lor este antihristul:

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA asteptat de RABINI este ANTIHRIST

De ce Dumnezeu ingaduie sa vina antihristul? Raspunsul ni-l ofera Sfantul Apostol Pavel in Epistola a doua către Tesaloniceni, capitolul 2:

1.         În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,

2.         Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.

3.         Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,

4.         Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.

5.         Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?

6.         Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.

7.         Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.

8.         Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.

9.         Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,

10.       Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.

11.       Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,

12.       Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

13.       Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,

14.       La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.

15.       Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.

16.       Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi şi ne-a dat, prin har, veşnică mângâiere şi bună nădejde,

17.       Să mângâie inimile voastre şi să vă întărească, la tot lucrul şi cuvântul bun.

Adica, antihristul trebuie sa vina.

Templul este esential pentru mesia lor rabinilor, adica pentru antihrist. Si nu oricum, ci refacut intr-un Ierusalim recunoscut ca fiind capitala Israelului.

Evreii au mai dorit sa rezideasca templul in trecut, pe vremea lui Iulian Aposatul. N-au reusit insa, caci nu era momentul:

Zidirea templului din Ierusalim si a Doua Venire a Mantuitorului nostru Iisus Hristos

Acum incearca din nou si deocamdata observam ca le merge din plin:

A ÎNCEPUT SFÂRȘITUL: Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat începerea pregătirilor pentru transferarea ambasadei americane

Va avea Netanyahu cu adevarat un rol in ecuatia asta? Nu stim si chiar nici nu conteaza daca va avea sau nu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button