X

VIDEO: Incendiile apocaliptice din California i-a făcut să creadă în existența iadului. Orășelul Paradise a ars complet

"Paradisul" din California s-a transformat în iad

Dezastrul provocat de incendiile catastrofale din nordul Californiei, în Statele Unite, este greu de imaginat.

Parcă „a coborât iadul pe pământ”, spun supravieţuitorii, îngroziţi de tot ce au văzut şi îndureraţi de bilanţul dramatic: 63 de morţi şi peste 630 de dispăruţi, în timp ce aşezările prin care au trecut flăcările sunt mormane de cenuşă. Nimic nu a mai rămas în picioare şi nu se poate respira, ne-au povestit şi românii care locuiesc în zonele afectate. Autorităţile vorbesc despre cele mai mari focuri din ultimii o sută de ani.

Flaviu Pop, român din California: „Au fost locuințe în care oamenii au trebuit să fie evacuați și efectiv au fost spulberate. Mulți oameni și-au pierdut casele, proprietățile, mașina, tot ce a fost de valoare și au trebuit să plece.”

Iar autorităţile au anunţat că numărul dispăruţilor a „sărit”, de pe-o zi pe alta de la 130 la peste 630, majoritatea oameni în vârstă.

Oficial american„Numărul dispăruţilor a crescut cu 501. Trebuie să vă explic puţin cum a crescut peste noapte. Oameni buni, trebuie să înţelegeţi că este o listă în continuă schimbare. În unele zile avem mai mulţi oameni, în altele mai puţini, iar la final, când vom fi încheiat procesul, sper că vom şti de soarta fiecăruia.”

Rudele au fost rugate de anchetatori să ofere mostre ADN, pentru a ajuta la procesul de identificare.

Localnic: „Erau mulţi bătrâni acolo, care n-au avut timp să plece.. Nici nu şi-au dat seama. Era 6.30 dimineaţa.”

Localnic: „E o tragedie!”

Femeie: „Anvelopele maşinii au ars şi s-au lipsit de asfalt.”

Salvator„Ne ajută în cazurile unde trebuie să diferenţiem rămăşiţele umane de restul.”

Pentru locuitorii care s-au întors în orăşelul Paradise, e greu să recunoască frânturi din fostele lor locuinţe. Aceste imagini filmate din drona în ce a fost odată oraşul Paradise, ilustrează în mod sfâşietor amploarea dezastrului.

Bărbat: „Asta era curtea din spate. Aveam un gard aici, iar cabana era în partea aceea.”
Savator: „Te simţi groaznic pentru aceşti oameni… Este devastator pentru ei. Imaginaţi-vă cum este să te întorci aici şi să vezi cum arătă casa ta.”

Locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case fără măşti, să îşi protejeze ochii cu picături speciale şi să evite să facă sport în aer liber. În acest timp, în regiuni întinse din Statele Unite a venit iarna. Un viscol puternic a lovit zona de centru şi vest şi se deplasează lent spre Coasta de Est.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Semnele vremurilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.