X

Pești în Marea Moartă și Profeția lui Iezechiel

Se adeverește o profeție biblică a vremurilor de pe urmă când peștii înoată din nou în Marea Moartă

O profeție biblică se poate adeveri după ce pești au fost văzuți înotând în Marea Moartă – reflectând viziunea profetului Ezechiel.

Ezechiel este o figură cheie în Biblie și în profeția sa despre vremurile de apoi, el prevede că Marea Moartă înflorește în viață – ceva considerat imposibil din cauza conținutului ridicat de sare.

Fotojurnalistul israelian, Noam Bedein, a relatat despre viață marină în ochiuri mici din jurul Mării Moarte, precum și despre creșterea vegetației.

Fotografii lansate de proiectul de reîmprospătare a Mării Moarte arată cum pești micuți înoată în apa despre care zice că face parte din corpul de apă foarte sărată.

Dl. Bedein, care lucrează la proiectul de reîmprospătare a Mării Moarte, pentru a proteja Marea și alte „comori ale apei” israeliene, a declarat că peștele dovedește că apa este „orice altceva decât moartă”.

Este, de asemenea, o dovadă a faptului că un miracol biblic devine realitate.

Biblia afirmă că, după distrugerea Sodomei și Gomorei, pământul a fost transformat într-o pustietate goală – aceeași zonă în care este acum Marea Moartă.

Dar a fost profețit că viața se va întoarce din nou în ținut, cu pește din abundență în apă.

„Venind la Marea Moartă, cel mai de jos punct de pe pământ, vedeți că profeția devine reală”, a spus Bedein pentru Breaking News Israel.

„Un loc care a fost odată blestemat în vremurile biblice, acum puteți veni aici la Marea Moartă, să explorați gropile și să vedeți peștele de unde s-a retras apa – îndeplinind profeții de la Ezechiel, care vorbeau despre pământul înfloritor și înflorit când evreii se întorceau.“

TRĂIEȘTE: Marea Moartă a venit la viață cu pește înotând și vegetatia crescând
PEȘTE: Noam Bedein de la Proiectul de reîmprospătare a Mării Moarte a înregistrat vederea peștilor din apă
PROFEȚIE: Ezechiel a prevăzut o vreme când peștii vor înota în zona care este acum Marea Moartă

El a continuat:

„Blestemul s-a sfârșit, iar acest loc și mineralele sale aduc acum viață oamenilor din întreaga lume”.

Dl. Bedein și echipa sa au înregistrat schimbări la Marea Moartă în ultimii doi ani.

Datorită schimbărilor de mediu, în jur de 600 de piscine olimpice de apă sunt pierdute din mare în fiecare an – aceasta fiind descrisă ca o „catastrofă ecologică”.

NOTĂ OrtodoxINFO

Iezechiel, capitolul 47:

Atunci mi-a zis bărbatul acela: „Ai văzut, fiul omului?” Şi el m-a dus înapoi la malul râului.

Şi cârd am venit înapoi, iată pe malurile râului erau mulţi arbori pe o parte şi pe alta.

şi mi-a zis acela: „Această apă curge în partea de răsărit a ţării, se va coborî în şes şi va intra în mare, şi apele ei se vor face sănătoase.

Toată vietatea care mişună acolo pe unde va trece râul, va trăi. Peşte va fi foarte mult, pentru că va intra acolo apa aceasta şi apele din mare se vor face sănătoase; unde va intra râul acesta, toate vor trăi acolo.

Lângă el vor sta pescarii de la En-Gaddi până la En-Eglaim şi îşi vor arunca mrejele. Vor fi peşti de tot soiul, ca cei din Marea cea Mare (Mediterană) şi foarte numeroşi.

Mlaştinile lui şi lacurile lui, care nu se vor face sănătoase, vor rămâne pentru sare.

La râu, pe amândouă laturile lui, vor creşte tot felul de arbori care dau hrană. Frunzele lor nu se vor veşteji şi fructele din ei nu se vor mai isprăvi. În fiecare lună se vor coace fructe noi, pentru că apa pentru ele vine din locul cel sfânt; fructele lor se vor întrebuinţa ca hrană, iar frunzele la leacuri”.

Nu stim ce sa zicem. Vom mai studia. Pana atunci, dati-va si voi o parere.

Cititi va rugam si: Once Cursed in the Bible, The Dead Sea is Now a Blessing for Life – But it is Endangered

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Semnele vremurilor

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Sf Paisie Aghioritul oeplangea modul literal prin care evreii intrpreteaza profetiile:
  Profetia, „va inflori pustia” – probabil Isaia, „au implinit-o” in zilele noastre, prin irigatii masive in acele zone ale Israelului modern unde nu se putea face agricultuira, din cauza deficitului de precipitatii.
  Sf Paisie Aghioritul vedea in aceasta profetie, miile de monahi egipteni, care se vor nevoi pe vremea Patercului.

  Parerea mea este ca multe asemenea exegeze fortate vor pregati mediatic calea lui antihrist.
  Sa studiem talcurile Sf Parinti, iar apoi sa le comparam cu cele ale rabinilor.

  Referitor la Marea Moarta care se va umple de viata, este bine sa vedem talcuirile Sfintilor parinti.

 2. Da,in cartea profetului Ezekiel sunt multe consemnari privind migrația si posibila reîntoarcere definitiva al poporului iudeu in tara sa de bastina al Israelului antic doar actual din 1949 si 1967 cuprinzand doar anumite teritorii pe care le detin in majoritatea palestinienii si alte ginte arabe care sunt in conflict permanent cu unii dar si cu evreii aciuiti de curand cu ajutorul politic si monopol al SUA si al Marii Britaniei.Da se poate interpreta aceste versete scrise in cap.47:5-23;….nimic de zis numai daca este voia Domnului sa se adevereasca literal sau si intr-un mod profetic simbolic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.