X

Rusia recunoaște că se pregătește de un eventual război

Image result for rusia razboi

Diplomatul rus Andrei Belousov a recunoscut că Rusia se pregăteşte pentru eventualitatea unui război, acuzând totodată SUA că prin retragerea lor din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare pregătesc un război.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anunțul a fost facut după în noaptea de vineri spre sâmbătă o comisie a Adunării Generale a Naţiunilor Unite a respins cererea Federaţiei Ruse de a introduce pe ordinea de zi un proiect de rezoluţie referitor la INF.

„Aici, la o reuniune recentă, Statele Unite au declarat că Rusia se pregăteşte pentru război. Da, Rusia se pregăteşte pentru război, eu confirm asta. Da, ne pregătim să ne apărăm patria, integritatea noastră teritorială, principiile noastre, oamenii noştri.

Ne pregătim pentru un astfel de război”, a declarat şeful adjunct al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentelor din cadrul Ministerului de Externe rus, Andrei Belousov, după votul din comisie.„Totuşi, avem diferenţe majore faţă de Statele Unite ale Americii (…). Şi în termeni lingvistici, această diferenţă constă doar într-un singur cuvânt, fie în rusă, fie în engleză: Federaţia Rusă se pregăteşte pentru eventualitatea unui război, dar SUA pregătesc un război”, a subliniat el, citat de RIA Novosti în pagina sa de internet.

„Altfel, de ce SUA s-ar retrage din tratat, şi-ar creşte arsenalul nuclear, ar adopta o nouă doctrină nucleară care reduce pragul utilizării armelor nucleare? Aceasta este o întrebare pentru noi toţi”, a adăugat diplomatul rus.

Comisia Adunării Generale a ONU a respins cu 55 de voturi împotrivă, 31 pentru şi 54 de abţineri cererea Rusiei de a include pe ordinea de zi proiectul unei rezoluţii ruse cu privire la Tratatul INF. Printre ţările care au votat împotrivă se numără SUA, Marea Britanie, Canada, Argentina, Grecia, Franţa, Ucraina, notează RIA Novosti.

„Majoritatea ţărilor care s-au abţinut sunt totuşi susţinătoare active ale dezarmării nucleare, o parte semnificativă a celor care au votat împotrivă sunt adepţii menţinerii Tratatului INF”, a remarcat Belousov.

Rusia va colabora în mod constant cu acele state care îi împărtăşesc punctul de vedere pentru a convinge SUA să adopte o poziţie constructivă, să continue dialogul în cadrul INF şi să se abţină de la dezvoltarea arsenalului nuclear, a mai spus diplomatul rus.

Preşedintele american Donald Trump şi-a anunţat la 20 octombrie intenţia de a retrage Statele Unite din Tratatul INF, încheiat între SUA şi URSS în 1987, care interzice rachetele nucleare cu raze de acţiune între 500 şi 5.000 de kilometri. Ulterior, el a adăugat că Washingtonul intenţionează să-şi dezvolte arsenalul nuclear până când “celorlalţi nu le va veni mintea la cap”, explicând că acest mesaj este adresat în primul rând Rusiei şi Chinei, aminteşte agenţia de presă rusă.

Dacă SUA se vor retrage din Tratatul INF, Rusia va fi obligată să răspundă în mod simetric, a avertizat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti, transmite Agerpres.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

    1. Care profetie?

      Nu am citit nicaieri ca Rusia va porni razboiul. Ca-i va bate pe turci, da, insa nu si ca ea va porni razboiul.

      Din ce am vazut in ultimii ani Rusia chiar a impiedicat pornirea razboiului iar in istorie ei in general au reactionat la atacul celorlalti.

      Acum vedem ca Rusia a ajuns aproape incercuita de baze militare americane. O fi si asta un atac al rusilor impotriva americanilor?

  1. Si ce ar trebui sa faca cand trupele zato au ajuns de la Berlin la 500 km de Moscova, sa se predea si sa plateasca taxa de protectie racketului mondial cum face Romania?
    Ia cautati “Trident Juncture 2018” ca sa intelegeti de-a ce se joaca chiar acuma criminalii de amerloci.
    Un articol unde se face un rezumat excelent https://gandeste.org/general/dan-diaconu-nu-e-deloc-comod-sa-te-simti-viitor-desert-nuclear-dar-cine-te-pune-sa-te-transformi-in-barda-cu-care-americanii-vor-sa-atace-rusia/90291
    Din pacate exact ca in ’41 Romania este condusa de sinucigasi care ne tarasc in razboaie care nu sunt ale noastre. Noi in loc sa ne oprim pe Nistru, cum au facut finlandezii de exemplu, ne-am dus pana la Don unde am primit ce meritam.
    La fel va fi si acuma daca nu ne bagam mintile in cap, doar ca tura asta cu nucleare ractice in cel mai fericit caz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button