Ungaria confiscă libertatea OAMENILOR STRĂZII. Închisoare pentru cei care refuză adăposturile prin care statul îi CONTROLEAZĂ

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

A dormi pe stradă a devenit ilegal în Ungaria. Guvernul lui Viktor Orban a modificat constituţia, iar noile reglementări intră în vigoare de luni.

Oamenii străzii trebuie să meargă în adăposturi. Şi cei care nu se conformează riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Poliţiştii din Ungaria le vor transmite oamenilor străzii că este ilegal să doarmă în spaţiul public şi îi vor îndruma spre un adăpost. Cei care vor ignora patru avertismente în decurs de trei luni vor fi reţinuţi şi vor ajunge în faţa unui judecător care îi poate condamna la muncă în folosul comunităţii. Cei care refuză vor ajunge la închisoare.

Ferenţ ar merge la un adăpost, dar spune că acolo sunt condiţii mizere. În plus, îi este teamă că poliţiştii îl vor despărţi de singurul lui prieten – un câine.

Nu ar fi o prostie dacă ne-ar oferi o locuinţă curată. Adăposturile din oraş sunt de tot râsul”, spune Ferenc, om al străzii.

Mulţi oameni ai străzii îi împărtăşesc părerea.

Prefer viaţa liberă, unde nu trebuie să mă tem că ultima mea pereche de pantofi îmi va fi furată, unde nu trebuie să mă tem că mă voi trezi plină de ciupituri. Nu vreau să-mi fie teamă că, dacă voi dori să mă răsucesc, alţi 30 vor trebui să facă la fel”, susține un alt om al străzii.

Asociaţiile umanitare spun că amendamentul adus constituţiei nu este o soluţie bună, întrucât adăposturile nu oferă consilierea psihologică de care cei mai mulţi dintre oamenii fără adăpost au nevoie disperată.

Constituţia noastră nu interzice prea multe lucruri, unele dintre ele fiind traficul uman şi terorismul. A trăi pe stradă intră acum în aceeaşi categorie. În Ungaria, să fii sărac şi să nu ai casă a devenit ilegal”, susține Zoltan Aknai, directorul unei asociaţii.

În plus, spun activiştii, ar fi nevoie de mai multe acţiuni de prevenţie, dar şi de soluţii pentru ca oamenii străzii să fie ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă şi o casă.

Guvernul de la Budapesta a alocat 32 de milioane de dolari pentru proiecte care să vină în ajutorul oamenilor fără adăpost şi nevoiaşilor.

 

One thought on “Ungaria confiscă libertatea OAMENILOR STRĂZII. Închisoare pentru cei care refuză adăposturile prin care statul îi CONTROLEAZĂ”

  1. Orasele mari si aglomerate au nevoie de ordine. Sigur ca nu este firesc modul de viata de acolo insa daca majoritatea au ales acest mod de viata n-au decat sa se supuna regulilor de vietuire in comun. In majoritatea oraselor exista problema toaletelor ad-hoc initiate de oamenii strazii si folosite din plin de cei care ies beti de prin bodegi.

    Iar statul a avut din totdeauna tendinta de control a cetatenilor. Acum tehnologia ii permite sa o faca la un alt nivel (vezi China). Nu este nici cea mai mica indoiala ca am intrat in cea mai neagra epoca totalitarista din istorie (ultima probabil).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X