X

IPS Onufrie al Ucrainei: Încălcarea canoanelor amenință cu o schismă pan-ortodoxă!

Image result for onufrie biserici şi mănăstiri din ucraina

Preafericitul Mitropolit Onufrie consideră că ultimele evenimente din viața bisericească poartă în sine o amenințare pentru Ortodoxia mondială.

În seara zilei de 14 octombrie, Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine a avertizat credincioșii în legătură cu pericolele pe care le includ ultimele hotărâri ale Fanarului, comunică Departamentul Informativo – educațional al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a semnalat faptul că sunt oameni care caută să aibă putere asupra credincioşilor. Aceşti oameni vor să fie primii în toate, vor să li se supună aceştia. O astfel de raportare la credinţă şi Biserică poate da naştere la schisme pan-ortodoxe.

Mitropolitul Onufrie i-a chemat pe toţi cei care nu sunt indiferenţi să se roage, ca cei însetaţi de putere să caute înainte de toate nu voia proprie, ci pe cea a lui Dumnezeu. După cuvintele Întâistătătorului, pe credincioşi îi apără nu armele, ci viaţa conform poruncilor. În aceasta constă frumuseţea, puterea şi bogăţia Ortodoxiei.

Pe 11 octombrie Sinodul Patriarhiei Constantinopolului a ridicat anatema aruncată asupra conducătorilor BOU PK (Biserica Ortodoxă Ucraineană – Patriarhia Kievului) şi ai BOUA (Biserica Ortodoxă Autonomă a Ucrainei) şi a anunțat reînființarea la Kiev a mitropoliei proprii.

traducere: acvila30.ro

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Erezii acreditate pansinodal (la Creta) si schizme faurite chiar de fostul Constantinopol. Atunci ne intoarcem in catacombe cu duhovnicul nostru dreptslavitor, cu Crucea, cu Icoana si cu taina Bisericii, Euharistia. Pe pamant e iad, omul si-a pierdut Chipul lui Dumnezeu, mintea i-a fost resoftata, deci omul contemporan a devenit ne-om. Scapa cine poate!

    1. Zile grele am ajuns noi aståzi fraților și asta tot din pricina împuținårii noastre în Adevårul de credințā Ortodoxå! Dar så nu deznådåjduim cå avem ca śi Ståpîn pe Iisus Hristos Dumnezeul nostru Slåvit în Sfînta Treime și cu credințå tare Lui ne închinåm și Maicii Sale Preacurate såne rugåm så ne acopere sub Sfînt Acoperåmîntul Ei!!!

  2. Mă așteptam să fi avut deja loc în acești mai bine de doi ani trecuți de la Creta un sinod ortodox care să dea anatemei eresul ecumenismului. Dar nu s-a întâmplat nimic, așa că mai apare o amenințare, și vor mai apărea și altele dacă nu se face nimic. Orice amânare costă.

    1. @Vasile
      Ce intrebare e asta??? Tu ce ai vrea? Onufrie este de fapt Mitropolitul Onufrie, merita putin respect din partea ta, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.