X

Cati catolici si neoprotestanti au fost la Referendum?

Foto: http://www.armonic.ro/live-biserica-penticostala-nr-5-albini-cluj-napoca/botey_12_aprilie_2009_20100829_1421051371/

Conform http://www.insse.ro/cms/files/publicatii/pliante%20statistice/08-Recensamintele%20despre%20religie_n.pdf in 2011 in Romania erau peste 1 000 000 de catolici peste 600 000 neo protestanti. Cati mai sunt in 2018, nu stim, dar probabil ca numarul lor nu difera cu mult. Cati dintre ei au avut drept de vot, iar nu stim, insa ceea ce stim este ca sunt mai disciplinati decat ortodocsii atunci cand stabilesc in “bisericile” si casele lor de rugaciuni sa faca un anume lucru.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ca atare, nu gresim daca estimam la cateva sute de mii sau aproape un milion numarul catolicilor si neoprotestantilor care au fost la Referendum. Pe acestia ii scadem din totalul de 3 731 704 de votanti, ca sa ne apropiem de numarul de ortodocsi. Dar nu ne oprim aici, caci ii scadem si pe tigani:

Cum au votat tiganii?

Asta ca sa ne apropiem de numarul de ortodocsi romani care au votat. Doar ca nu ne vom opri nici la acest rezultat ci vom mai scadea… Ce vom mai scadea, veti citi in articole viitoare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

  1. Nu prea sunt de acord: Harghita si Covasna au 70-80% maghiari (catolici+reformati). Au iesit la vot aprox 6-8% cu romani cu tot.
    La nivelul intregii tari maghiarii au 1 milion de votanti. sa zice ca 10% au votat, inseamna 100000, la indemnul lui Peter Eckstein Kovacs, chiar daca autoritatile de la Budapesta au cerut la Oradea participparea la acest refetrendum

    http://www.ziare.com/referendum-constitutie-familie/vot/apel-la-boicotarea-referendumului-lansat-din-interiorul-comunitatii-maghiare-poate-constitui-un-precedent-periculos-1531653

    Oricum se observa procentaje foarte mici in judete cu populatie maghiara semnificativa, altele decat Bihor: Satu Mare, Salaj, …

    1. RomeoB

      Ce bine ar fi fost ca majoritatea catolicilor sa fie maghiari. Nu mai aveam atata ecumenism in Transilvania. Doar ca majoritatea maghiarilor sunt reformati iar pe reformati nu i-am pus la socoteala.

  2. UDMR cere maghiarilor sa participe la refendumum si sa voteze conform propriei constiinte – pe 21 sep 2018
    http://www.ziare.com/referendum-constitutie-familie/vot/udmr-cere-maghiarilor-sa-participe-la-refendumum-si-sa-voteze-conform-propriei-constiinte-1530694

    Eckstein Kovacs cere boicot pe 28 sep iar Viktor Orban cere pe 3 oct partoicipare. Daca pe insumezi, in Harghita Covasna rezulta:
    Covasna (7,89%), Harghita (10,2%)
    https://www.mediafax.ro/social/bec-referendum-familie-reluat-duminica-dupa-absenteismul-major-din-prima-zi-prezenta-la-vot-in-romania-live-text-17546828

    1. RomeoB

      Nu stiu ce incerci tu sa spui, insa majoritatea penticostalilor si a altor neo protestanti au votat in Romania. Vezi si tu la link cati sunt. Iar multi dintre votantii din dispora erau si ei eretici. De asemenea si multi dintre catolicii nemaghiari din Romania au votat de asemenea.

      1. @redactor: “Nu stiu ce incerci tu sa spui,”
        Maghiarii din Harghita si Covasna nu au respectat ce li s-a cerut prin “bisericile traditionale”, nici ce le-a cerut udmr-ul ci ceea ce le-a cerut Eckstei Kovacs. Se vede pe cifre.

        Biserica respecta librtatea omului, si nu-l duce la vot cu iataganul, ci ii respecta inclusiv decizia de a merge in iad ! Asta e Taina Libertatii ! Dumnezewu nu ne-a facut roboti ca sa fim programati sa mergem in rai…

        Ortodocsii ce-au absentat de la vot au vreme de pocainta; cat mai traiesc…

        1. RomeoB

          Prietene, ce ne tot aburesti? Multe sute de mii de eretici au iesit la vot. Deci sunt muuuult sub 3 700 000 de romani ortodocsi care au votat DA.

          1. DA au votat mai putini: Din cei 18.279.011 de alegători, s-au prezentat la urne 3.857.308, reprezentând 21,10%. Din totalul voturilor valabil exprimate, 3.531.732, adică 91,56%, au fost voruri “Da”, 249.412, adică 6,47% au fost voturi “Nu”, iar 76.111, adică 1,97% au fost voturi nule.

            Pentru o valoare fundamentala a societatii, familia, si cu indemnul explicit al Bisericii, au iesit la vot 45% din nr celor care in 2012 au votat pt Basescu (peste 8,5 milioane).

      2. Mai mult de jumatate din maghiarii din Romania se gasesc in Mures, Harghita Covasna.
        in 2011 (?), 648000 locuitori dupa wikipedia. Ori astia din motive politice nu au iesit la vot.

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Mure%C8%99#Popula%C8%9Bia
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Harghita#Popula%C8%9Bia
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Covasna

        Am convingerea ca diferrenta de procente inytre Harghita si Covasna se datoreaza procentului mai mare de Romani care au iesit la vot, unde acestia au o pondere mai mare, in conditiile in care maghiarii au fost disciplinatri.

  3. *Redactor,puțini puțini dar îndoctrinați;Dumnezeu a lăsat libertate deplină;nu exagerez când spun că omul este liber să facă orice își dorește(chiar și păcate din cele mai diverse);când liderii unei organizații vin și ți impun ceva,deja trebuie să ți pui un semn de întrebare ceea ce cred că la ei nu se întâmplă din două motive:ori sunt proști de bubuie și nu au capacitatea de a discerne lucrurile,ori sunt oameni ce au găsit în această organizație niște chestii compatibile cu felul lor de a fi.

  4. Nu cred ca-s mai mult de 500.000 de ortodocsi practicanti care au mers la vot stiind de ce se duc si ca se duc ca marturisitori.
    Romania nu mai este o tara crestin ortodoxa. Dupa ce ca suntem saraci, needucati si hoti, nu mai avem nici credinciosi ortodocsi care sa atraga mila lui Dumnezeu asupra Romaniei. Eu inteleg acum de ce Romania a ajuns in halul in care este acum, mi-o explic foarte simplu prin lipsa ortodocsilor autentici, Iar daca Romania va trece prin cataclism natural, razboi, etc, sa nu ne miram de ce Dumnezeu si-a intors fata de la noi. “Scapa cine poate!”

    1. Cica “Bermudez și Rodriguez, doi dintre bărbați sunt căsătoriți între ei de 18 ani, dar au vrut să își includă în mod legal și al treilea partener în căsnicie. ”

      Conform constitutiei (fara numar, fara sex), teoretic, asa ceva se poate si la noi. Acum se mai impiedica de niste precizari din codul civil dar n-a venit inca ordinul sa le scoatem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button