X

Părintele Iovița Vasile: Falsificarea Sfintelor Scripturi

Ortodoxia în catacombe | Falsificarea Sfintelor Scripturi
Image result for alsificarea Sfintelor Scripturi

Se spune, pe bună dreptate, că poporul român s-a născut creştin. A fost creştin pentru că a fost cuprins în Biserica lui Hristos, el însuşi alcătuindu-se ca o parte a acesteia. Este de la sine înţeles că, dintru început, românii au avut Sfânta Scriptură în graiul lor, care s-a sfinţit tocmai prin rostirea adevărurilor Dumnezeieşti, veşnice şi mântuitoare. Când poetul a scris versul ,,Limba noastă-i limbă sfântă, Limba vechilor cazanii’’, o făcea cu deplină îndreptăţire. Oamenii luminaţi ai Bisericii s-au străduit, de-a lungul veacurilor, să tălmăcească Sfânta Scriptură cât mai exact în limba noastră, sau să aducă traducerile anterioare la măsura limbii care între timp se dezvoltase şi se îmbogăţise cu mijloace noi de exprimare.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

            Din păcate, prin anul 1916, un fost călugăr şi diacon al Bisericii noastre, Dumitru Cornilescu, a călcat făgăduinţele pe care le făcuse lui Dumnezeu, a părăsit mănăstirea şi a ales să locuiască la conacul prinţesei Rallu Calimachi. Părăsind Sfânta Biserică, i-a încolţit în minte gândul luciferic de a ,,traduce” Biblia în limba română! Spun că gândul era luciferic deoarece Cornilescu n-avea pregătirea necesară, nu cunoştea limbile ebraică şi greacă, se găsea în afara Bisericii, adevărata deţinătoare a Scripturilor Sfinte. Toate acestea n-au fost pentru el un impediment. Ceea ce a făcut cutezătorul Cornilescu a fost o traducere din româneşte în… româneşte! Cu alte cuvinte a luat textul Bibliei tradus în Biserica Ortodoxă Română şi l-a adaptat cerinţelor protestante, adică şi-a îngăduit să falsifice Sfânta Scriptură în modul cel mai grosolan şi apoi să-şi prezinte ,,lucrarea” ca o nouă traducere, pe care singur a elogiat-o ca fiind cea mai bună! La scurt timp, şi-a comercializat ,,opera”, oferind-o spre publicare Societăţii Biblice Britanice. Acest fals a devenit textul ales de toate sectele vorbitoare de limbă română. Cornilescu a beneficiat de sume imense de bani care i-au permis un trai îmbelşugat până în momentul când Dumnezeu l-a chemat să dea seama de toate păcatele vieţii, care au culminat cu nesăbuinţa  de a batjocori textul Sfintei Scripturi.

            ,,Traducerea” lui Cornilescu a fost primul pas major de falsificare a Bibliei, dar nu singurul. În anul 2006 martorii lui Iehova au pus în circulaţie un nou fals biblic, ,,Sfintele Scripturi, traducerea lumii noi”. Chiar titlul te face să te întrebi: care lume nouă? Desigur, cea de acum, aceea a tăgăduirii şi batjocoririi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a Sfintei Fecioare Maria, a tuturor Sfinţilor şi a Bisericii lui Hristos. Cine va citi această biblie satanică se va îngrozi de felul cum aceşti nelegiuiţi au continuat ,,opera” lui Cornilescu. Câteva exemple vor fi suficiente pentru ca orice om de bun simţ să-şi dea seama că se află în faţa unei cărţi inspirate de diavolul. ,,Fiul’’, atunci când se referă la Domnul Iisus, este scris cu literă mică (Matei 1, 1; 4, 3); Duhul Sfânt este denumit batjocoritor ,,spiritul sfânt’’. Când însă e vorba de numele celui rău, diavolul, întotdeauna este majusculizat!. Cu alte cuvinte, dispreţ pentru Persoanele Sfintei Treimi şi respect pentru diavolul! Biserica este înlocuită cu ,,congregaţia’’, Sfânta Cruce a devenit ,,stâlp de tortură’’, Episcopul e înlocuit cu ,,supraveghetorul’’, diaconului i se spune ,,slujitor auxiliar’’, harul Dumnezeiesc a fost substituit cu ,,bunătateanemeritată’’, Domnul e redat prin Iehova. Toate locurile care vorbesc despre Mântuitorul Iisus Hristos ca Dumnezeu Adevărat au fost răstălmăcite. Cine au fost cei dintâi care I-au tăgăduit Dumnezeirea? Evident, evreii. Nu este greu să pricepem că tot ei, cei din vremea noastră, răstălmăcesc Scripturile, prin interpuşi români, aducând mari blasfemii asupra numelui Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cât mi-a stat în putere am atras atenţia asupra fărădelegilor comise de Cornilescu, o fac şi acum în cazul bibliei satanice a martorilor lui Iehova.

            Privind cu atenţie trecutul, nu este greu să pricepem ce va urma. Scripturile Sfinte vor fi încă şi mai mult batjocorite. Va fi pusă în circulaţie o nouă ,,biblie’’ din care numele cel mai presus de orice nume (Filipeni 2, 9), Iisus Hristos, va fi înlăturat, şi se va scrie numele blestematului antihrist care se va ridica şi se va substitui lui Dumnezeu (cf. II Tesaloniceni 2, 4).

            Iubite cititorule! Ai posibilitatea să te convingi singur vremurile groaznice pe care le trăim. Apropie-te cu încredere de ,,stâlpul şi temelia adevărului’’ (I Timotei 3, 15) care este Biserica cea mult hulită a lui Hristos. Dacă ai Sfânta Scriptură a Bisericii, păstreaz-o cu mare grijă. Vor veni timpuri când aceasta se va găsi foarte rar. ,,Bibliile’’ satanice de felul celor despre care am scris, vor inunda lumea, încât oamenilor le va fi din ce în ce mai greu să deosebească adevărata Sfântă Scriptură de făcăturile diavoleşti.

Preot Ioviţa Vasile

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

    1. Unul dintre marile dezavantaje ale internetului este ca orice papagal isi poate da cu parerea la paritate cu un intelept. Scrii prostii prietene. Lasa-te te rog de astfel de chitibusala pentru ca nu este de nasul tau. Ceea ce spune Ps Ingatie este de mult bun simt. Ma mir ca a fost preluat de un post sri-st.

      1. Iudeo-crestine!!!? Nu stiu,pe mine ma duce cu gandul la lingusire jidoveasca ! Valori Ortodoxe era valabil !!! Si sunt de acord cu ce ai zis in legatura de internet dar prefer termenul de pacalici !!! Nu uita ca eternitatea este ETERNA !!! DOAMNE Ajuta !!!

  1. Am vazut la o Biblie scrisa de Cornilescu care mi-a fost aratata de un martor al lui Iehova ca au pus si la inceput ca ar fi binecuvantata de Patriarhul Teoctist parca ca sa ii pacaleasca pe oameni sa aiba incredere ca e Biblie Ortodoxa.Nu mai retin bine ca sunt cativa ani de atunci dar parca Binecuvantarea Patriarhului Teoctist scria ca are.Si mi-a spus ca aia e Biblia care a fost la toti romanii ortodocsi timp de multi ani dar ca mereu Patriarhii au schimbat-o.Apoi mi-a aratat si pe cea care au schimbat-o total.Au zis ca de fapt e tradusa de niste specialisti din America si au incercat sa o scrie cu cuvinte care sunt folosite de marea majoritate de oameni astazi.Ei au si o revista care o primesc de la cei din America si au incredere in tot ce le spun ei.Daca le spui o vorba de la Sfintii Parinti nu te cred ca e adevarat si spun ca ei nu au incredere decat in Biblie dar pe aceia din America ii cred tot ce le spun chiar daca probabil nici nu stiu ce fel de oameni sunt.Ei sunt niste rataciti.I-am spus de exemplu ca Dumnezeu e infinit si nu poate cineva sa ii puna un nume asa cum fac ei spunandu-I Iehova.Le-am spus ca un nume il defineste pe cineva,dar Dumnezeu nu poate fi definit.Si ca raspuns mi-a zis ca nu scrie nicaieri in Biblie ca Dumnezeu e infinit.I-am spus unele locuri din Biblie unde spune despre asta dar tot nu a vrut sa se convinga.Cum sunt psihopatii aceia care sunt rezistenti la orice argument rational.Ce m-a uimit cel mai mult a fost cand i-am aratat Filocalia adoua sau a treia nu mai tin exact minte in care Sfantul Maxim spune unele lucruri despre Dumnezeu iar el cand le-a citit a spus ceva de genul ca ii jigneste intelepciunea sa(a ereticului ma refer).Ceva de genul ca modul de gandire al Sfantului e anormal pentru el.In concluzie ce vreau sa spun e ca mi s-a parut ca este foarte greu ca sa poti invata pe un om ca el.Poate doar vreun Sfant sau cineva de nivelul Parintelui Staniloaie care sa vorbeasca mult cu el si pe o perioada lunga de timp caci diavolul a pus stapanire pe mintea lor.Doamne,ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button