X

Din 2019 Institutul Cantacuzino va încheia un parteneriat cu o firmă de renume din străinătate pentru reluarea producției de vaccinuri

Foto: https://www.realitatea.net/ministrul-sanata-ii-vrea-realizarea-unei-linii-de-producere-a-vaccinurilor-la-institutul-cantacuzino_2059503.html

Stirea bucura intrega mass-media. Iata de exemplu ce putem citi la Institutul Cantacuzino va produce din nou Polidin. Ministrul Mihai Fifor promite că va face angajări și va cumpăra echipamente de pe TVR:

 

Celebrul Polidin va fi produs din nou la Institutul Cantacuzino, din 2019. La fel şi Cantastim, doctoria pentru care oameni stăteau la coadă să o obșină în perioada de glorie a institutului. Autorităţile sunt optimiste că vor încheia un parteneriat cu o firmă de renume din străinătate, pentru reluarea producției de vaccinuri. S-au făcut deja primii paşi. MApN a alocat fonduri pentru achiziţia de echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, pentru renovarea unor clădiri şi pentru angajări.

Anul viitor, va fi reluată producţia de Orostim, Polidin şi Cantastim, trei dintre „doctoriile” care au făcut Institutul Cantacuzino cunoscut în toată Europa. Cantastimul e un medicament injectabil care echilibrează răspunsul imun al organismului. Pe vremuri, oamenii stăteau la coadă la poarta institutului ca să-l cumpere. Inclusiv bolnavii de cancer şi-l administrau. Polidinul este folosit în tratamentul virozelor sau gripei. Mai e drum lung însă până când le vom cumpăra din nou.

Din 2011 și până în prezent nu s-a mai angajat în cercetare, în Institutul Cantacuzino. Ba, mai mult, am avut o dinamică a plecărilor din sistem aproape dramatică. Cert este că în 2018 ne ducem la 19 cercetători pe care îi încadrăm până la finele anului. Anul viitor începem producție pe anumite segmente. O să revenim în piață cu Polidinul și începem să pregătim personalul pentru aria de vaccin gripal. Încercăm ca într-un termen foarte scurt să readucem la viață o instituție pe care am preluat-o aproape in ruină, a spus ministrul Mihai Fifor.

Producţia va fi mutată într-o hală, la marginea Bucureştiului iar noua conducere caută companii internaţionale care produc vaccin pentru a încheia parteneriate. Iar cercetătorii au fost trimişi în institute de prestigiu din străinătate pentru a vedea cum se lucrează acolo.

Autorităţile au alocat 117 milioane de lei anul acesta pentru cumpărarea de aparatură şi echipamente medicale de ultimă generație, pentru consolidarea clădirilor şi pentru angajări. Acum, în institut mai lucrează doar 370 de persoane. În 2008 de exemplu, erau angajaţi aproape 900 de oameni. Au fost scoase deja posturi la concurs. Se caută medici, farmacişti, biologi, biochimişti, cercetători.

Şi care încă se foloseşte. În scurt timp, încăperea va fi renovată iar aparatura, înlocuită cu una de ultimă generaţie. De altfel, unele laboratoare şi-au schimbat deja faţa.

Se lucrează de zor şi în curtea Institutului Cantacuzino.

Un depozit care se putea prăbuşi în cel mai scurt timp, a fost deja dărâmat. Alte patru clădiri care sunt în stare avansată de degradare vor avea aceeaşi soartă. Cel mai probabil, vor fi dărâmate până la finalul anului.

Ultimele vaccinuri au fost produse la institut în 2013. Dozele n-au putut fi folosite însă pentru că acestea conţineau o cantitate mare de endotoxină.

 

Probabil ca vor incheia parteneriat cu Pasteur:

INSTITUTUL CANTACUZINO va colabora cu SANOFI PASTEUR. Iata ce dezastru a creat Sanofi Pasteur in Filipine …

Oricum nu conteaza, caci vaccinurile produse de catre oricare dintre companiile Big Pharma sunt la fel de “sigure”.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Vaccinurile se produc EXCLUSIV sub licenta; din ce se spuea ieri la TV… Daca doar cateva corporatii au monopol asupra licentelor, asta e…
    Pe vremea lui Ceausescu o fi fost la fel ?

  2. Ar fi o binecuvantare sa cucereasca rusii acum Romania ? Sunt destul de crestini in prezent si din nefericire credinta nu le permite sa fie cuceritori.

  3. Findca oamenii au refuzat vaccinurile pe motiv ca nu sunt facute in tara acum nu o sa mai avem scuze. Nu am deloc incredere atata timp cat e vorba tot de vaccinuri. Au facut institutul falimentar si au plecat oamenii vechi cu constiinta si acum ii scolesc pe cei noi adusi de ei.Mila Domnului cu noi.Minti diabolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.