X

Cei ce voteaza in Parlament PARTENERIATUL CIVIL trebuie EXCOMUNICATI

de Saccsiv

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preotul Cosmin Santi a scris pe facebook:

 

„Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română.  Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate. Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu”

 

Iar mass-media a tradus ca doreste excomunicarea celor care nu au votat la Referendum:

https://www.gazetadambovitei.ro/top-stiri/preot-profesor-la-facultatea-de-teologie-recomanda-afurisenia-si-excomunicarea-pentru-cei-care-nu-au-votat-la-referendum/

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-preot-recomanda-excomunicarea-celor-care-nu-au-votat-la-referendum-sa-reutilizam-afurisirea-anatema-1011034

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22748768-preot-din-mbovi-vrea-afurisirea-excomunicarea-celor-care-votat-referendum-nu-mai-putem-acorda-binecuv-ntare-cununie-nmorm-ntare-celor-care-lupt-mpotriva-bisericii.htm

https://www.dcnews.ro/referendum-nevalidat-un-preot-recomanda-afurisirea-celor-care-nu-au-votat_617243.html

Nu stim daca la asta s-a gandit preotul Cosmin Santi, insa n-a specificat asa ceva in textul sau. Ci a scris intr-un cadru mai larg si consideram ca are dreptate.

Nu credem insa ca excomunicarea trebuie aplicata celor ce n-au fost la Referendum, insa este necesara pe viitor. De exemplu, in cazul parlamentarilor.

Dupa cum stiti:

La două zile de la încheierea referendumului pentru redefinirea familiei, parlamentari de la toate partidele au prezentat un proiect de lege privind parteneriatul civil

Iar:

Biserica Ortodoxe Româna dezaproba ferm legalizarea parteneriatelor civile

Asa ca absolut toti parlamentarii ortodocsi care vor vota DA, trebuie excomunicati.

Sa ne amintim ca in 2013 Mitropolitul Serafim de Pireu spunea: Orice parlamentar care va vota pentru parteneriate homosexuale VA FI EXCOMUNICAT

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

27 comentarii

  1. Dupa cum se stie, inainte de Referendum a fost facut public:

    Apelul Adunării Naționale Bisericești

    1. Adunarea Națională Bisericească, compusă din toți ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanții clerului și reprezentanții credincioșilor mireni din eparhiile Patriarhiei Române, întrunită în ședința din 29 septembrie 2018, îndeamnă pe toți cetățenii ortodocși români să participe la referendum și să spună DA clarificării textului articolului 48 din Constituția României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze: „uniunea liber consimțită între soți”, cu formularea clară și precisă: „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

    Vezi linkul:
    https://www.activenews.ro/stiri/Apelul-Adunarii-Nationale-Bisericesti-pentru-participarea-la-Referendum-Sa-cinstim-Centenarul-Marii-Uniri-din-1918-printr-o-mare-unire-de-cuget-si-actiune-nationala-in-apararea-familiei-crestine-si-a-viitorului-poporului-roman-152864

    DECI, TOTI CETATENII ORTODOCSI ERAU INDEMNATI SA VOTEZE DA, LA REFERENDUM.
    Rezultatul il stim acum cu totii…
    Cei care nu au votat DA, sau nu s-au prezentat la urne desi ar fi putut sa o faca, fara suparare, trebuie excomunicati, pentru ca au ascultat mai mult de glasul televiziunilor si al politicienilor decat de Adunarea Nationala Bisericeasca.
    Au dovedit prin fapta lor ca nu sunt crestini, deci locul lor nu mai este in Biserica lui Hristos.
    Asa ca OUT! EXCOMUNICAREA !
    Eu asa cred ca ar trebui procedat, pentru a nu ajunge si altii sa se sminteasca in curand.

  2. ADUNAREA NATIONALA BISERICEASCA, a făcut un APEL catre toți creștinii ortodocși sa voteze cu Da la Referendum, pe 29 septembrie 2018. Cine a nesocotit acest apel a dovedit că nu este creștin și nu are ce căuta în Biserica lui Hristos. Deci, OUT! EXCOMUNICAREA!!!

    1. @SAVONAROLA
      Sectele si greco-catolicii atat asteapta ! Multi nici nu cred ca au stiut.
      UNII SIGUR MAI POT FI RECUPERATI !

      MAI BINE LASA-I SA PLECE EI DIN BISERICA !

      1. Pentru oricine exista pocainta. Importanta este constientizarea pacatului si dorinta sincera de a nu-l repeta. Asa ca Care este problema daca in al 25-lea ceas inteleg si ei pe ce lume traiesc?

        1. Pana nu-i zgudui putin inteleg pe naiba ! Si in al 25-lea ceas e cam tarziu, baiete ! Unde ti-e mila fata de aproapele ? Sau esti si tu un ultra tolerant in “slujba natiunii”!?

      2. E mai usor sa casti gura la televizor și să asculți minciunile ideologilor neomarxisti. decât să asculți cuvântul de învățătură și îndemnurile repetate de a merge la vot, adresate de preoți și ierarhi in biserici?

  3. Cei care vor vota așa ceva în Parlament nu mai au de mult nici o legătură cu Dumnezeu, așa că n-o să le pese de excomunicare.
    Dar CINE să-i excomunice? Cei care au votat la două mâini în Creta împotriva legilor lui Dumnezeu? Așteptăm de mult timp un adevărat Sinod Ortodox care să excomunice pe cine a greșit în văzul lumii.
    Dar pe cele câteva milioane de absenți la vot, cum să-i excomunici că nu știi cine sunt.
    Excomunicarea nu este deloc o soluție în situația în care biserica pierde din teren și din credibilitate pe motive absolut obiective. Mai întâi să-și rezolve problemele interne (vă mai amintiți de cazul de la Huși?), și să devină credibili în fața lumii, și apoi să se pună problema excomunicărilor.

    1. Canoanele de excomunicare sunt foarte clare si sunt lasate de Sfintii Parinti ai bisericii.
      Daca nu intelegem ca traim niste vremuri exceptionale, care cer masuri exceptionale, atunci suntem pierduti.

  4. Mă îndoiesc ca actuala ierarhie de la noi va lua vreo măsură fermă împotriva celor care votează legi antihristice. Bine ar fi sa nu am dreptate. Ați auzit despre vreo reacție ferma din partea vreunui ierarh?. Cei care votează legi antihristice se excomunica singuri. Nu pot fi și cu Dumnezeu și cu necuratul!

    Sa nu uitam ca lupta pentru mantuire devine din ce in ce mai palpitanta. Mi-am încărcat de ura sufletul in aceste zile. Astăzi, mi-am dat seama ca numai Dumnezeu poate sa-i întoarcă din drum ori sa-i mai oprească pe cei care au ales calea spre iad. Dacă vrea și dacă are pe cine.

    E normal ca Biserica sa apere poruncile divine. Daca mai poate. Căci iata ce scrie în Apocalipsa, capitolul !3:
    ,,Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă.
    2. Şi fiara pe care am văzut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de leu. Şi balaurul i-a dat ei puterea lui şi scaunul lui şi stăpânire mare.
    3. Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a minunat mergând după fiară.
    4. Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?
    5. Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.
    6. Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer.
    7. Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
    8. Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.
    9. Dacă are cineva urechi – să audă! ”

    E normal sa căutăm și soluții lumeștI pentru a opri legiferarea luptei impotriva crestinilor din Romania. E normal sa încercăm toate variantele legale de a minimiza efectele acestui eșec al Referendumului. E normal sa ne gândim la ce scoli vor învăța copiii creștini. E normal sa ne gândim cum ne vom proteja legal de eventualele abuzuri.

    1. Nu toti. Doar cei care au declarat ca se impotrivesc. Cum poti baga in aceeasi oala, spre exemplu, pe Titus Corlatean care de ani si ani a fost foarte vocal si a sustinut pe cat i-a stat in putere referendumul? Daca nu ai discernamant nu te deosebesti cu nimic de cei care au taiat capete in 1789 sau de bolsevici.

      Comentariul tau este extremist si nu ajuta cu nimici.

      1. Intr-adevar Titus Corlatean e o raritate, la fel ca Daniel Gheorghe. Dar restul? Partidele nu au mișcat un deget pentru a mobiliza lumea la vot. Cei doi domni au făcut campanie pe persoana fizica.

  5. bravo, un Parinte (iertare ca nu il cunosc..) face o marturisire (pe feisbuc)partiala..dar ce parere are despre ecumenism, secte ce se pretind “crestine”, masonerie, sinodul talharesc din Creta, chipuirea in massa s.a.m.d, ca degeaba esti anti sodomit daca esti pro ecumenism, sau “faci pogoramant” cipuirii (de exemplu)…

  6. Alianță Familiilor din România ne propune sa-I contactam personal pe pe senatorul sau pe deputatul din circumscripția electorala de care aparținem pentru a-l sfătui sa voteze contra proiectului de lege.

    1. Asa se procedeaza in SUA si este o metoda eficienta. Se stabileste o relatie personala cu parlamentarii si acestia simt mai bine care este dorinta celor pe care-i reprezinta si carora urmeaza sa le ceara votul peste scurt timp.

  7. Cer excomunicarea tuturor celor care aproba legalizarea parteneriatelor civile, dar si a celor care aproba educația sexuală/homosexuala in scoli !!!

    1. Foarte corect! Daca nu se va proceda asa, biserica isi va pierde si mai mult credibilitatea, demonstrand ca se adapteaza realitatilor lumesti, in loc sa se conformeze invaturii celei adevarate , lasate de Sfintii Parinti ai Ortodoxiei. Pe de alta parte, multi credinciosi se vor sminti, vazand ca in biserica noastra nu exista justitie.
      Biserica de pe pamant se numeste Biserica Luptatoare, ni se tot spune la predici. Acum este momentul adevarului.
      Hai sa vedem cat de luptatoare este Biserica noastra! Atentie: Biserica inseamna clerici + mireni!

  8. Oare excomunicarea poate fi făcută si de preot nu numai de un arhiereu, in caz ca nu se gaseste unul sa o faca ?
    Pentru ca este inadmisibil, este strigător la cer !

    1. Despre excomunicare
      Vezi linkul:
      https://www.crestinortodox.ro/drept-bisericesc/excomunicare-afurisire-69955.html

      Bineinteles ca este strigator la cer! Este pacat impotriva Duhului Sfant!
      Arhim. Hariton: “Cine nu se duce la vot pentru familie sau votează NU, acela păcătuieşte împotriva Duhului Sfânt!”

      Vezi linkuL
      https://manastirea.petru-voda.ro/2018/09/30/arhim-hariton-cine-nu-se-duce-sau-voteaza-nu-acela-pacatuieste-impotriva-duhului-sfant/

  9. Arhimandritul Hariton: “Cine nu se duce la vot pentru familie NU, acela pacatuieste impotriva Duhului Sfant!”

    Daca nu aparam inocenta copiilor, ce raspuns vom da lui Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button