X

Atitudine exemplară a unui preot față de cei care nu au fost să voteze la REFERENDUM

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un preot din Neamț le-a transmis, pe Facebook, credincioșilor că nu-i mai împărtășește dacă nu votează la referendumul pentru familie.  „Cauta-ți alt duhovnic, mult succes!”, a scris parohul din Zănești, potrivit stiri-neamt.ro.

„Îmi asum, ca duhovnic, nu voi mai da Sf. Împărtașanie celor care sunt împotriva lui Hristos! O spun public pentru ca nu are rost să vii sa-mi spui ca esti crestin ortodox, dar nu votezi pt familie. Caută-ți alt duhovnic, mult succes! – este mesajul postat de acesta pe Facebook, de preot, sâmbătă.

O astfel de atitudine înainte de referendum ar fi dat mai multe roade decât orice predică sforăitoare. Românul, chiar trebuie trezit… vorba imnului.

Din păcate, probabil în urma unor presiuni, preotul și-a șters postarea de pe Facebook.
Binențeles că cei care nu dau pe la biserică decât dacă sunt invitați la vreun botez sau cununie, au sărit la gâtul preotului că nu trebuie să condiționeze acordarea Sfintei Împărtășanii. Asta ține doar de discernământul unui duhovnic care conștientizează păcatul săvârșit prin neprezentarea la un astfel de vot împortant pentru viitorul și inocența copiilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. pai si preotul de ce si-a retras declaratia? daca avea coloana vertebrala si nu era “meduza” nu renunta la nici o virgula, indiferent cate milioane de satanizati l-ar fi blestemat…genul asta de lasitate, de a da innapoi ca sa nu ai de suferit a facut posibila minciuna ” sinodului” din Creta…
    ……eu daca as fi preot in prima duminica inainte de orice inceput de slujba as intreba cu glas tare daca printre cei aflati acolo e vreunul care a boicotat votul…si daca ar zice vreunul ca el nu a fost la vot, i-as cere sa iasa din Biserica ca numai are ce cauta acolo…si nu as incepe oficierea slujbei decat dupa ce ar iesi si ultimul dobitoc descrestinat din lacas

    1. Nu cred că e meduza, a demonstrat-o atitudinea pe care a avut-o. E usor sa judecăm dintr-un loc cald, dar poate ar fi bine sa ne rugam, ca atunci când va fi nevoie sa mărturisim noi, sa nu cădem. Doamne ajută

  2. Catehizarea trebuia facută inainte…
    Politia e cu homosexualii, nu cu creştinii! Asa a fost ordinul, aşa s-a facut. Iar preotului acum îi este frică…

  3. “SABIA REFERENDUMULUI”…

    Dezbaterile şi poziţionările proşi contra referendumului privind clarificarea în Constituţie a definiţiei căsătoriei între bărbat şi femeie, dar şi rezultatele de acum ştiute ne-au adus în atenţie
    două versete nou-testamentare a căror exegeză este deosebit de relevantă pentru a înţelege corect realităţile din societatea românească. E vorba de versetul 34 – cap. 10 din Evanghelia după Matei şi de versetul 35 – cap. 2 al Evangheliei după Luca. În primul, Mântuitorul Iisus Hristos rosteşte cuvintele surprinzătoare: „Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie…“; al doilea exprimă o prorocie a bătrânului Simeon în faţa Maicii Domnului: „Prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi!”.
    Un prim indiciu în descifrarea primului verset îl avem în cuvintele rostite de Mântuitorul în continuare: „Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra
    sa. Şi dușmanii omului vor fi casnicii lui…” (v. 35-36). Prin acest mesaj paradoxal (Mântuitorul fiind şi Cel ce a rostit „Fericiţi făcătorii de pace…”), El vrea să ne spună, de fapt, că Evanghelia Sa va fi ca o „sabie”, care va despărţi pe credincioşi de necredincioşi, pe iubitorii adevărului de iubitorii minciunii… Despărţire care, iată, se poate observa chiar în aceeaşi familie, până în ziua de azi, când unii membri sunt credincioşi, alţii atei, unii iubitori ai rânduielii şi libertăţii sănătoase, alţii ai libertinajului fără limite. În cazul subiectului nostru: unii proreferendum şi clarificării în Constituţie, alţii contra.
    Prorocia bătrânului Simeon utilizează acelaşi cuvânt „sabie”, cu înţeles uşor diferit, dar nu total.
    Pe de o parte, prin sufletul Maicii Domnului va trece sabia sfâşietoare a pătimirilor Mântuitorului,
    dar şi a celor care, luându-şi crucea, vor urma Lui; pe de alta, sufletul ei este sfâşiat de sabia
    dezbinărilor de tot felul a fiilor adoptivi, din toate locurile şi din toate timpurile, inclusiv din ţărişoara noastră, văzută de bunii creştini ca o Grădină a Maicii Domnului. Referendumul pentru definirea creştină a căsătoriei a fost şi rămâne expresia unui adevăr evanghelic devenit, iată, „sabie” care a despărţit pe drept-măritorii creştini de liber-cugetători, adepţi ai „diversităţii”, „boicotari” declaraţi etc. Mai mult: prin poziţionarea prosau contrasemenii noştri şi-au arătat (descoperit) gândurile şi simţămintele din inimi, poate pentru unii multă vreme tăinuite.
    Am observat, astfel, cu multă bucurie, cum personalităţi din cele mai diferite domenii şi-au
    descoperit gândurile frumoase şi au susţinut public acest act de importanţă naţională, spre
    cinstea lor, după cum am fost nevoiţi să vedem, cu profundă tristeţe şi dezamăgire, şi atitudinile
    potrivnice, de la persoane pe care până acum le credeam angajate trup şi suflet la propăşirea
    spirituală şi materială a neamului nostru. Dar, tot răul spre bine! – cum se spune adesea.
    Referendumul s-a dovedit a fi „sabie” care a despărţit „apele”: pe susţinătorii unei bune rânduiri a
    familiei de adepţii obiceiurilor străine creştinismului românesc. Totodată, menirea de a da pe faţă
    gândurile din inimile unor semeni ai noştri, dându-ne şi nouă posibilitatea să-i cunoaştem aşa cum sunt, nu cum păreau a fi. Un cunoscut proverb francez spune: „Un homme averti en vaut deux” (un om avertizat valorează cât doi). În pofida neîmplinirii scopului propriu-zis, o realităţilor legate de acest referendum ne poate stimula să fim mai uniţi, mai bine informaţi, cu mai
    mult tact în transmiterea învăţăturii sănătoase şi mai bine înarmaţi în lupta cu stihiile veacului,
    care nu vor pregeta să profite de trista dezbinare din rândurile conaţionalilor.
    Încheiem, de aceea, evocând avertismentul şi îndemnurile Sfântului Apostol Pavel, atât de
    actuale în contextul realităţilor pe care le trăim: „Lupta noastră nu este împotriva trupului şi a
    sângelui, ci împotriva Începătoriilor, împotriva Stăpâniilor, împotriva Stăpânitorilor întunericului
    acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh. Pentru aceea, luaţi toate armele lui
    Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare…” (Ef. 6, 12-13). Preot Vasile Gordon, 10 Octombrie 2018

    1. Foarte adevarat. Exact despre asta este vorba. Cu ocazia Referendumului, s-au despartit apele astfel incat acum stim cine sunt oamenii lui Dumnezeu si oamenii de nimic. Nu ne este de folos o pace in duhul minciunii.
      “Un popor si un individ atata pretuiesc: cat au inteles din Evanghelie”
      (Simion Mehedinti)

  4. Un preot recomandă excomunicarea celor care nu au votat la referendum
    Cosmin Santi, cadru didactic al Facultății de Teologie de la Universitatea Valahia din Târgoviște, și preot paroh al comunității de la Viforâta (Dâmbovița), a reacționat extrem de dur după eșecul referendumului și a cerut întoarcerea la metodele folosite de biserică în primele secole ale creștinismului, relatează Gazeta Dâmboviței.

    „Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română. Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate. Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu”, a scris Cosmin Santi pe Facebook.
    Postarea are setările de confidențialitate astfel încât să fie văzută doar de prieteni, precizează sursa citată.

    Vezi linkul:
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-preot-recomanda-excomunicarea-celor-care-nu-au-votat-la-referendum-sa-reutilizam-afurisirea-anatema-1011034

  5. Oare mai e nevoie sa amintesc ca Dumnezeu “a separat apele” de doua ori in ultima perioada de timp, minciunosinodul din Creta+referendumul pentru familie?
    Si asta poate si din cauza mea, ca nu m-am rugat indestul sau m-am rugat cu mintea aiurea, ca deja incolteste un pui de mandrie ca sunt printre “cei alesi”, cei ce au inteles ca “sinodul” a fost o facatura jidoveasca in incercarea de distrugere a dreptei credinte, ce au inteles ca trebuie sa voteze DA la referendum pentru ca familia, asa cum a lasat-o Dumnezeu, este atacata de sacalii slujitori ai satanei… Da, ma simt vinovat, iarta-ma Doamne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button