X

Brett Kavanaugh, judecătorul conservator propus de Trump pentru Curtea Supremă a primit voturile Senatului american

Brett Kavanaugh

Senatul american a aprobat sâmbătă numirea judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, la capătul unui haotic proces de confirmare marcat de acuzaţii de agresiune sexuală împotriva magistratului atunci când era tânăr, transmite AFP. 
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Brett Kavanaugh, care a respins ferm aceste acuzaţii, a obţinut o scurtă majoritate (58-40), oferind o victorie importantă preşedintelui Donald Trump, care urmează să pună judecătorii progresişti în minoritate pentru mulţi ani în rândul celei mai înalte instanţe judiciare din SUA.

În urmă cu o săptămână, Comisia Juridică a Senatului de la Washington a dat aviz favorabil numirii lui Brett Kavanaugh în funcţia de judecător al instanţei supreme, dar senatorul republican Jeff Flake a anunțat că în plen va vota pentru Kavanaugh doar după încheierea anchetei Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ordonată de preşedintele Donald Trump pe fondul polemicilor.

Procesul de vot a fost întrerupt de câteva ori de protestatarii prezenți în sala unde s-a desfășurat votul, aceștia strigând “rușine”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ………………..
    Creștinii americani au acum șansa de a desființa decizia neconstituțională Roe v. Wade din 1973, prin care viețile a aproape 60 de milioane de copii nevinovați au fost curmate [în SUA – n.t.] de industria avortului.

    Ne amintim de următoarea știre din iulie 2018: “Dacă un judecător conservator cu convingeri creștinești adevărate contra avortului va ocupa postul vacant din Curtea Supremă a SUA, atunci sunt șanse ca decizia Roe v. Wade să fie anulată. Președintele SUA, Donald Trump, împreună cu aliații săi republicani din Senatul SUA, plănuiesc numirea unui judecător conservator, dat fiind faptul că s-a pensionat judecătorul Anthony Kennedy al cărui vot avea o influență decisivă asupra rezultatelor. Așa am aflat din articolul Evangelical leaders downplay potential Roe v. Wade reversal , publicat în data de 30 iunie 2018, pe site-ul american Religion News Service din Washington D.C, de Steve Peoples.”
    https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/07/crestinii-evanghelici-americani-spera.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button