X

Expunerea la vitamine sintetice în perioadele de creștere rapidă afectează hormonii copiilor, cu impact asupra imunității și dezvoltării

Image: Exposure to synthetic vitamins during periods of rapid growth damages children’s hormones, impacting immunity, development

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Expunerea la vitamine sintetice în perioadele de creștere rapidă afectează hormonii copiilor, cu impact asupra imunității și dezvoltării

Fiecare își dorește ce e mai bun pentru copiii săi, dar administrarea de vitamine sintetice la începutul vieții lor le poate face mai mult rău decât bine, a arătat un studiu din revista Physiology International. În lucrare, György Csaba de la Universitatea Semmelweis din Ungaria a arătat că expunerea la vitamine sintetice liposolubile (solubile în lipide) ar putea afecta negativ mai multe sisteme de organe, mai târziu în viață.

Vitaminele liposolubile – care includ vitaminele A, D, E și K – sunt cele care se dizolvă în solvenți organici. Aceste vitamine sunt denumite și vitamine solubile în grăsimi, deoarece acestea sunt stocate în organism. Alte vitamine, cum ar fi vitamina C și vitaminele B, se dizolvă în apă.

Toate vitaminele ajută organismul – dacă sunt consumate în cantități mici. De exemplu, vitaminele solubile în grăsimi nu se pierd în procesul de gătire, permițând organismului să le absoarbă pentru utilizare. Totuși, organismul nu trebuie să consume mai mult decât doza zilnică recomandată (DZR), care este deja acoperită de consumul unei diete echilibrate. Pericolul apare atunci când oamenii consumă cantități masive de vitamine solubile în grăsimi. În supradoză, acestea pot fi toxice și pot duce la probleme de sănătate. Acestea pot, de asemenea, să interfereze cu absorbția vitaminelor, ceea ce duce la deficiența nutrienților.

În studiu, Csaba a clasificat vitamine liposolubile ”exohormoni”, compuși care se pot lega și influența receptorii hormonali. În lucrare, el a explicat în continuare: ”Vitamina D este o tranziție între endo- si exohormoni și posibilitatea unei situații similare în cazul altor hormoni liposolubili este discutat.”

Acest lucru este deosebit de riscant la copiii nou-născuți, deoarece expunerea lor la vitamine sintetice liposolubile poate provoca o întipărire hormonală perinatală defectuoasă, o afecțiune similară celei descoperite la endo-hormonii sintetici. Acest lucru poate duce la complicații de-a lungul vieții, marcate de sexualitate modificată, modificări ale funcției și dezvoltării creierului, imunității și dezvoltării osoase, precum și un risc crescut de a face fracturi.

Consecințele unei unice expuneri la vitamine solubile în grăsimi sunt transmise de la o generație la alta. Efectul, totuși, variază de la o vitamină la următoarea, deoarece hormonii diferă după modul în care reacționează la aceste vitamine. (Citiți și: Efectele mortale ale vitaminei K sintetice)

Pe baza rezultatelor, Csaba solicită studii suplimentare pentru a înțelege mai bine rezultatele negative ale întipăriri hormonale cauzate de vitamina administrată perinatal.

Naturalul încă rămâne cel mai bun

În loc să vă încărcați cu vitamine sintetice și potențial dăunătoare, de ce să nu le luați așa cum ar trebui să fie luate? Iată câteva modalități naturale și sănătoase pentru a vă lua doza zilnică, fără efecte secundare dăunătoare:

  • Vitamina A, care este vitală pentru creștere, pentru o piele și un păr sănătos, se găsește în ouă, lapte și carne de pui, precum și în macrou, păstrăv și hering. Fructele și legumele portocalii, galbene și verzi o conțin și ele.
  • Vitamina D este numită vitamina soarelui pentru un motiv: când pielea este expusă la lumina soarelui, aceasta permite corpului să producă această vitamină. Acestea fiind spuse, regiunile cu lumină solară limitată sunt expuse riscului de deficiență a vitaminei D și ar trebui să consume pește gras, ficat, ulei de ficat de cod și lapte pentru a și-o procura.
  • Vitamina E, care susține apărarea celulelor, menține inima sănătoasă și îmbunătățește circulația sângelui, se găsește în avocado, roșii, cartofi dulci, varză de Bruxelles, mure și mango. Uleiul de măsline – precum și macroul, somonul și nucile – conțin de asemenea vitamina E.
  • Vitamina K, care ajută la coagularea sângelui, se găsește în carne, în frunze verzi și în cerealele integrale.

Aflați mai multe despre pericolele asociate vitaminelor sintetice, urmărind MedicalExtremism.com .

Surse:

Science.news

Akademiai.com

Highlands.edu

Extension.ColoState.edu

NetDoctor.co.UK

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button