X

MASACRUL din 21-22 septembrie 1939. NORMA LUI CAROL al II -lea: Cate trei legionari ucisi in piata publica in fiecare judet, fara judecata

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noaptea de 21 spre 22 septembrie a anului 1939 s-a dovedit a fi una neagra pentru o buna parte a elitei Miscarii Legionare. Acestia au fost asasinati miseleste, fara judecata, in lagare si pe tot cuprinsul tarii, din ordinul regelui calau Carol al II-lea, 252 de legionari. In zorii zilei de 22 septembrie, fiecare judet prezenta trecatorilor cadavrele a trei legionari, pe care politistii si jandarmii, in plina noapte, i-au ridicat din mijlocul familiilor, i-au scos in strada si i-au impuscat, iar trupurile lor au fost lasate ca lumea sa le vada vreme de trei zile.

Elevii de scoala generala si liceu erau dusi in mod organizat sa vada cadavrele aruncate pe caldaram si pazite de jandarmi! Prigoana impotriva legionarilor a continuat cu salbaticie pana in toamna anului 1940, cand regele Mihai a proclamat Statul National Legionar.

Pretextul acestui pogrom, care a distrus o buna parte a elitei Miscarii, a fost pedepsirea premierului Armand Calinescu in 21 septembrie 1939, la Bucuresti, de catre o echipa legionara. Acesta a fost impuscat pentru responsabilitatea sa in asasinarea banditeasca, prin strangulare, a lui Corneliu Codreanu, fondatorul si liderul Legiunii Arhanghelul Mihail, si a Nicadorilor si Decemvirilor, din ordinul lui Carol al II-lea.

Calinescu a fost membru in Partidul National Taranesc si a fost ales deputat in parlament intre 1926 si 1937. Atitudinea sa obsesiva fata de legionari a produs caderea guvernului Vaida-Voievod, din care facea parte, in 1933. A revenit in guvernul condus de Octavian Goga in functia de Ministru de Interne. In 1938, a facut posibla arestarea lui Corneliu Zelea Codreanu, condamnat la 10 ani de munca silnica la minele de sare, inclusiv pentru „cardasie cu seful unei puteri straine”. Poarta responsabilitatea comenzii asasinarii ilegale si barbare a liderilor legionari arestati, inclusiv a lui Codreanu, in 30 noiembrie 1938. In decembrie acelasi an, este membru fondator al partidului regal, Frontul Renasterii Nationale. Dupa scurte mandate ca Ministru al Sanatatii, Ministru al Educatiei Nationale si Ministru al Apararii Nationale, la 7 martie 1939, regele Carol al II-lea il numeste Prim Ministru al Romaniei. Este pedepsit pentru crimele sale de echipa legionara denumita “Razbunatorii“, condusa de Miti Dumitrescu, scrie frontpress.ro.

Dupa pedepsirea lui Calinescu, “Razbunatorii” au intrat in cladirea Radioului, au intrat in direct, anuntand “pieirea tiranului”. Apoi s-au predat Politiei, fiind omorati a doua zi in locul atacului.

Ziua Eroilor si Martirilor Legiunii

In 1940, cand Miscarea Legionara a venit la guvernare, ziua de 22 Septembrie a fost proclamata Ziua Eroilor si Martirilor Legiunii iar cei peste 80 de fruntasi legionari asasinati in lagarele de concentrare de la Vaslui, Miercurea Ciuc si Ramnicu Sarat au fost dezgropati din cimitirele lagarelor si inhumati crestineste in cimitirul Manastirii Predeal, in cadrul unei mari solemnitati la care au participat Fabricius, Ministrul Germaniei, si Ghigi, Ministrul Italiei.
In cimitirul Manastirii “Sf. Nicolae” din Predeal odihnesc ramasitele elitei legionare, intre care Gheorghe Clime, Alexandru Cantacuzino, Nicolae Totu, Alexandru Christian-Tell, Gheorghe Furdui , Banica Dobre, Mihail Polihroniade, Paul Craja, Gheorghe Istrate, Ion Banea, Iordache Nicoara, Ion Belgea, Victor Garniceanu, ca si cenusa celor incinerati de autoritatile asasine la crematoriul din Capitala: Vasile Christescu, Nicoleta Nicolescu, Victor Dragomirescu, grupul Nadoleanu si grupul Miti Dumitrescu.Dupa instaurarea comunismului, cimitirul legionar de la Predeal a fost profanat de noile autoritati atee, troitele ridicate in memoria eroilor distruse, crucile arse si pangarite.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button