X

Pregătiri pentru un război Rusia – SUA în Siria? 300.000 de oameni, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de avioane și 80 de nave constituie cele mai mari manevre militare din istorie.

de null

Rusia China și Mongolia se pregătesc de un posibil război mondial

NATO apreciază că „Vostok-2018” demonstrează că Rusia se focalizează pe pregătirea în perspectiva unui conflict de mare amploare, iar acesta poate fi generat de Siria. 300.000 de oameni, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de avioane și 80 de nave ale Rusiei, plus „componenta aliată” China și Mongolia, încep de marți cele mai mari manevre militare din istorie.

„Această desfășurare de forțe se înscrie într-o tendinţă pe care o vedem de la un timp: o Rusie mai sigură pe ea, care îşi majorează semnificativ bugetul Apărării şi prezenţa militară în lume”, a subliniat purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Participarea armatelor chineză şi mongolă la exerciţiile „Vostok-2018”, ce au loc între 11 şi 17 septembrie în Siberia Orientală şi în Extremul Orient rus, vrea să demonstreze potențiala dimensiune a unui viitor front.

Rusia, aflată în conflict cu Occidentul din cauza crizei ucrainene, a conflictului din Siria şi a amestecului în politica occidentală, și-a mobilizat întregul arsenal de război, de la rachete Iskander, capabile să transporte ogive nucleare, tancuri T-80 şi T-90, până la recentele avioane de luptă Su-34 şi Su-35.

Flota rusească va desfăşura mai multe fregate echipate cu rachete Kalibr, care au trecut proba focului în Siria.

China, prezentă în Marea Mediterana

Ceea ce a fost mai puțin mediatizat este prezența navelor chineze în Marea Mediterana, în sprijinul Rusiei implicată în conflictul sirian, unde susține regimul de la Damasc, din cauza căruia cinci milioane de sirieni sunt refugiați în afara țării, iar nouă milioane sunt dislocați în interior.

Nave de război, bombardiere și avioane ușoare de luptă din China au luat parte la exercițiile navale din Marea Mediterană care s-au încheiat la 8 septembrie. Este prima dată când Beijingul își asumă un rol militar în conflictul din Siria.

3.500 de soldați chinezi sunt acum în așteptare pentru a fi transferați, via Rusia, în Siria, unde se vor alătura campaniei ruso-iraniană de cucerire a provinciei Idlib pentru a o supune regimului de la Damasc.

Ca motiv de amestec în conflict, China susține că este îngrijorată de luptătorii uiguri din Xinjiang care luptă alături de islamiști.

SUA își întăresc forțele în Siria

Duminică și luni, parașutiști americani au fost transferați la baza Al-Tanf din estul Siriei, de la nodul de graniță Siria-Irak-Iordania.

CENTCOM a anunțat că aceștia vor participa la un exercițiu militar „live”, în condițiile în care Rusia a anunțat că va ataca forțele sprijinite de SUA din estul Siriei, acuzând Washingtonul că pregătește un atac chimic pe care să-l atribuie regimului de la Damasc, justificând astfel o intervenție militară.

În replică, oficialii americani au publicat un raport din care reiese că Bashar al-Assad a aprobat deja folosirea de clor gazos în Idlib, unde au fost duși atât populație civilă, cât și luptători din alte zone pe care Rusia și Iran le-au pus sub controlul regimului de la Damasc.

SUA, Marea Britanie, Franța, Turcia au atras atenția Rusiei că un asalt asupra Idlibului este de neacceptat, riscând să se producă o nouă catastrofă umanitară.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Multiculturalism în România – Viol, Crimă și Incendiu în Capitala

    https://www.incorectpolitic.com/multiculturalism-in-romania-viol-crima-si-incendiu-in-capitala/

    Menajeră carbonizată într-o vilă din Capitală. Suspect principal este un refugiat sirian

    https://stirileprotv.ro/stiri/socant/menajera-carbonizata-intr-o-vila-din-capitala-atacatorul-ar-fi-incercat-sa-o-violeze.html

    Un student drogat (arab) și-a ucis prietena și pe un vecin, după ce acesta a refuzat să îi dea o țigară – VIDEO

    https://www.antena3.ro/actualitate/un-student-drogat-si-a-ucis-prietena-si-pe-un-vecin-dupa-ce-acesta-a-refuzat-sa-ii-dea-o-tigara-456894.html

    Maşina unei doctoriţe din Iași a fost incendiată cu un cocktail Molotov.Principalul suspect este un student arab.

    https://www.flux24.ro/masina-unei-doctorite-din-iasi-incendiata-un-arabat-acuzat/

  2. Gresala strategica grava a rusilor si a chinezilor:
    astazi sua poate invinge simultan rusia+china + orice alta tara. SI ASA VA FI IN SIRIA !
    peste 30 de ani, datorita fortei economice chinezii vor fi de neinvins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button