X

ITO 2018 – Tămbălău arhieresc la Sibiu, sub înalt patronaj patriarhal. Sigla ITO 2018 cuprinde de mai multe ori numărul 666

de null
Related imageCe am văzut la Sibiu în zilele trecute, a fost consternant.  N-am avut tăria şi nici răbdarea de a urmări ce s-a transmis din acest oraş. Am văzut o parte, suficientă pentru a înţelege întregul. M-am uitat, bunăoară, la simulacrul de liturghie ce s-a desfăşurat pe o scenă improvizată. Vizual, rămâneai cu impresia că asişti la o misă catolică. Personajele adunate în jurul unei mese oficiau ceva, care numai Sfântă Liturghie n-a fost. În faţa scenei, o vânzoleală de nedescris. Tinerii mărşăluiau cu steaguri în toate direcţiile, fără nicio legătură cu spectacolul burlesc pus în scenă. Personaje străine de Dumnezeu se agitau cu pălăriile pe cap, vrând parcă să arate că nu sunt cu nimic interesaţi de prestaţia arhiereilor care îşi jucau rolurile într-un spectacol dezagreabil. ,,Ce să vezi, domnule? Steaguri, muzici, chiote, tămbălău, lucru mare, și lume, lume… de-ți venea amețeală nu altceva’’, ar fi zis Caragiale. Numai că aici am avut de-a face cu batjocorirea celor sfinte. Şi asta e grav. Extrem de grav. Cu fiecare an ce trece, batjocura la adresa Mântuitorului Hristos capătă forme din ce în ce mai groteşti. Dacă la începutul ito-urilor erau oarecare reţinere, acum a pierit orice sfială, lucrurile nu mai au niciun zăgaz, fiecare-şi permite să facă ce vrea şi apoi să pretindă că e în slujba lui Dumnezeu.

Sunt sigur că au fost tineri care au refuzat să participe, şi bine au făcut. Din cei prezenţi, unii îşi vor fi dat seama că au asistat la un spectacol blasfemiator, un tămbălău cu personaje grobiene, şi în anul următor se vor ţine departe de ito. Nu ştiţi ce e un tămbălău? Ne lămureşte acest copy paste:  TĂMBĂLĂU s. balamuc, gălăgie, hărmălaie, huiet, larmă, scandal, tărăboi, tevatură, tumult, vacarm, vuiet, zarvă, zgomot, (rar) larmăt, (astăzi rar) strigare, (pop. și fam.) chiloman, (înv. și reg.) toi, (reg.) haraiman, halălaie, hărhălaie, toiet, toloboată, tololoi, (Mold., Bucov. și Transilv.) holcă, (Transilv.) lolotă, (înv.) calabalîc, dandana, dănănaie, dăndănaie, gîlceavă, (fig.) țigănie, (arg.) năsulie. Şi muzici… de-ţi venea ameţeală…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asta a fost, din păcate, la Sibiu. Nu ştiu câţi tineri accesează acest blog. Mulţi-puţini, câţi or fi, le spun tuturor să se ferească de aceste spectacole care nu sunt altceva decât nişte repetiţii pentru vremea întronizării antihristului. E mare păcat ca nişte suflete tinere să fie întinate în felul acesta. Cinstiţilor preoţi, cărora li se spune că toate au rămas cum au fost, le-aş adresa rugămintea de a viziona, fie şi în parte, defăşurările ito-ului de anul acesta, apoi să reflecteze şi să dea un răspuns unei întrebări simple: chiar nu s-a schimbat nimic?

Preot Ioviţa Vasile

În continuare publicăm și comentariul dnei Gabriel Naghi

Fotografia postată de Claudiu Buză.

ITO 2018 – RUȘINE, TRĂDARE, APOSTAZIE

În văzul întregii lumi ortodoxe, sub privirile supuse ale pleromei ortodoxe din Romania, Patriarhul și supușii săi, slujbași ierarhi și preoți, au murdărit cu această adunare ITO 2018, sufletele tineretului ortodox din Romania și din afara ei.

Cum nu a remarcat nimeni Crucea patee, de origine templieră, masonică, sub oblăduirea căreia, s-a adus tribut masonilor și Antihristului, care au comandat aceasta adunare de amploare, în care au triumfat, prin discurs, muzică și fapte, gândiri străine ortodoxiei care aduc hulă de neiertat Mântuitorului Hristos?!

Discursul Patriarhului și al emisarilor săi, în cel mai clar si deșănțat limbaj de lemn, uimește si umple de silă și amărăciune (pentru tinerii manipulați, în mod perfid) pe cei care și-au imaginat că textele ordonate de cabinetul de agitație și propagandă al pcr, au fost înmormântate definitiv. Spune Patriarhul semnatar al ereziilor din Creta, despre tinerii ortodocși, că reprezintă apostolii, cei care vestesc „comuniune între etnii, cooperare între popoare, emisari ai ,,preteniei” între popoare.”
Urmăriți, mai jos, ce cântec se interpretează pe scena ITO 2018:
Vlad Miriță, Marcel Pavel și Iordache Basalic – „You raise me up” #ITO Sibiu 2018

Pe scurt, este vorba de melodia You raise me up, lansată de ,,Secret Garden” (un duo format din violonista de origine irlandeză Fionnuala Sherry şi pianistul norvegian Rolf Lovland). ,,Secret Garden” este un grup care promovează muzica New Age, fiind unii dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi interpreţi ai acestui gen! Ei s-au făcut remarcaţi în anul 1995 când au câştigat concursul Eurovision cu melodia “Nocturne”.
Cea mai cunoscută realizare a lor este melodia despre care discutăm azi, “You Raise Me Up”, melodie compusă în anul 2002 şi cântată de atunci de sute de interpreţi şi în multe variante.

“Tu mă ridici”, o melodie New Age care nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Oare la cine s-a gândit iniţial cel ce a compus versurile când a spus: “tu mă ridici”? Cine era cel care îl ridica şi din ce? În cel mai bun caz era un om sau poate dumnezeul veacului acestuia, căruia cei din mişcarea New Age îi aduc închinare, Lucifer.
Veţi spune că nu am ştiut, că noi la Dumnezeu ne-am gândit când am cântat! Şi ce dacă? Aşa vrea şi diavolul, să nu ştim şi să facem tot felul de lucruri care nu au de-a face cu Dumnezeu dar să I le atribuim Lui!

Cum a fost posibil ca să se promoveze rock-ul creștin și melodii new age, într-o adunare care se pretinde ortodoxă, dar care nu reprezintă decât o hulă imensă adusă neprihănitei Ortodoxii, Mântuitorului Hristos, prin însemne, declarații, cântece, care transformă și manipulează tinerii, și nu numai, înt-o unealtă ecumenistă, învăluindu-le creierul, mintea și inima, într-o confuzie și ceață, din care cu greu mai poat ieși.

Despre prestația maestrului de ceremonii antihristice și masonice, pr Constantin Necula, remarcăm odată în plus, că și-a făcut bine treaba, el fiind, după cum știm propagandistul rock-ului creștin, de ale cărui „calități” se folosesc din plin, uzurpatorul scaunului de patriarh și ceilalți umili slujbași cu simbrie, aflați vremelnic în scaunele sinodale.

Câtă rușine, câtă trădare, câtă apostazie, în timp ce toți preoții și cinstiții Ierarhi cu obștile lor tac.
Gabriela Naghi

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. Doamne ajuta! Eu sunt un tanar care acceseaza acest site zilnic si de multa vreme! O fac cu mare interes si pasiune….. Va felicit pentru ce postati pe acest site! Sunt vremuri urate……tulburi……insa eu ma bucur de faptul ca inca mai avem rugaciunea si oameni ca dumneavostra sa ne releve adevarul! Mi ar placea sa va cunosc. Eu sunt din Botosani.

    1. Doamne, ajută! Să-ti fie spre mantuire tot ce citesti si cand va randui bunul Dumnezeu o sa ne si cunosti.
      Unde mergi la slujbe?

  2. Nu știu câți ați observat simbolul necuratului, în chipul “torței” în timp ce se intona imnul masonic you rase me up, din reportajul trinitas. Mi-a mi-a adus aminte de vremurile proorocite de Sfinții Părinți când Patriarhul îl va întâmpina pe antihrist. Reportajul aici (min 7): https://www.youtube.com/watch?v=cj6FDksIz3M

    As vrea să aduc aminte, în caz că a uitat careva, că simboluri ale credinței sunt Sfânta Cruce și Sfânta Evanghelie, după cum vedem și în icoane, iar nu torța iluminării de satana.

  3. Parerea mea e ca Ierarhii ecumenisti au o filozofie catolica.Altfel nu se explica faptele astea.Cum cred ei ca pot ajuta tinerii in felul asta .Cu muzica,cu dans.Nici urma de invatatura Sfintilor Parinti despre trezvie,despre ferirea de pacate,despre ferirea de industria divertismentului,nimic mantuitor.Si daca poate mai le spune cate ceva tot le face rau cu altele.Am auzit acolo indemn la apostolie ,la unitate.Parca le-ar fi vorbit unor calugari nu unor tineri care probabil nu intelegeau mai mult de 10 la suta din ce li se spunea.In legatura cu flacara aceea mai au putin si o dau in ocultism.Probabil ca vor sa exprime prin ea pe Domnul Iisus Hristos gandindu-ma la ce inseamna lumanarea in invatatura Ortodoxa,altfel nu imi explic ce inteles are .In loc de acea torta trebuia sa fie adusa o icoana sau moastele vreunui sfant ca oamenii sa treaca sa se inchine ei.Asa cu flacara ce folosc aduc oamenilor?Se vede clar prezenta unui plan nou de incercare de mantuire a oamenilor.Nemantuitor parerea mea.

  4. In cadrul adunarii de la Sibiu ,ITO 2018,s-au folosit mai multe simboluri masonice,din care amintim purtarea tortei de catre doi tineri,si crucea patee ale carei brate au in capete,desenate cate un cerc la prima vedere.
    Nu trebuie sa uitam ca francmasonii cred că aceste simboluri au puteri speciale, care sunt capabile să afecteze oamenii. De aici, importanţa acordată de francmasoni acestor simboluri.

    Torta este un binecunoscut si venerat simbol masonic din toate timpurile.Ritualul aprinderii tortei olimpice, nu presupune doar aprinderea unei flăcări în faţa a milioane de oameni pe stadionul principal unde au loc jocurile olimpice, ci un întreg periplu al flăcării respective prin întreaga lume marcat de dansuri, concerte şi mulţimi mari de oameni ce salută trecerea flăcării olimpice. Deci este vorba şi în acest caz de o adorare mascată la nivel mondial a purtătorului de lumină, Lucifer.
    Simbolismul adorării lui Lucifer este dat de catre purtătorul tortei,care apare în mod public, în locuri sau în cadrul unor evenimente de mare amploare, ce angrenează milioane de persoane. Şi toate aceste „ritualuri” se petrec pe faţă, la lumina zilei, ascunse de ochii celor ignoranţi doar de propria lor neştiinţă. Lucifer este slavit ca fiind purtatorul de lumina al masonilor [Albert Pike, Morals and Dogma of Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonery, p.321, 19-th Degree of Grand Pontiff]
    In imaginea de la inceputul articolului,din ziarul Lumina, se observa torta predata in mijlocul Bisericii,tinerilor din Mitropolia Olteniei.Este o imagine blasfemiatoare,de care se fac vinovati,cei care au pus la cale acest „tambalau”de sorginte masonica si antihristica.
    http://ziarullumina.ro/ito-2018-la-final-136963.html
    Cat priveste simbolismul cercurilor(aparente)de la capetele crucii masonice,ele reprezinta de fapt sarpele incolcit care isi musca coada„Pentru egipteni era simbolul „Intelepciunii Divine” cand era exagerat ca marime; iar cand isi prindea coada cu gura simbolizeaza „Eternitatea.” Toti paganii, din toate erele, considerau sarpele ca fiind simbolul Intelepciunii. In cartea satanica”Magic Symbols” se spune „…trebuie sa vedem implicatiile mai profunde ale sarpelui ca simbol al intelepciunii.”
    Albert Pike, in cartea sa , „Morals and Dogma”, vorbeste mult despre importanta venerarii sarpelui in diverse religii mistice ale antichitatii. ” Masoneria este identica misterelor din antichitate” ceea ce inseamna ca invataturile lor provin din religiile pagane,satanice, oculte ale antichitatii.

    „Serpii sunt gardienii inceputului vietii si al nemuririi si de asemenea ai bogatiei spirituale din conurile ascunse… sarpele este forta vie care determina nasterea si renasterea si prin urmare este legat de „Roata Vietii”…”[Cirlot,”A dictionary of symbols”,p 286-288].
    Sarpele este considerat pe plan universal ca fiind simbolul legitim al Francmasoneriei.” [George Oliver, „Sings and Symbols, New York, Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1906, p. 36]. Iata inca o recunoastere a faptului ca Francmasoneria se inchina lui Lucifer.

    „Sarpele este simbolul si prototipul Salvatorului Universului, care rascumpara lumile dezvaluindu-se in fata creaturii si daruindu-i atat binele cat si raul.”[Manly P. Hall, mason de grad 33, „The Secret Teachings of All Ages”, the Philosophical Research Society Press, p. IXXXVIII]. Puteti sa va imaginati o blasfemie mai mare? Francmasonii considera sarpele ca fiind salvatorul universului. Aceasta declaratie indrazneata si condamnabila nu a fost facuta pentru ochiul public, deoarece aceasta carte a fost publicata sub deviza „strict secret”. Acum intelegeti de ce Francmasoneria este o organizatie secreta si de ce interzice cu desavarsire divulgarea secretelor sale, promitand pedepse aspre.

  5. Ne intristam,dar ne mentinem constiinta treaza ,in a avertiza pe cei care inca mai lenevesc in reverii,sa se trezeasca la crunta realitate.
    Iata ce avertiza in 2016,Arhimandritul Lazar((Abashidze):
    „Acum totul depinde de noi; și ceea ce este cel mai înspăimântător este faptul că oamenii sunt tăcuti. Preoții și clerul sunt tăcuti, și numai rareori auzi o voce de avertizare. Daca nu vor striga despre pericolul ce se apropie, în cazul în care nu protesteaza, în cazul în care nu trezesc creștini pentru a lupta cu acest rău, în cazul în care nu isi vin in fire, acesti oameni care au apostaziat de la Hristos – atunci ușa se va deschide larg și covorul va fi pregatit pentru ca antihrist să intre in Georgia.(n.m.Romania)

    Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii (Ps. 110). Si liberarea din frica este inceputul nebuniei!”

    Spunea in 2015,Constantin Necula:
    „*Le promit tinerilor ca, la primul concert rock din Piata Mare, voi fi alaturi de ei, in sutana si cu crucea la gat. Este o muzica pe care o ascult uneori si care ma linisteste. Dar, mai presus de asta, vreau sa le arat tinerilor ca intotdeauna voi fi alaturi de ei. Poate, la batranete, chiar o sa scriu o carte despre tineri”, a spus Constantin Necula citat de Turnul Sfatului.

    „Am spus ca ascult muzica rock. Am spus-o public si o sa-mi atrag probabil cateva simpatii de la fratii mei preoti, dar asta e mai putin important. Ce vreau sa intelegeti este ca dincolo de reverende stau oameni, ca in reverendele acestea sunt imbracati oameni, nu sunt imbracati niste maimutoi, sau niste teleghidati”, a adaugat parintele.
    „Pr. Necula fiind prins in himera cu “imaginea bisericii” si-a asumat deja un razboi, o cruce, care nu stim cat de mantuitoare sunt. Daca nu ne-ar pasa, nu l-am avertiza. Nu ne-ar fi greu sa batem din palme si sa ne alaturam si noi corului zambitorilor si frematatorilor care il aplauda si zic: “asa da preot, de astia avem nevoie”. Mai nou, din interviuri, cam reiese ca parintele are si o “echipa” cu care “evanghelizeaza” Romania, mergand pe la conferinte, lansari de carte si emisiuni TV, prin tara si strainatati. Teama ne este ca in curand, Pr. Necula sa nu aiba si o biserica proprie: “Ministry of Public Image of Christ” – cam asa ar suna in engleza un posibil nume. Dar nu riscul “brandului” pr. Necula ne ingrijoreaza cat teama de “trendul Necula”. Tare mi-e teama ca preotii sa nu inceapa sa vorbeasca misto pe la predici si prin biserici, doar ca sa ii atraga si pe “caldicei”. Sincer, inca vreau sa mai aud “citari sforaitoare” si “cantari pe nas” (o alta expresie marca Necula folosita cu privire la psaltii bisericesti – in opozitie cu tinerii ciresari sau baietii de cartier – nici nu mai stiu contextul, atat de veche e formula).”comenteaza jurnalistul controversat, Gigel Chiazna[Informatician, webmaster de site-uri ortodoxe, membru al asociatiei „Ortodoxronet”]

    *https://www.agerpres.ro/social/2015/11/06/preotul-constantin-necula-ascult-rock-fm-zilnic-i-am-cumparat-fiicei-tricou-din-hard-rock-13-33-12

  6. Cred ca logo-ul a vrut sa transmita mesajul: unitate in credinta. Bratele crucii pot fi vazute si ca niste oameni. Cercurile sunt capetele oamenilor iar culoarea diferita a lor si a semicercurilor dau impresia ca formeaza o hora.

    Pare frumos la prima vedere insa imi face impresia, alaturi de logo-ul mitingului diasporei din 10 august unde erau trei oameni intr-un cerc, ca prin acest simbolism ne apropiem de duhul noii ere, a imparatiei omului de pe pamant la care lucreaza evreii si pe care o asteapta atatia altii, ce este marcata de cifra 6.

    Daca in logo-ul diasporei se identificau usor 3 de 6 iata ca si aici, prin diferentiere coloristica, se pot vedea la capetele fiecarui brat al crucii cate 2 de 6 “imbratisati” (or fi probabil barbatul si femeia familiei firesti la care facea referire prezentatorul cand a indicat simbolismul perechii de tineri ce au adus torta pe scena).

    Iata asadar cum razbate duhul acestor manifestatii dincolo de cele exprimate oficial. Se vede, pentru cine are ochi sa vada, deoarece “pomul dupa roade se cunoaste”.

    Din pacate totul se petrece cu mare viclenie si dupa cum bine observa cineva mai sus duhul se schimba de la an la an. Este evidenta pentru toata lumea lipsa de respect pentru slujba si atractia catre spectacol. Este fatisa asadar renuntarea la Imparatia lui Dumnezeu pentru imparatia omului, o alegere libera a celor prezenti ce si-au insusit cu bucurie duhul organizatorilor..

  7. Sa va fie rusine! Nu este adevărat nimic din ce spuneti! Acolo a foat unitate si comuniune! Toti ne-am bucurat de acele zile minunate! Voi însă încercați să opriti tot ceea ce este frumos si bun pentru noi tinerii! Voi instaurat antihristul. V-ati rupt de biserica adică v-ați făcut schismati, nu mai aveti comuniune! In afara bisericii nu exista mântuire! Înainte a lui Dumnezeu veti da raspuns pentru ceea ce faceti!

    1. Dupa modul cum ai inteles ca suntem schismatici, la fel ai inteles si Ortodoxia. Tendinta spre astfel de adulari ca la ITO, muzica ce o ascultati, pastorii ce va indruma s.a.m.d. constituie terenul pregatit de voi pentru antihrist. Si nu veti mai face nicio diferenta. O sa spuneti ca-i… ortodoxie.

  8. Să ne rugăm totuși pentru mintea cea de pe urmă de care aveți nevoie voi cei care pentru „jurnalismul independent” de pe acest portal investiți timp, resurse și alte asemenea.
    Asemenea inepții precum cele de aici, e drept, greu se găsesc. Teoria conspirației, scormonirea inutilă a rahatului, ca în articolul de față nu fac altceva decât să creeze premisele punerii la zid a Ortodoxiei, să ofere oportunitatea și-asa hoardelor de contestatari să arate cu degetul spre „Ev Mediul” bisericesc.
    Asigurați-vă, întâi de toate, că înțelegeți fenomenul ITO. Racordați-vă la realitățile momentului și nevoile tinerilor. Gândiți de 10 ori înainte să înnoroiți o tradiție în formare care adună-n simțire și rugăciune mii de tineri. Participați la astfel de întâlniri ca să împărtășiți Duhul și să gustați din experiența unică și sentimentul de apartenență – atât de necesar – pe care tinerii îl resimt.
    În rest, până la următoarea mizerie jurnalistică de la fel de proastă calitate, noi, cei peste 4000 de tineri care simțim, trăim și împărtășim Ortodoxia, vă asigurăm de rugăciunea pe care-o înălțăm spre luminarea minții voastre.

    1. Multumim, dar va rugam sa ne scutiti de rugaciunile voastre ecumeniste! Mai bine rugati-va pentru ierarhii care ne vand credinta la targurile masonice.

  9. Buna seara! Reprosul urmator critica, subliniez, modul de percepere a situatiei, iar nu persoana. Am fost,pentru prima data,in randul tinerilor care s-au bucurat impreuna de cele 3-4 zile petrecute la ITO in Sibiu. Zile de bucurie sfanta! Ori, poate, considerati blasfemie rugaciunile de dimineata si de seara, slujbele organizate astfel incat sa acopere participarea tuturor tinerilor la Jertfa Mantuitorului, sinceritatea si curajul marturisirii parintelui Necula ce scoate la iveala realul lumii secularizate si abordeaza tinerii intr-un mod “ca de la egal la egal”, incercand sa sustina desavarsirea completarii idealului tinerilor cu cel al Bisericii?

  10. Bunul Dumnezeu sa ne ierte !
    Mai e vreme de trezire din acest somn al ratiunii in care, uite cum ii mana, pe bietii tineri, lupii imbracati in blana de oaie ? Stiu ca e vai de aceia care-i vor sminti pe cei mici ! Ma intreb daca vor pieri si cei mici sau au circumstante atenuante ? Caci vreme de indreptare s-ar putea sa nu mai fie ! Iar lupii sunt tot mai multi. Adevaratii pastori s-au cam dus, sau sunt pititi prin locuri ascunse. Bruiajul informatic e mare. Puterea discernerii e mica. Plang sufltele in noi de zadarnicie !
    Ne mai ramane rugaciunea, “cu suletele in iad dar sa nu deznadajduim” ! Adevarat ce au zis parintii sfinti ca vremurile din urma vor fi crunte ! Si e doar inceputul sfarsitului !
    Domnul sa fie cu noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button