Vocativ: Prima femeie din istoria saudită care riscă să fie executată pentru activism, 23 august 2018
Procurorii saudiți au cerut pedeapsa cu moartea pentru o activistă pentru drepturile omului, care ar putea fi astfel, prima femeie din istoria țării, care ar fi executată pentru activism, au spus activiștii pentru drepturile omului.
Israa al-Ghomgham, în vârstă de 29 de ani, a fost arestată în 2015 pentru participarea la protestele antiguvernamentale și pentru că a apărat drepturile omului pe site-urile de social media, a spus Human Rights Watch. La vremea aceea, ea ar fi militat să se pună capăt discriminării anti-siite într-o țară majoritară sunită. Împreună cu ea și soțul a fost arestat, relatează NBC News.
Al-Ghomgham este închisă și se confruntă cu acuzații legate de activismul ei pașnic, a declarat Human Rights Watch, citat de fox news.
Vocativ: Activista anti-guvern Esra al-Ghamgam a fost decapitată în Arabia Saudită, 26 august 2018
După cum anunțam deja în Prima femeie din istoria saudită care riscă să fie executată pentru activism. Tragedia s-a produs: Activista anti-guvern Esra al-Ghamgam a fost decapitată duminică, 19 august, în Arabia Saudită.
Presa relatează că Esra al-Ghamgam a fost reținută împreună cu soțul ei Seyyed Jafar Musa Hashem în zona Qatif de Est Quatah încă din decembrie 2015. Arestarea lui Esra și Musa a fost răspunsul guvernului la activitățile „anti-establishment“ efectuat din cei doi. Niciunul dintre aceștia nu a fost totuși vinovat de crime sângeroase. Esra a fost condamnată la moarte pentru participarea la protestele pașnice din regiune, pentru a încuraja democrația și eliberarea deținuților politici.
Deja peste 75 de persoane au fost decapitate în 2018, iar numărul lor este în creștere, având în vedere că sunt alți 51 de arestați care așteaptă să execute pedeapsa cu moartea.
După cum sa raportat de către YCJ, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a încercat să se prezinte ca un inițiator de reforme sociale și promisiuni de liberalizare. În luna mai a eliminat interdicția femeilor de a conduce mașina, însă, în ce privește astfel de cazuri, pare că este neputincios.
Unii spun insa ca n-a fost inca decapitata:
https://www.valuewalk.com/2018/08/esra-al-ghamgam-woman-activist-saudi-arabia/
Toate statele care se consideră civilizate ar trebui să suspende pe termen nedeterminat relațiile diplomatice și comerciale cu Arabia Saudită.
Aici se vede dubla măsură a Europei și a SUA.
Arabia Saudita este proprietatea familiei Saud.
In casa lui, capul familiei hotaraste „ce si cum” se face, nu organizatiile straine.
Nu este dubla masura ci alt tip de relatie dintre statul-corporatie (cam toate „tarile”!) si o entitate puternica dar particulara unde „democratia”, libertatile „cetatenesti” nu reprezinta nimic.
Cine in familie pune la vot decizia pe care o are de luat?
Sigur ca sotii se consuilta dar se ingaduie, cat timp isi pastreaza fiecare „locul”.
In ziua de azi, de-atata feminism si drepturile omului nu mai ai ltimp sa discerni ca atacurile psihologice, mentale sint permanente si peste to, doar-doar sa nu ai liniste sa te aduni, sa gandesti ci sa reactionezi automat conform programarii mentale media si digitala.