30 iulie 2007 – A fost ucis Patriarhul Teoctist

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Toader Arăpașu s-a nascut la 7 februarie 1915.

Conform ro.wikipedia la începutul anului 1947 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a retras rangul de arhimandrit, din cauza poziției sale procomuniste. Decizia Sfântului Sinod este publicată în periodicul oficial al Patriarhiei Române, revista „Biserica Ortodoxă Română”, nr. 1-3 din ianuarie-martie 1947. Raportul spune că Teoctist Arăpașu s-a asociat cu arhiereul-vicar Justinian Marina, prelat perceput de asemenea ca procomunist, care-și submina superiorul, mitropolitul Irineu Mihălcescu al Moldovei, prin atacuri în presa cotidiană. Autoritățile comuniste au organizat în paralel scoaterea lui Irineu Mihălcescu din scaunul de mitropolit și înlocuirea sa cu Justinian Marina, fapt care a facilitat ascensiunea lui Teoctist Arăpașu, apropiatului său.

După moartea Patriarhului Iustin Moisescu la 31 iulie 1986, IPS Mitropolit Teoctist a devenit locțiitor de patriarh. La 9 noiembrie 1986 este ales în urma votului Colegiului Electoral Bisericesc ca arhiepiscop al Bucureștilor, mitropolit al Ungrovlahiei și patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, fiind întronizat la 16 noiembrie 1986 în Catedrala Patriarhală din București de către mitropoliții țării, Antonie al Transilvaniei, Nestor al Olteniei și Nicolae al Banatului, în prezența membrilor Sfântului Sinod, a patriarhilor Ierusalimului și Bulgariei, a reprezentanților tuturor Bisericilor Ortodoxe, ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericilor Protestante și a reprezentanților forurilor de Stat.

A participat la Conferința mondială a Comisiei „Credință și Constituție” a Consiliului Ecumenic al Bisericilor, la Montreal (1963), vizitând atunci o serie de parohii românesti din Canada, la întâlnirea ecumenică de la Chantilly-Franța (1978), a opta Adunare Generală a Conferinței Bisericilor Europene din Chania-Creta (1979), când a fost ales membru în Comitetul consultativ, a doua Conferință panortodoxă presinodală (Chambesy, 1982), la lucrările Prezidiului și Comitetului Consultativ de la Oxford (1993) etc.

Cititi va rugam si:

A fost ucis: A fost omorat Patriarhul? – articol din ZIUA de azi, 3 august

3 thoughts on “30 iulie 2007 – A fost ucis Patriarhul Teoctist”

  1. Era nevoie de „un suflu nou” în Biserica Ortodoxă, așa percepem această schimbare. Ca și-n cazul Papei Ioan Paul al II-lea, care a dispărut și el urgent din peisajul cotidian. Am intrat astfel într-o nouă etapă, probabil(sigur) cea legată de legiferarea ecumenismului – CRETA – . Astfel că se împlinesc cuvintele: La timpuri noi, oameni „noi” ! Perioada comunistă s-a dovedit a fi depășită, așa că Teoctist „s-a grăbit” să ofere scaunul unui nou lider, un lider după cum sunt vremurile de azi. Da, moartea lui Teoctist pare destul de suspectă, ca și a lui Ioan Paul al II-lea, dealtfel. Probabil că erau cam „învechiți”, sau probabil că „se mișcau cam încet” în raport cu planul New Age. Așa se pare că ar fi fost treaba, desigur atunci când privești din lateral. Ceea ce știm sau vedem cu proprii noștri ochi este că ecumenismul a fost legiferat în 2016 la pseudo-Sinodul din Creta. Deci, putem spune că unii și-au cam atins primul punct din plan. Ce și-or fi spus ei, cei care au semnat hotărârile eretice din Creta: Dacă merge cu prosteala, căci merge încă de pe vremea comunismului, de ce să nu folosim această oportunitate ?, căci mulți văd(cele ce se-ntâmplă), dar puțini pricep; iar pe cei care totuși pricep, pe aceștia îi scoatem din „registre” deoarece sunt (cam) „fanatici”. Nu știu cum a fost ca prelat Teoctist, dar „posturile bune” nu se obțineau cu „puțin efort”. Dar acum cum o mai fi? Ceea ce știm este că Daniel a spus când și-a luat mandatul(momentul este înregistrat video, căci a apărut pe unul din canalele TV), că va continua pe linia lui Teoctist, chiar dacă această frază făcea referire la Catedrala Mântuirii Neamului. Și cum ceea ce spune omul este sfânt, chiar dacă o spune într-un alt context, noi ne-am grăbit să-l credem pe cuvânt pe Daniel.
    S-ar părea că numele acestei Catedrale nu este unul care să nu aibă legătură cu ceea ce cuvintele exprimă, căci odată cu ea(catedrala) s-ar părea că vine și………ECUMENISMUL, deci și lupta pentru salvarea Ortodoxiei pierdută în Creta, luptă care, desigur, își va avea martirii ei. Poate că de aici îi vine numele acestei catedrale(CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI), nu? Dacă mă înșel cumva, vă rog să mă iertați. Cine știe, poate că pe pereții acestei catedrale urmează a fi pictați, după „tulburarea” aceasta, mărturisitorii din închisorile comuniste dimpreună cu frații lor de același sânge, frați întru Adevărul călcat în picioare în Creta. Om fi oare vrednici de Părintele nostru Justin Pârvu? Vom vedea.
    Doamne ajută !

    1. Au gasit(format) pe unul mai obedient si mai anti- Hrist, imaginea elitelor interne si internationale, adica „omul potrivit” la „locul ravnit”, de unde ii dirijeaza pe toti crestinii caldicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X