Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit, luni, la Helsinki, în încercarea de a îmbunătăţi relaţiile între Statele Unite şi Rusia. În conferința de presă comună susținută ulterior, cei doi au descris întâlnirea ca fiind una ”fructuoasă”.
LIVE TEXT CU DECLARAȚIILE FĂCUTE DE CEI DOI LIDERI
Președintele rus Vladimir Putin a fost cel care a deschis conferința de presă comună și a descris întâlnirea cu președintele Trump ca fiind una sinceră și de afaceri. Acesta a spus că întâlnirea a avut succes și că au avut parte de o ”rundă fructuoasă de negocieri”.
Vladimir Putin a recunoscut în fața jurnaliștilor că relația SUA – Rusia a fost complicată.
“Războiul rece s-a terminat”, a transmis Vladimir Putin, catalogând discuțiile cu Donald Trump ca fiind ”sincere și utile”.
Putin a precizat că au discutat despre combaterea terorismului și a securității cibernetice. Acesta a afirmat că interesele Rusia și ale SUA nu corespund întotdeauna, dar ”interesele suprapuse abundă”. Acesta a vorbit despre Siria și cum să aducă refugiații acasă, dar și despre felul în care SUA și Rusia au comunicat despre intervențiile militare de acolo. Liderul de la Kremlin s-a declarat ”bucuros” că problemele cu Coreea de Nord ”au început să se rezolve”.
”Am fost de acord, eu și președintele Trump, să organizăm un grup de lucru la nivel înalt” al Rusiei și al oamenilor de afaceri americani, a continuat Putin.
Trump, cel care a deschis subiectul despre implicarea rușilor în alegerile prezidențiale din 2016
Putin a precizat că Trump a fost cel care a ridicat problema amestecării rușilor în alegerile prezidențiale din SUA.
”A trebuit să repet ceea ce am spus mai devreme, inclusiv în întâlnirile personale cu președintele, Rusia nu a intervenit niciodată și nu intenționează să intervină în politica internă a SUA, inclusiv în alegeri”, a spus Putin.
El a spus că ”dacă apare orice fel de material sau astfel de lucruri”, este gata să le discute împreună.
”Relația noastră s-a schimbat încă de acum patru ore”
Donald Trump a precizat că dialogul cu Putin a fost unul ”direct, deschis, profund productiv. A mers foarte bine”. El l-a lăudat pe omologul său pentru modul în care Rusia a organizat Cupa Mondială și performanța echipei naționale la turneu.
“Dezacordurile dintre cele două țări sunt bine cunoscute, iar astăzi am discutat cu președintele Putin”, a spus Trump, care a precizat că pentru a aborda problemele lumii, cele două țări vor trebui să colaboreze.
”Chiar și în timpul tensiunilor Războiului Rece, când lumea arăta mult diferită decât în prezent, Rusia și SUA au reușit să mențină un dialog puternic”, a spus Trump.
”Relația noastră nu a fost niciodată mai rea decât este acum. Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat încă de acum patru ore”, a continuat liderul american.
Trump, despre implicarea celor două țări în războiul din Siria
Trump declară că SUA și Rusia “ar putea salva sute de mii de vieți” în Siria. “A fost o zi foarte constructivă, câteva ore constructive, pe care le-am petrecut împreună”. “Sunt sigur că ne vom întâlni din nou în viitor, adesea”.
Un reporter american l-a întrebat pe liderul de la Casa Albă despre tweet-ul de dimineață în care a spus că ”nebunia și prostia” americanilor au afectat relația dintre SUA și Rusia. ”Eu cred că ambele țări sunt responsabile. Cred că și SUA au procedat prost, cred că am fost cu toții nebuni. Cred că suntem cu toții de vină”, a spus Trump.
Întrebat despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, Trump a spus: ”Nu a existat nicio coliziunea. Am învins-o cu ușurință pe Hillary Clinton”, spunând că aceste zvonuri au aut un impact negativ asupra relației dintre ”cele două mari puteri nucleare ale lumii”.
”Mi-am dorit ca Trump să câștige pentru că a vorbit despre normalizarea relațiilor rusești”, a intrvenit Putin.
Vladimir Putin i-a oferi un cadou omologului său
Putin i-a oferit o minge de la Cupa Mondială lui Trump, care a spus că fiului său cu siguranță în va plăcea și a aruncat-o în public, aparent către Melania, soția sa.
În momentul în care jurnalistul AP Jonathan Lemire îi solicită lui Trump să-l întrebe despre implicarea în alegerile din SUA în fața camerelor, președintele american vorbește extensiv despre serverele FBI și despre email-urile lui Hillary Clinton.
Putin a cerut să comenteze. “Eu însumi eram un ofițer inteligent”, spune el.
“Cred că Rusia este un stat democratic și sper că nu negați acest drept țării voastre. Credeți că SUA este o democrație?”, s-a întrebat Putin, care a susținut că dacă SUA este o democrație, această chestiune trebuie rezolvată în instanță.
Putin nu a neagat că ar deține informații despre Trump
Crimeea, un subiect care nu a fost adus în discuție despre niciunul dintre cei doi șefi de stat, a fost menționat în cadrul conferinței de presă de un jurnalist AP. Putin a susținut atunci că Trump ”continuă să susțină că anexarea este ilegală. Punctul nostru de vedere este diferit”, a continuat liderul rus.
Ulterior, Putin a răspuns la întrebarea potrivit căreia ar deține informații despre Trump:
”Am auzit aceste zvonuri. Când președintele Trump a vizitat Moscova, nu știam nici măcar că e la Moscova. Nimeni nu m-a informat că este la Moscova. Vă rugăm să nu luați în considerare aceste probleme”.
Trump a intervenit.
”Dacă ar fi avut, aș fi ieșit cu mult timp în urmă”
ALERTĂ – Germania reacționează OFICIAL: acuzații EXPLOZIVE pentru SUA și Donald Trump
„Preşedintele SUA, Donald Trump, provoacă, urmăreşte destrămarea Uniunii Europene”, a declarat luni Michael Roth, secretar de stat în Ministerul german de Externe responsabil de Afaceri europene.
„Donald Trump ne-a catalogat drept adversari, noi nu vedem lucrurile în acest fel. UE nu trebuie să ignore afirmaţiile neadevărate şi neconstructive ale preşedintelui SUA. Europa trebuie să ajungă la un nivel necesar al unităţii pentru a fi luată în serios. Nemulţumirile individuale nu vor ajuta”, a subliniat Michael Roth, citat de site-ul agenţiei Reuters.
La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a remarcat că disensiunile între SUA şi UE s-au accentuat „de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump”.
„Europa trebuie să devină suverană şi să aibă încredere în sine. Nu ne mai putem baza în totalitate pe Casa Albă”, a afirmat Heiko Maas, citat de publicaţia Westdeutsche Allgemeine Zeitung.
Preşedintele Donald Trump a afirmat că Uniunea Europeană se numără printre „adversarii” Statelor Unite la capitolul relaţii comerciale, replica preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, fiind că liderul de la Casa Albă răspândeşte „ştiri false”.
Întrebat, într-un interviu acordat CBS News, care sunt cei mai mari adversari la nivel mondial, Donald Trump a răspuns: „Ei bine, cred că avem mulţi adversari. Eu cred că Uniunea Europeană este un adversar, mă refer la ce ne fac în materie de comerţ. Acum, nu v-aţi gândi la Uniunea Europeană, dar este un adversar. Rusia este un adversar din anumite puncte de vedere. China este adversar din punct de vedere economic, categoric este adversar. Dar acest lucru nu înseamnă că sunt răi. Nu înseamnă nimic. Înseamnă că sunt competitivi”. „Îi respect pe liderii acestor ţări. Dar, din punct de vedere comercial, profită de pe urma noastră, iar multe dintre aceste ţări sunt în NATO şi nu îşi achită contribuţiile”, a spus Donald Trump în interviul acordat din staţiunea Turnberry (Scoţia), în care a jucat golf sâmbătă şi duminică, înainte de întâlnirea pe care o va avea luni, în Finlanda, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a replicat dur la afirmaţiile lui Donald Trump. „America şi UE sunt cei mai buni prieteni. Oricine spune că sunt adversari răspândeşte ştiri false”, a transmis Donald Tusk prin Twitter.
Mai mulţi senatori republicani şi un fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) au condamnat lipsa oricărui accent critic la adresa Rusiei din partea lui Trump şi faptul că el a acceptat dezminţirile lui Putin privind amestecul Moscovei în alegerile americane. Mai mult, preşedintele american a afirmat despre propria ţară că s-a comportat într-un mod stupid în relaţia cu Rusia, scrie agerpres.ro.
John Brennan, fost director al CIA, a sugerat că preşedintele ar trebui destituit: „Spectacolul lui Donald Trump la conferinţa de presă de la Helsinki se ridică la nivelul ‘infracţiuni şi abateri de conduită grave’ şi îl depăşeşte. N-a lipsit nimic până la trădare. Nu doar că comentariile lui Trump au fost imbecile, ci el e cu totul în buzunarul lui Putin. Patrioţi Republicani, unde sunteţi???”, a scris el pe Twitter.
Senatorul republican Lindsay Graham şi-a făcut cunoscută părerea prin intermediul aceleiaşi reţele sociale. „Ocazie ratată de preşedintele Trump de a trage la răspundere cu fermitate Rusia pentru amestecul din 2016 şi pentru a transmite un avertisment puternic cu privire la viitoarele alegeri. Acest răspuns al lui Trump va fi considerat de Rusia ca un semn de slăbiciune şi va crea mult mai multe probleme decât rezolvă”, a scris el.
Un alt senator din Partidul Republican, pe care îl reprezintă şi preşedintele Trump, a declarat: „N-aş fi crezut niciodată că voi apuca ziua în care preşedintele nostru american va sta pe scenă alături de preşedintele rus şi va da vina pe Statele Unite pentru agresiunea Rusiei. E ruşinos”.
La conferinţa de presă comună cu Putin, Trump a fost întrebat dacă vina pentru relaţiile bilaterale proaste este în întregime a Rusiei. „Cred că SUA au fost proaste. Am fost proşti cu toţii”, a răspuns el, apoi a schimbat vorba, trecând la victoria sa în alegerile prezidenţiale din 2016: „Eu am învins-o pe Hillary Clinton uşor şi noi am învins-o cinstit. Am câştigat acea competiţie şi e ruşinos că poate fi chiar şi un norişor deasupra”.
Despre amestecul Rusiei în alegerile respective, anchetat de un procuror independent şi denunţat de serviciile de informaţii americane, Trump a declarat: „Nu văd niciun motiv să fie Rusia. Preşedintele Putin a fost foarte ferm şi puternic în dezminţirea sa de azi”. Răspunsul său a venit în contextul în care procurorul special Robert Mueller a obţinut zilele trecute inculparea a 12 agenţi ai GRU, serviciul de spionaj al armatei ruse, pentru piratarea computerelor unor oficiali ai campaniei electorale a lui Clinton.
Chiar înainte de începerea summitului, Trump şi-a acuzat ţara printr-un mesaj în reţeaua Twitter în care se referă şi la ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din Statele Unite: „Relaţia noastră cu Rusia n-a fost NICIODATĂ mai proastă din cauza multor ani de prostie şi stupiditate din partea SUA şi acum, Vânătoarea de Vrăjitoare Aranjată!”. Ministerul rus de externe a replicat la acest mesaj: „Suntem de acord”.
Întrebat dacă îl consideră pe Putin un adversar, Trump a precizat: „De fapt l-am numit concurent şi este un concurent bun şi cred că termenul concurent este un compliment”.
Concluzia senatorului republican John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA, este că summitul de la Helsinki a fost „o greşeală tragică”. „Nu doar că preşedintele Trump n-a reuşit să spună adevărul despre un adversar; dar, vorbind lumii în numele Americii, preşedintele nostru nu a reuşit să apere tot ce ne face ceea ce suntem – o republică de oameni liberi devotaţi cauzei libertăţii, acasă şi în străinătate”, a arătat el într-o declaraţie scrisă.
Republicanul Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul de la Washington, a atras atenţia că „nu există o echivalenţă morală între Statele Unite şi Rusia, care rămâne ostilă celor mai fundamentale valori şi idealuri ale noastre Statele Unite trebuie să rămână concentrate asupra tragerii la răspundere a Rusiei şi opririi atacurilor josnice ale acesteia la adresa democraţiei”. Ryan a avertizat că „Trump trebuie să-şi dea seama că Rusia nu este aliatul nostru” şi s-a arătat convins că Moscova a intervenit în alegerile prezidenţiale americane.
Stirea prezentata de voi este trunchiata, pentru ca ati preluat-o pe nemestecate din presa oficiala. Lipseste esentialul vizavi de relatia dintre US si Rusia. Lipseste si o parte care se refera la viitorul Romaniei.
Dar de data asta nu o sa mai dezvalui aceste lucruri pentru ca se pare ca vorbesc cu peretii. Ori de cate ori postez ceva important, vad ca apar articole cu pasarele, aselenizari si fotbal in locul informatiilor care merita cu adevarat publicate.
Ma refer la faptul ca nu am regasit informatia cu privire la faptul ca organismul abilitat cu controlul efectelor adverse ale vaccinurilor, nu si-a facut treaba. Acolo erau informatii oficiale, reale, confirmate public.
Acea stire era de rang inalt pentru ca se aplica si Romaniei. Nu se raporteaza efectele nocive si asta e unul din punctele de baza ale luptei cu vaccinurile obligatorii.
N-am nimic cu pasarelele, dar sunt ele mai importante decat un tir sustinut pe cei care doresc vaccinarea fortata a populatiei?
Ortodoxinfo incet incet ia linia „antisistem” de fatada. De ce sa ma chinui sa completez articolul de mai sus cu informatii care nu le gasiti in presa oficiala de la noi, dar sunt in presa oficiala de afara?
Ramanem la fatada? Vreti sa trimit articole cu pasarele? Daca asta vreti, atunci n-o sa fac asta, prefer sa nu mai citesc nimic decat sa pierd timpul asa.
Grigore
Exista stiri, asa oficiale cum sunt ele. Si exista editoriale. Fa o analiza a intalnirii si daca e desteapta, o vom publica la editorial.
Pasarelele sunt intr-un articol despre masacrarea animalelor rare si, da, consideram ca este o tema importanta:
http://ortodoxinfo.ro/2018/07/16/liber-la-vanatoare-de-pasari-si-animale-rare-statul-roman-nu-le-protejeaza/
Articolele despre fotbal sunt cu mult mai mult decat despre fotbal:
http://ortodoxinfo.ro/2018/07/14/campionatul-mondial-de-fotbal-din-rusia-fani-din-intreaga-lume-viziteaza-biserici-si-ramana-impresionati-de-martiriul-tarului-nicolae-al-ii-lea-si-a-familiei-sale/
Aselenenizarile sunt si ele importante in contextul discutiei despre geocentrism.
Dar noi nu scriem doar despre acestea, ci abordam intregul spectru, fiind de fapt sigurul portal de limba romana care o face.
Referitor la vaccin, fa o traducere, daca vrei sa fi cu adevarat util si nu doar chibit pe margine.
Stimati cititori
Cereti prea mult dela un site nefinantat.
Cei care sustin siteul sunt oameni supusi pacatului ca oricare din noi. Daca sunteti cautatori insetati de Adevar, cititi Biblia, Sfintii Parinti, Pidalionul.
Aici e un fel de ziarul libertatea, varianta ortodoxa. Daca nu va stiti tari in credinta, cititi Noul Testament, Psaltirea, Vietile Sfintilor.
Mai ganditi-va ca la un moment dat siteul va dispare sau se va inscrie in normalitatea presei. Poate momentul a si trecut.
Mantuirea e doar la Hristos si la Maica Domnului.
Aici ne relaxam, ne incurajam, atragem politicos atentia asupra problemelor, ne calmam dupa stresul zilnic si … nu stiu ce altceva putem face intr-un loc virtual.
Marea majoritate avem telefon inteligent. Eu m-am inregistrat spunand de trei ori rugaciunea completa „Doamne, Iisuse Hristoase…”, apoi o ascult pe repeat continuu, in casti cand sunt in mijloacele de transport sau calatoresc, si pe speaker cand sunt singur. Si ori de cate ori imi dau seama ce fac, o zic si eu pana vine scaraiotchi si ma opreste. Dar telefonul imi reaminteste, mereu si mereu.
Voi cum va rugati?
16 Iulie 2018 – proclamata cu emfaza de catre masoni inceputul unei Noi Ordini Mondiale aseara Gadea se dadea peste cap cu importanta acestei zile)
de la Min 1: 13: 13
https://youtu.be/Y4xPwEtGeWo
Cica s-a terminat Razboiul Rece?!
Cum comentezi stirea asta, Frate Vasile?
http://www.ziare.com/media/radio/ne-intoarcem-in-timp-radio-europa-libera-revine-in-romania-pentru-a-sustine-valorile-democratice-1521992