Dar, activiștii progresiști vor ca această alternativă să nu existe. De aceea, pe de o parte, ei atacă propagandistic subiectul, încercând să denigreze aceste tabere. Pe de altă parte, iată că aplică exact ceea ce acuză: folosesc ideea de tabere pentru tineret pentru a recruta, dintre ei, viitori agenți care să reproducă ideologia lor radicală. O astfel de tabără este „Girl UP!”, dedicată fetelor de 14-18 ani din câteva județe ale Moldovei: Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui. Parte dintr-o campanie lansată la nivel global, tabăra are misiunea de a iniția tinerele fete în ideologiile de gen.
În tabăra „Girl UP!”, fetele vor fi învățate ce înseamnă
- egalitatea de gen (care nu înseamnă ca femeia este egală cu bărbatul, ci că o persoană poate fi în mod egal un gen sau celălalt);
- stereotipii de gen (adică învață că băieţii sunt băieți doar pentru că sunt îmbrăcați în albastru şi primesc jucării de băieți, iar fetele sunt fete doar pentru că sunt îmbrăcate în roz și primesc păpuși, că, dacă noi părinții i-am lăsa să se dumirească singuri ce sunt ca gen, atunci vor putea ei înșiși să aleagă);
- roluri de gen (adică învață că o femeie este mamă doar pentru că joacă rolul de mamă, rol pe care ar putea foarte bine să îl joace și un bărbat dacă nu am mai fi atât de stereotipi în gândire).
Organizatorul acestei tabere este acelasi cu organizatorul evenimentului din 24.02.2018 din Vrancea. Ceea ce vor învăța fetele în tabăra „GirlUp!” sunt aspecte care au fost explicate deja elevilor din județul Vrancea. Acestora, pe 24 februarie 2018, li s-a spus:
„Cred că este extraordinar de recompensator să facem exercițiul să gȃndim dincolo de binaritatea masculin-feminin, pentru că fiecare avem ȋn noi, fie că e 0,1%, fie că e 70-80%, din genul pe care ȋl/se consideră celălalt; și la fel de bine, și la fel de valabil, sunt acele identități care se numesc non-binare, care nu aparțin nici genului masculin, nici genului feminin, s-ar putea să aparțină amȃndurura ȋn proporții diferite și variabile sau niciunele”. „Identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care se pot combina ȋn orice fel posibil. Eu acum mă identific ca un bărbat trans. Hetero, sacro, romantic și pan-sexual nu mă ȋntreba ce ȋnseamnă, vreau să vă faceți voi exercitiile!”. „Am avut relații de lungă durată cu femei pe care le-am considerat heterosexuale, pentru că eu – și asta vreau să fac mențiunea pentru că persoanele trans s-au săturat să fie reduse la corpul lor, la organele lor genitale; nu vrem să fim reduși la asta. Genul e aici (arată spre propriul cap). Dar există persoane trans care sunt heterosexuale, care pot fi homosexuale și care sunt homosexuale”.
Așadar, în tabăra gratuită „Girl UP!”, sub pretextul emancipării și împuternicii tinerelor, adolescentele noastre vor învăța că genul este diferit de sex și că identitatea lor de gen nu are nicio legătură cu sexul lor biologic. Vor auzi că ele sunt fete nu prin naștere, adică nu pentru că aceasta este identitatea lor naturală, ci pentru că familia și societatea le-a atribuit, în mod artificial, identitatea de femeie. Vor fi îndemnate să perceapă vocația maternității și delicatețea feminină drept opresiune și persecuție, drept ipostaze rușinoase pe care trebuie să le combată nu doar în viața lor, ci și în societate. Vor fi antrenate în discursuri și posturi care să le imprime în minte și în trup omul nou al ideologilor radicale, omul nou rupt de familie, de comunitate, de sens.
Vor fi, astfel, fragilizate psihologic, iar anxietatea lăuntrică în care vor fi aruncate va fi folosită, cinic, pentru a fi direcționată împotriva unor dușmani imaginari: mentalitățile conservatoare, probate și funcționale, etichetate însă drept stereotipuri de gen, biserica și familia. Dacă ne pasă realmente de fetele noastre, atunci să le păzim de astfel de reeducatori ai sexului.