X

VIDEO: In 1967 Ford Corporation se referea la platile electronice de acasa iar in 1982 un studiu prezicea aparitia si impactul Internetului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata si ce putem citi la Nostradamus era inca printre noi in 1982?

Pe 14 iunie 1982, The New York Times a publicat concluziile acestui studiu, care prezicea aparitia si impactul Internetului asupra vietii americanilor. Studiul, deosebit de receptiv la schimbarile pe care avansul tehnologiei le poate aduce pentru omenire si nu doar pentru cetatenii Statelor Unite, arata ca, pana la sfarsitul secolului XX, tehnologia va transforma drastic viata oamenilor in toate domeniile ei: familie, afaceri, invatamant, politica. Noile sisteme de informare – numite in studiu teletex si videotex – vor avea un efect extrem de profund asupra stilului de viata.

Studiul s-a concentrat asupra aparitiei unei industrii noi, nascuta din imbinarea a doua tehnologii mai vechi, comunicatiile si computerele. Adica, asa cum vedem in zilele noastre, comunicare cu ajutorul computerului. Comunicarea fara de care acum ne-ar fi extrem de greu sa supravietuim si care si-a facut loc in viata noastra, devenind indispensabila.

Noul sistem de comunicare va facilita multe din activitatile pe care oamenii le desfasora, spune studiul. Odata intrat in circuit, acest sistem va modifica radical existenta oamenilor. Ei vor putea sa aleaga informatia care le parvine – informatie extrem de stufoasa, am putea sa spunem astazi. Vor putea sa-si creeze propriile ziare – aveau oare cercetatorii in gand chiar si blogurile? Vor putea sa lucreze de acasa, sa-si conduca afacerile de acasa, sa isi faca cumparaturile de acasa.

Pe langa toate astea, extrem de interesant pentru noi acum, intr-o era in care prezenta retelelor de socializare a devenit un element aproape imperativ pentru viata fiecaruia, studiul prezice ca oamenii vor putea socializa de acasa, modificand, in acest fel, si modul in care se creeaza grupurile sociale, ele nemaifiind caracterizate de varsta sau de nivelul social, ci de interesele comune care leaga oamenii intre ei.

In ceea ce priveste politica Statelor Unite, studiul arata ca este posibil sa se renunte in viitor la sistemul bipartid, aparand multe alte grupari, poate sute, pe care oamenii – uniti, cu ajutorul Internetului, de idealuri comune – vor dori sa le sustina. Evident, nu stim ce ne mai rezerva viitorul.

Studiul atrage atentia asupra efectelor secundare negative si asupra pericolelor pe care le aduce cu el noul mod de comunicare. Cele de care, de altfel, chiar suntem afectati in prezent. In primul rand, riscul de crestere masiva a modalitatilor si a zonelor de manipulare si control. Politice si economice, in special. Apoi o invadare fara precedent a intimitatii individului. Eliminarea granitelor dintre casa si serviciu, in cazul lucrului de acasa, va ridica o problema destul de grava, prin cresterea numarului de ore dedicate muncii.

Pe langa acest studiu uimitor de precis in predictiile sale, daca ne intoarcem inca ceva ani in timp, mai exact in 1967, vom descoperi un alt “glob de cristal” si anume un scurt metraj realizat de Philco-Ford Corporation despre cum va arata anul 1999. Puteti vedea, mai jos, o parte din filmul “1999 A.D.”, care prezinta si deci prezice ca, de acasa, cu ajutorul computerului, oamenii vor putea face cumparaturi, vor putea sa monitorizeze ceea ce se intampla in propria casa tot prin intermediul calculatorului si a camerelor de luat vederi, vor putea face plati electronice si vor putea comunica instant in scris.

In loc de incheiere, pot sa va spun ca am scris cele de mai sus de la locul meu de munca, mai exact de acasa, in timp ce am deschisa pagina de Facebook, cea de Twitter si un ziar electronic, pentru a fi in permanenta la curent cu ce se intampla cu prietenii mei si in lume, in timp ce citesc pe diagonala un articol extrem de interesant al unei persoane pe care nu o cunosc dar care este in lista mea de prieteni de pe una din retelele de socializare. Ca sa nu va mai spun ca stau cu castile pe urechi, in caz ca ma suna pe Skype vreun prieten sau vreun coleg.

Dana Olariu

NOTĂ OrtodoxINFO

In 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web . Inventia fiind realizata in cadrul CERN, acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg. Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C).

Despre CERN si legatura sa cu savantii evrei ce au construit prima bomba atomica, cititi va rog:

Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG

Asadar, in 1994 infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C) cu suportul DARPA (pionieri ai internetului)

De-alungul timpului, acest Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) a initiat si dezvoltat (coordonand companii precum Bell Labs, General Electric, MIT, etc.) intre altele: internetul, inteligenta artificiala, realitatea virtuala.

.

Cititi va rog mai multe in articcolul:

World Wide Web. CINE L-A CONCEPUT SI CINE IL STAPANESTE?

Tot DARPA se mai ocupa si cu … HAARP. Cititi va rog si:

VIDEO: HAARP, arma meteorologica (si nu numai)? Detalii importante despre finantatori

Consider ca stiau unde vor sa ajunga, doar ca acum peste 40 de ani nu cunoasteau amanunte de tipul: cum anume vor ajunge acolo.

Asadar nu se lucreaza nici pe departe haotic.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button