X

Ce scrie in Bibliile vechi si noi despre rotundul Pamantului, despre cercul Pamantului si despre cerul ca un cort sau ca o carte de piele pe care o faci sul?

de Saccsiv
Fresca Manastirea Voronet. Ingerii infasoara cerul precum un sul. Cerul e reprezentat prin semnele zodiacale. Foto: https://www.flickr.com/photos/rietje/14696911379/

Rotundul Pamantului

Adeptii Pamantului sferic considera ca rotund inseamna sferic si aduc un argument biblic, anume versetul 31 din capitolul 8 din Pildele lui Solomon din Biblia noua de pe internet:

 

Dezmierdându-mă pe rotundul pământului Lui şi găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor.

 

Puteti citi aici:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=63&cap=8

In Biblia de la 1688 scrie insa:

 

Cand Sa veseliia lumea savarsind, si Sa veseliia intru fiii oamenilor.

  

In Biblia de la 1914 scrie:

 

Cand se veselea lumea savarsind, si se veselea intru fiii oamenilor.

 

Iar la Biblia Anania scrie:

 

când El Se veselea desăvârşindu-ne i lumea şi întru fiii oamenilor Se veselea.

 

Cu nota:

 

synteléo înseamnă „a împlini (a isprăvi, a completa, a desăvârşi) o lucrare“, dar nu singur, ci împreună cu altcineva (syn-teléo). Un argument în plus pentru prezenţa şi împreună-lucrarea Logosului în actul creaţiei.

 

Eu cred ca nici in celelalte variante vechi ale Bibliei, in oricare alte limbi, nu scrie despre vreun rotund al Pamantului in acel verset. Si atunci, de ce scrie despre rotundul Pamantului doar in varianta moderna de pe internet? De ce aceasta adaugire? In alte variante noi, in alte limbi, gasim oare aceeasi adaugire?

Sigur, faptul ca nu scrie de fapt in Sfanta Scriptura, la acest verset, ca Pamantul e rotund, nu inseamna ca el e plat. Dar, repet, de ce aceasta adaugire?

Ba mai rau, nu doar ca s-a adaugat ceva, dar s-a schimbat cu totul intelesul primei parti a respectivului verset. Caci in variantele vechi se veselea savarsind (sau desavarsind, ispravind, completand) lumea iar in varianta noua doar se dezmierda pe un rotund …

 

Cercul Pamantului

Adeptii Pamantului plat considera ca cerc inseamna plat si aduc si ei un argument biblic, anume versetul 22 din capitolul 40 din Isaia, tot din Biblia noua de pe internet:

 

El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor şi îl desface ca un cort de locuit.

 

La:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=40

 

Iata insa ce scrie in Biblia 1688:

 

Cela ce tine incurgiurarea pamantului, si cei ce lacuiesc intru el ca lacustele, Cel ce au intins ca o camara ceriul si au intins ca un cort a lacui

 

Biblia 1914:

 

Cel ce tine incunjurarea pamantului, si au pus pre cei ce lacuesc pre dansul ca niste lacuste; cel ce au pus cerul ca o bolta, si l-a intins ca un cort spre lacuinta

 

Biblia Anania:

 

El este Cel ce-i ţine pământului rotundul;
acei ce-l locuiesc sunt ca nişte lăcuste;
El este Cel care a alcătuit cerul ca pe o cămară
şi ca pe un cort l-a’ntins să fie locuinţă;

 

Asadar, Bibliile noi scriu cerc sau rotund, iar cele vechi scriu despre a inconjura. Verb care poate fi folosit si pentru cerc si pentru bila.

 

Cerul ca un cort

Descrierea e mai sus, la versetul 22 din capitolul 40 din Isaia si e in toate Bibliile. Iar treaba asta e cea mai tare, ea desfiintand total toate basmele astronomilor heliocentristi, adeverind geocetrismul indiferent de varianta: Pamant sferic sau Pamant plat.

Si se insista in Sfanta Scriptura cu aceasta descriere, ca de exemplu la Ps 103:2 Is 44:24 Ir 10:12 Za 12:1

Deci cerul e in jurul Pamantului precum un cort, nicidecum un hau de miliarde de ani lumina prin care se deplaseaza bezmetic Pamantul impreuna cu galaxia Calea Lactee. Si daca e un cort, evident ca nu Pamantul se invarte in jurul a ceva de pe acest cort, fie el Soare sau centrul galaxiei. Ci cele de pe acest cort se invart in jurul Pamantului. Sigur, mai departe sunt cele doua variante: cortul ca un dom peste un Pamant plat sau un cortul ce inconjoara o sfera.

Ba mai mult, in Biblie se face o foarte importanta descriere a ceva ce se va petrece la Sfarsitul Vremurilor cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul.

E vorba despre Apocalipsa, Capitolul 6, versetele 13 si 14, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=6:

 

“Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapădă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie.

Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor.”

 

In vechime cartile erau sub forma de sul.

Deci e limpede ca nu vorbim despre sori gigantici si de distante uriase, precum ni se zice in astronomia oficiala.

Ba mai mult, tot in Sfanta Scriptura, la Facerea, e scris:

 

“Şi a zis Dumnezeu: „Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii,

Şi să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Şi a fost aşa.

A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei şi luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopţii, şi stelele.

Şi le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,

Să cârmuiască ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.

Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a patra.”

 

Asta dupa ce facuse vegetatia in ziua a treia …

Adica mai apoi a facut Soarele, Luna si stelele. Si le-a facut pentru Pamant.

In Sfanta Scriptura de la 1688 cuvintele din Facerea sunt chiar mai clare. Dumnezeu a facut a doua zi o intaritura pe care a numit-o cer. Iar “intru intaritura cerului” puse acei luminatori.

Iar Sfantul Paisie Aghioritul spunea:

 

„Fie ca esti oglinda, fie capac de cutie de conserva, nu stralucesti daca nu cad razele de soare peste tine. Sfintii au stralucit cu razele harului lui Dumnezeu, precum stelele stralucesc cu lumina de la soare!

 

Sfantul Paisie Aghioritul a trait in zilele noastre, deci stia bine varianta oficiala cum ca Soarele e si el o stea iar stelele au lumina proprie. Atunci, de ce o fi spus ceea ce a spus? Evident, pentru ca Soarele nu este si el o mica stea intr-un ocean imens cu multe alte stele …

 

In concluzie

Biblia nu ne lamureste daca Pamantul este sferic sau plat, ceea ce pana la urma nici nu conteaza din moment ce ne lamureste foarte clar ca este fix, deci ca geocentrismul este varianta corecta.

Spusele Sfantului Paisie Aghioritul, coroborate cu cele scrise in Sfanta Scriptura se pot asadar interpreta astfel:

Dumnezeu a facut o intaritura numita cer pe care a pus Soarele, Luna si stelele ca sa lumineze Pamantul. Soarele direct, Luna si stelele functionand precum niste oglinzi ce reflecta tot lumina de la Soare. Iar la Sfarsitul Vremurilor intaritura va fi facuta sul. Cam ca in imaginea de la inceputul articolului.

Categorii
Geocentrism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Daca pamantul ar fi o bila in rotatie precum in imaginea de mai jos, in Romania ar trebui, experimental fiindca in viata de zi cu zi nu am simti, sa gasim ca asupra oricarui obiect actioneaza o forta orientata sud ce face un unghi de 45 grade cu tangenta la pamantul sfera. Aceasta forta este forta centrifuga si daca intrun sistem relationar gen masina cu musca in ea, musca poate zbura linistita fiindca este in admosfera masinii, sau norii, baloanele admosferice in admosfera pamantului, aceasta forta iese din acest tip de sistem SI DACA AR EXISTA EA POATE FI DETERMINATA.
  Ca exemplu, la o persoana de 100 de kg, Fg cu care actioneaza asupra pamantului este de ~ 1000 N, Fc cea ce trage spre sud la unghi de 45 grade cu tangenta este de ~ 2 N.

  Fg=m*g=100kg*10 m/s^2= 1000 N
  Fc=(m*v^2)/R=(100*(1275km/h)^2)/6500km= (100*(354m/s)^2)/6.500.000m=1.93 N

  Rog fizicienii sa o determine prin experimente.

  https://www.google.ro/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-nG19zDPfRDg%2FTm17F74ZavI%2FAAAAAAAABoo%2FhRocslCvIUU%2Fs1600%2FFBD.png&imgrefurl=http%3A%2F%2Fbanksiansphere.blogspot.com%2F2011%2F09%2Fwhy-walking-south-feels-like-walking.html&docid=RdsB5tJJmJMP5M&tbnid=dMi6JapU0Na1bM%3A&vet=1&w=1345&h=1391&bih=812&biw=1164&ved=0ahUKEwjb5JW0h9DbAhWPa5oKHaR6BwkQMwi1ASglMCU&iact=c&ictx=1

 2. Defapt, nici nu mai trebui demonstata eceasta forta.
  Singura demonstartie a inexistentei ei este urmatoarea: se ia o bila si se pune pe o suprafata perfect plana si daca bila pleaca spre sud atunci, evrika, pamantul se invarte, altfel, ca o nefacuta PAMANTUL E FIX.

  De ce ar trebui ca bila pe un plan drept sa o ia spre sud ?
  Simplu, ca Fc descompus pe tangenta la grob este mai mare decat zero. Pentru un corp de 100Kg, Fc descompus pe tangenta este de ~ 1.5 N, suficient de mare incat sa puna o bila pe un plan perfect plat in miscare.

  Deci, Pamantul este FIX.

 3. Exista posibilitatea ca gravitatia sa nu existe de fapt. Totul se reduce la greutatea aerului si celelalte corpuri. Tot ceea ce este mai greu decat aerul cade ier ceea ce este mai usor ca aerul pluteste si se inalta. Putem vedea la cosmonauti , ca odata ce ies din atmosfera pamantului , unde nu mai exista aer , cosmonautii incep sa pluteasca. Sfantul Vasile cel Mare spune in cartea Hexaimeron ,ca corpurile grele au tendinta sa cada, iar pamantul fiind cel mai geru este asezat in partea cea mai de jos , pentru ca nu este nimic mai greu decat pamantul.

 4. Tocmai ti-ai infirmat propria teorie, cand ai zis ca astronautii cand ies din atmosfera plutesc, adica ei experimenteaza forta la nivelul solului sub 100km de atmosfera, iar cand ies din atmosfera, adica intr-un mediu ce se presupune ca e mai usor decat atmosfera, ei atunci experimenteaza forta mai mica, chiar inexistenta, cumva s-a schimbat masa astronautului? Cum ramane cu treaba ca obiectele cele mai grele experimenteaza forta ce-a mai mare?

 5. Nu mi-am expus nici o teorieci am spus doar ca exista posibilitatea. In afara atmosferei este vidul ,iar in vid corpurile plutesc. Eu nu am facut o afirmatie categorica, ci doar am expus o explicatie, care poate sau nu sa fie adevarata.
  Nu vreau sa demonstrez nimic , ci doar i-mi pun niste intrebari . Cred ca trebuie sa ne punem intrebari, nu sa luam afirmatiile stiintei ca fiind adevarate100%. Stiinta nu poate, nici in ziua de azi, sa explice ce este gravitatia, si atunci nu apare un semn de intrebare?

 6. Biblia spune ca a facut Dumnezeu cerul si pamantul. A facut o tarie , numita cer, care desparte apele cele de sub tarie de cele de deasura tariei. Se poate intelege de aici ca apele de pe pamant sunt cele de sub cer/tarie, si cele de desupra cerului/tariei sunt ape care noi nu le vedem pentru ca sunt deasupra tariei. Taria sau cerul poate fi un dom care este ca o protectie pentru pamant. In facere cap.7 v. 11 se spune :”s-au desfacut toate izvoarele adancului celui mare si s-au deschis JGHEABURILE CERULUI”. Asta arata ca Dumnezeu a deschis taria ca apele de deasupra sa se revarse pe pamant si sa-l acopere. E posibil sa fie si asta o explicatie referitor la faptul ca pamantul este plat , in forma de cerc cu un dom protector deasupra.

 7. Fata de textul original , pentru Vechiul Testament textul nu prezinta nici o varianta in ebraica – desigur , pana la litera , textul Noului Testament in limba greaca – ( vezi Ivan Panin ) , traducerile din pacate tradeaza mult textul original iar cele noi mint . Referitor la textul si informatiile ascunse ce se afla in textul biblic a se vedea pe net : codulbibliei.editura-fotini.ro/blog/ .- o privire ortodoxa despre Biblie si a faptului ca ea poarta „Semnatura Lui Dumnezeu ” . Cum noi traim intr-o lume a minciunii , chiar si trimiterile la textul sacru , se fac cu greu caci nu scrie nicaieri crede si nu cerceta ci cercetati scripturile . Netul este acum plin de informatii legate de pamantul plat ,in unele cazuri cu explicatii elevate si credibile . Apreciez articolul . Sunt curios de pareri referitoare la site-ul / blogul recomandat .

 8. Pamantul este plat si fix , argumentul final este APA! Tatal a creat marile si oceanele pentru a fi boloboace gigantice . APA nu isi scimba pozitia geometrica niciodata, ramane orizontala vesnic, incercati sa puneti apa pe o sfera, si rotiti sfera cu viteza sunetului, si obtineti efectul de turma al heliocentrismului! Apocalipsa 14:7. Gravitatia este o dogma fictiva buna la toate intrebarile, dar incapabila sa atraga baloanele cu gaze mai usoare ca aerul. Heliocentrismul este destinat sa ascunda Designul Iteligent al pamantului plat si fix, cu firmament protector; Heliocentrismul include evolutionism, ateism, secularism (avorturi, genocid, geoinginerie, codex alimentarius, etc), transumanism, acceptarea demonilor ca extraterestri, si acceptarea lui Lucifer ca mesia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!