X

Viziunea tulburătoare a companiei Google privind colectarea TOTALĂ a datelor: videoclipul obținut prin anonimat prezintă un viitor în stilul Black Mirror, în care tehnologia ar putea fi utilizată pentru a controla comportamentul unor popoare întregi

de null
google nu e seo evil
Foto: https://seomark.ro/de-ce-minte-google-despre-tehnicile-seo-si-de-ce-e-bine-sa-o-faca/

Viziunea tulburătoare a companiei Google privind colectarea TOTALĂ a datelor: videoclipul obținut prin anonimat prezintă un viitor în stilul Black Mirror (Oglinda Întunecată – Serial TV n.t.) în care tehnologia ar putea fi utilizată pentru a controla comportamentul unor popoare întregi

  • Videoclipul a fost făcut acum doi ani de Nick Foster, șeful de design al X (companie înființată de Google care se ocupă de proiecte secrete n.t.)
  • Intitulată “Registrul egoist”, arată modul în care tehnologia poate colecta o multitudine de date
  • Aceste date pot fi compilate într-un registru care detaliază acțiunile și preferințele dvs.
  • Acest lucru poate fi folosit pentru a controla comportamentul, a vă ajuta să vă atingeți obiectivele și să remodelați societatea
  • Google recunoaște că videoclipul este “deranjant”, dar subliniază că este un experiment de gândire
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Google deja știe mult mai mult despre dvs. decât vă puteți da seama.

Acum, un videoclip intern al Google s-a scurs, oferind o privire descurajatoare asupra modului în care compania ar putea folosi acea bogăție de informații pentru a vă controla comportamentul.

Videoclipul pregătește scena pentru un viitor în stilul Black Mirror, în care mașinile știu nevoile dvs., chiar înainte dvs., și sunt capabile să vă manipuleze pentru a urma propriile agende.

Google recunoaște că videoclipul este “deranjant”, dar subliniază că este pur și simplu un experiment de gândire.

Cu toate acestea, cum utilizarea abuzivă a datelor private este în prim-planul minților oamenilor, ca urmare a scandalului Facebook Cambridge Analytica, conceptele prezentate în materialul video ar putea ridica îngrijorări.

Videoclipul a fost realizat acum doi ani de Nick Foster, șeful de proiectare la X și co-fondator al Laboratorului pentru viitorul apropiat, și obținut de Verge.

În el, își imaginează că este capabil să îndemne utilizatorii spre obiectivele lor folosind date colectate pe dispozitivele lor.

Intitulat “Registrul egoist”, filmul de 9 minute începe cu o istorie a epigeneticii Lamarciene.

Acesta este despre conceptul de transmitere a trăsăturilor dobândite în timpul vieții organismului.

Provenit din 1809, când naturalistul francez Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Chevalier de Lamarck a publicat prima teorie a evoluției.

El credea că experiențele unui organism în timpul vieții sale modifică acest cod intern, iar această versiune actualizată este apoi transferată la descendenții săi.

De exemplu, această teorie susține că dacă o persoană se duce în mod regulat la sala de sport și dezvoltă mușchii mari, copiii săi vor moșteni această putere sporită.

Aceasta a fost ulterior dovedită a fi falsă, așa cum recunoaște Foster în film.

Epigenetica lamarciană a fost discreditată și înlocuită de teoria evoluției lui Darwin prin selecția naturală, când a publicat “Originea speciilor” în 1859.

The 9-minute film begins with a history of Lamarckian epigenetics. It suggests that technology can operate similarly to this defunct theory which focuses on the acquisition of skills during a lifetime to enhance a persons 'ledger' which can be passed from one user to another
Filmul de 9 minute începe cu o istorie a epigeneticii Lamarciene. Acesta sugerează că tehnologia poate funcționa în mod similar cu această teorie defunctă, care se concentrează asupra dobândirii abilităților pe parcursul unei vieți pentru a îmbunătăți un registru al persoanei care poate fi transferat de la un utilizator la altul

Cu toate acestea, Foster susține că aceasta este un analog bun pentru utilizarea datelor și poate explica modul în care informațiile digitale vor fi utilizate în viitor.

Modul în care folosim telefoanele noastre creează o “reprezentare în continuă evoluție a ceea ce suntem”, ceea ce Foster numește “registru”.

Regiștrii pot fi transferați de la un utilizator la altul, la fel cum informațiile genetice sunt transmise de la o generație la alta.

Acestea conțin date detaliate despre “acțiunile, deciziile, preferințele, mișcarea și relațiile noastre”.

Acestea pot fi folosite pentru a controla comportamentul nostru pentru îmbunătățirea societății.

“Principiile de proiectare axate în jurul utilizatorilor au dominat lumea calculatoarelor timp de mai multe decenii, dar dacă am fi privit lucrurile puțin diferit?” spune Foster.

“Ce s-ar întâmpla dacă registrului i-ar putea fi dat o voință sau un scop decât să servească doar ca o referință istorică?

 

CE CONȚINE FIȘIERUL (REGISTRUL N.T.) DVS. DE DATE? GOOGLE VS FACEBOOK

Google

Fiecare căutare făcută – chiar dacă a fost eliminată din istoricul navigatorului sau al dispozitivului

Fiecare eveniment din calendarul Google – inclusiv dacă ați participat sau nu

Fiecare locație pe care ați vizitat-o, inclusiv cât durează să ajungeți acolo, cât timp ați rămas și când ați plecat

Fiecare imagine și fișier pe care l-ați descărcat

Fiecare fișier pe care l-ați încărcat vreodată pe Google Drive – chiar dacă au fost șterse

Fiecare antrenament Google Fit pe care l-ați făcut

Toate fotografiile pe care le-ați realizat – inclusiv metadatele (informațiile care sunt înregistrate împreună cu fotografia n.t.) despre unde și când au fost realizate

Fiecare anunț pe care l-ați vizionat sau la care ați făcut clic

Fiecare subiect de marketing care vă poate interesa – pe baza unor factori precum vârsta, sexul, locația și activitatea web

Fiecare aplicație pe care ați căutat-o ​​vreodată, instalată sau lansată

Toate videoclipurile YouTube pe care le-ați căutat vreodată sau le-ați vizionat

Fiecare e-mail pe care l-ați trimis sau primit vreodată – inclusiv mesaje șterse și spam

Facebook

Fiecare mesaj Messenger (prin aplicația Facebook n.t.) pe care l-ați trimis sau primit

Fiecare prieten pe Facebook cu care te-ai conectat

Fiecare apel vocal pe Facebook pe care l-ați făcut

Fiecare contact din agenda smartphonului

Fiecare mesaj text  (sms n.t.) trimis sau primit

Fiecare apel telefonic efectuat sau primit

Fiecare fișier pe care l-ați trimis sau primit

De fiecare dată când v-ați conectat la Facebook și de unde

Fiecare etichetă emoji pe care ați trimis-o vreodată

 

“Ce s-ar întâmpla dacă ne-am concentra asupra creării unui registru mai bogat prin introducerea mai multor surse de informații?

“Ce s-ar întâmpla dacă am gândi despre noi înșine nu ca proprietarii acestor informații, ci ca niște administratori, purtători temporari sau îngrijitori?”

Video continuă să prezinte conceptul de “Soluționări de la Google”, în care firma solicită utilizatorilor să selecteze obiective de viață și apoi îi ajută să le realizeze prin îndrumarea acțiunilor, folosind alerte pe telefoanele lor.

De exemplu, dacă un utilizator dorește să fie mai ecologic, Google îi va ajuta prin îndrumarea către surse mai bune de produse locale care să ajute la salvarea planetei în timpul îeșirilor săptămânale la cumpărături.

The video goes on to present the concept of 'Resolutions by Google' in which the firm asks users to select goals in life and then helps them achieve it by guiding their actions using alerts on their phones
Videoclipul continuă să prezinte conceptul de “Soluționări de la Google” în care firma solicită utilizatorilor să selecteze obiectivele de viață și apoi îi ajută să le realizeze prin îndrumarea acțiunilor, folosind alerte pe telefoanele lor

People in the Black Mirror episode 'nosedive' rated by other people to generate a specific score. This was used to segregate people and the technology manipulated people into strange and unusual behaviour

Every person had a score on the social site, and it was user-generated. People went to extreme lengths to increase their score
Videoclipul pregătește scena pentru viitorul în stilul Black mirror. În episod, tehnologia “Nosedive” este folosită pentru a evalua o persoană, creând un scor al persoanei vizibil pentru toți. Oamenii au mers la extreme pentru a spori acest scor, schimbându-și comportamentul pentru a ține pasul cu tehnologia

Videoclipul nu menționează îngrijorările privind confidențialitatea.

În schimb, Foster prevede un viitor în care “noțiunea unui registru orientat pe scopuri devine mai plăcută” și “sugestiile ar putea fi determinate nu de către utilizator, ci de registrul însuși”.

Registrul nu ar ajuta doar să controleze comportamentul.

Ar fi capabil să “completeze lacune în cunoștințele sale și să își perfecționeze modelul de comportament uman”.

If a user wanted to be more environmentally-friendly, Google would help direct users to better sources of local produce that help save the planet during their weekly shopping trips. The video fails to mention privacy concerns
Dacă un utilizator dorește să fie mai ecologic, Google ar ajuta utilizatorii prin îndrumarea lor către surse mai bune de produse locale care să ajute la salvarea planetei în timpul ieșirilor săptămânale la cumpărături. Videoclipul nu menționează îngrijorările privind confidențialitatea

“Considerând că datele utilizatorilor sunt multigeneraționale”, explică Foster, “devine posibil ca noii utilizatori să beneficieze de comportamentele și deciziile generației anterioare”.

Foster își imaginează “secvenționarea” bazei de date precum genomul uman și făcând “previziuni din ce în ce mai precise privind deciziile și comportamentele viitoare”.

“Întrucât ciclurile de colectare și de comparație se extind”, concluzionează Foster, “este posibil să se dezvolte o înțelegere la nivel de specie a problemelor complexe, cum ar fi depresia, sănătatea și sărăcia”.

“Înțelegem dacă acest lucru este deranjant – este conceput să fie”, a spus un purtător de cuvânt al X lui Verge.

“Acesta este un experiment de gândire al echipei de design din ultimii ani, care folosește o tehnica cunoscuta sub numele de design speculativ pentru a explora idei și concepte inconfortabile pentru a provoca discuții și dezbateri.

“Nu este legată de niciun produs curent sau viitor.”

 

CE ESTE SCANDALUL CAMBRIDGE ANALYTICA?

Firmele de comunicare Cambridge Analytica au birouri în Londra, New York, Washington, precum și Brazilia și Malaezia.

Compania se mândrește cu faptul că poate “să-ți găsească alegătorii și să-i ducă la votare” prin campanii bazate pe date colectate și o echipă care include oameni de știință și psihologi comportamentali.

“Numai în Statele Unite, am jucat un rol esențial în câștigarea cursei prezidențiale, precum și ale alegerilor din Congres și ale statului”, cu date de la peste 230 de milioane de alegători americani, afirmă Cambridge Analytica pe site-ul său web.

Compania profita de o caracteristică Facebook care însemna că aplicațiile ar putea solicita permisiunea de a accesa propriile date, precum și datele tuturor prietenilor dvs. din Facebook.

The data firm suspended its chief executive, Alexander Nix (pictured), after recordings emerged of him making a series of controversial claims, including boasts that Cambridge Analytica had a pivotal role in the election of Donald Trump
Firma de date a suspendat directorul său executiv, Alexander Nix (în imagine), după ce au apărut înregistrări cu el făcând o serie de afirmații controversate, inclusiv despre faptul că Cambridge Analytica a avut un rol esențial în alegerea lui Donald Trump

Aceasta a însemnat că societatea a reușit să procure informații de la 87 de milioane de utilizatori Facebook, deși doar 270.000 de persoane i-au dat permisiunea să facă acest lucru.

Acesta a fost concepută pentru a crea programe software care să prevadă și să influențeze preferințele alegătorilor la urna de votare.

Firma de date a suspendat directorul său executiv, Alexander Nix, după ce au apărut înregistrări cu el, făcând o serie de afirmații controversate, inclusiv despre faptul că Cambridge Analytica a avut un rol esențial în alegerea lui Donald Trump.

Aceste informații se spune că au fost folosite pentru a ajuta la campania Brexit din Marea Britanie.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button